Τα τρία αλάτια για ολιστική κάθαρση και εξαγνισμό

Τα τρία αλάτια για ολιστική κάθαρση και εξαγνισμό

Σύμφωνα με τη σαμανιστική παράδοση του Περού, ο ανθρώπινος εγκέφαλος διαχωρίζεται σε τέσσερα κομμάτια, τα οποία συνδέονται αντιστοίχως με το καθένα από τα αρχετυπικά ζώα των τεσσάρων κατευθύνσεων. Μέσα από τις ενέργειες που αντιπροσωπεύουν, μπορούμε να κατανοήσουμε τη λειτουργία του νου. Στο νότο βρίσκεται το Φίδι, στη δύση βρίσκεται ο Ιαγουάρος (Τζάγκουαρ),  στο βορρά βρίσκεται το Κολιμπρί και στην Ανατολή, ο Αετός – Κόνδορας. Μέσα από τις ενεργειακές ποιότητες του αλατιού, θα βρούμε τρόπους με τους οποίους εμείς μπορούμε να καθαρίσουμε και να συνδεθούμε πιο ομαλά με αυτές τις αρχετυπικές ποιότητες.

Ο πρώτος εγκέφαλος αφορά το φυσικό σώμα – ύλη: είναι η γλώσσα του κυττάρου, του ατόμου. Έχει να κάνει με την επιβίωση και συνδέεται με τον ερπετοειδή εγκέφαλο. Εκεί εδρεύουν οι πληροφορίες του DNA. Είναι ο αρχαιότερος εγκέφαλος και είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για το φυσικό πεδίο. Δουλεύοντας τον εξαγνισμό αυτού του κομματιού στο φυσικό επίπεδο, η δράση του μπορεί να είναι καθοριστική, καθώς αφαιρεί την αρνητική ενέργεια ακόμη και από τα ίδια μας τα κύτταρα, όπως ακριβώς το φίδι αποβάλει το δέρμα του, μην αφήνοντας κανένα στοιχείο από το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει διότι το ερπετό δε ζει ούτε στο παρελθόν, ούτε στο μέλλον, παρά μόνο στη στιγμή.

Τα είδη του αλατιού των οποίων η δόνηση ανταποκρίνεται ιδιαίτερα στον ερπετοειδή εγκέφαλο είναι το λευκό ημίχοντρο, το κόκκινο και το μαύρο. Επιλέξτε ένα από αυτά τα τρία είδη αλατιού, ή ακόμη δημιουργήστε και ένα μείγμα από αυτά, προσθέστε μέλι – καθώς το μέλι ήταν κατά την αρχαιότητα, ιδιαίτερα στην Αρχαία Ελλάδα, ένα από τα κύρια καθαριστικά εργαλεία – δύο κουταλιές γνήσιο παρθένο ελαιόλαδο, όπως και γάλα (όσο χρειάζεται για να σχηματιστεί μία πάστα που θα απλωθεί στο σώμα), καθώς, σε κάποιες παραδόσεις, αποτελεί αγαπημένη τροφή για το φίδι. Στη συνέχεια τρίψτε επιμελώς όλο σας το σώμα με αυτό το μείγμα peeling, αισθανόμενοι ότι πραγματικά απορροφά, ακόμη και από το DNA σας, τις αρνητικές ενέργειες.

Με το δεύτερο εγκέφαλο, το λιμβικό – μεταιχμιαίο, συνδέεται ο Ιαγουάρος. Με αυτόν συνδιαλεγόμαστε μόνιμα. Αποτελεί το θηλαστικό εγκέφαλο. Εκεί δημιουργούνται λέξεις και συναισθήματα, ο κωδικός της επικοινωνίας και κάθε νοητική διαδικασία. Η οπτική από αυτό το μέρος δεν προσφέρει διαχωρισμό μεταξύ αλήθειας και ψεύδους. Γι’ αυτό και τα τραύματα, όπως και ο σαμποτέρ, εδρεύουν στο μεταιχμιαίο εγκέφαλο και μπορούν, με δυναμικό τρόπο, να επηρεάσουν εμάς και τις σχέσεις μας, καθώς το ένα μπορεί να παρέχει ενεργειακή τροφή πόνου και δράματος στο άλλο.

Το ροζ αλάτι Ιμαλαίων, σε αυτό το κομμάτι μας, μπορεί να βοηθήσει να καθαριστούμε συναισθηματικά, καθώς τραβά προς τα έξω παλαιά συναισθηματικά τραύματα, όπως και ιστορίες που έχουμε πλάσει γύρω από αυτά και έτσι έχουν καταλήξει τόσο μεγεθυμένα που ακόμη και εμείς οι ίδιοι έχουμε χάσει την αλήθεια που βρίσκεται μέσα σε αυτά. Το ροζ αλάτι μπορεί να τα καθαρίσει βαθιά, καθώς όμως έχει και τη δυνατότητα να ηρεμήσει το συναισθηματικό σώμα, δε δημιουργεί αρνητικές επιπτώσεις, παρά μόνο ένα αίσθημα βαθιάς ανακούφισης. Βοηθά να αντικρίσουμε ξεκάθαρα τα συναισθηματικά μοτίβα στα οποία είμαστε εθισμένοι, ακόμα και αν η ρίζα τους βρίσκεται σε μοτίβα της οικογένειας.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσουμε τα συναισθηματικά αυτά τραύματα, είναι να ανακατέψουμε αλάτι Ιμαλαϊων με μέλι, χωρίς κανένα άλλο παράγοντα αραίωσης, να το επαλείψουμε στο Ενεργειακό Κέντρο της Καρδιάς και να κάνουμε αρκετές επαναλαμβανόμενες κινήσεις, σαν ταμπονάρισμα, επάνω στο Ενεργειακό Κέντρο. Το υλικό θα σχηματίσει εντέλει μία ελαστική πάστα και θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε, σε ενεργειακό αλλά και σε φυσικό επίπεδο, πως τραβά, μέσα από την κολλώδη του υφή, αρνητικά συναισθήματα και κάθε είδους κατάλοιπα από την καρδιά. Συνεχίζουμε τις κινήσεις ώσπου να νιώσουμε βαθιά απελευθέρωση.

Ο τρίτος εγκέφαλος, ο νεοφλοιός, αντιπροσωπεύεται από το Κολιμπρί. Είναι ο χώρος των Αρχετύπων, της σοφίας και του πνεύματος. Από εκεί έχουμε πρόσβαση στο ταξίδι της ψυχής, στις μυθικές εικόνες, μύθους και θρύλους. Από εκεί έρχονται τα οράματα, αλλά και η καλλιτεχνική δραστηριότητα. Εδώ το μπλε αλάτι θα βοηθήσει καθοριστικά, καθώς εξαγνίζει το νοητικό επίπεδο. Φέρνει σε σύνδεση αυτό που είμαστε αυτή τη στιγμή με αυτό που είναι προδιαγεγραμμένο να γίνουμε. Το φωτεινό μαργαριτάρι, που κρύβεται στη θάλασσα της ύπαρξης,  εμφανίζεται ανάμεσα στην υπόφυση και την επίφυση, τη στιγμή που αυτοί οι δύο αδένες συνδεθούν ενεργειακά μεταξύ τους, μέσω κοινής δόνησης. Τότε, οι πληροφορίες που προέρχονται από το Σύμπαν ρέουν ανεμπόδιστα μέσα μας.

Ο λιβικός εγκέφαλος χρειάζεται τη ρουτίνα, την τάξη όλων μέσα σε “κουτάκια”, ενώ ο νεοφλοιός μας προσφέρει πρόσβαση σε υψηλότερα επίπεδα και μας επιτρέπει να αλλάξουμε και να επαναδημιουργήσουμε την ιστορία.

Μία εξαιρετική τεχνική για τον καθαρισμό το μεταιχμιαίου είναι ο καθαρισμός μύτης τύπου Neti, από τη θεωρία της HathaYoga. Για να καθαρίσετε τη μύτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα neti-pot, ένα δοχείο που μπορεί να περιέχει 1/2 λίτρο φιλτραρισμένου νερού, με ένα στόμιο που ταιριάζει στο ρουθούνι και σφραγίζει. Μπορείτε να συμπληρώσετε στο χλιαρό νερό ένα μικρό κομμάτι ορυκτού μπλε Χαλίτη, να το αφήσετε για μία ώρα, ώστε να ενεργοποιηθεί και, με αυτόν τον τρόπο, να μπορεί να επέμβει στο πεδίο του νεοφλοιού εξαγνιστικά.

Ένας ακόμη τρόπος να εξαγνίσουμε το επίπεδο του νεοφλοιού είναι να πάρουμε γνήσιο neemoil και τριμμένο μπλε αλάτι και να τα ανακατέψουμε ώσπου να σχηματίσουν μία πάστα. Στη συνέχεια, τρίβουμε το Τρίτο Μάτι και το Κέντρο της Κεφαλής. Μόλις αισθανθούμε πως ενεργοποιούνται, χαλαρώνουμε και οραματιζόμαστε την επίφυση και την υπόφυση να ενώνονται στην ίδια δόνηση και να σχηματίζουν μία φωτεινή σφαίρα. Παραμένουμε σε αυτή την αίσθηση ώσπου να αισθανθούμε βαθύ εξαγνισμό και άμεση ροή της ενέργειας.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Στο τέταρτο επίπεδο βρίσκεται ο προμετωπιαίος – πρόσθιος λοβός. Συνδέεται με τον Κόνδορα/Αετό. Μας επιτρέπει να απελευθερωθούμε από το χρόνο και το χώρο και να συνδεθούμε με την ιερότητα, το πνεύμα. Η γλώσσα που τον αφορά είναι η ενέργεια.

Το μωβ αλάτι είναι ιδανικό για αυτό το κομμάτι της νόησής μας, διότι καθαρίζει με εκλεπτυσμένο τρόπο τα απομεινάρια του Neatherdhal που ακόμη πάλλονται στα κύτταρά μας και μας ωθεί να γίνουμε το φωτισμένο ον που τείνουμε να γίνουμε.

Ο χρόνος και ο χώρος, μέσα από την ενέργεια του μωβ αλατιού, σταματά και, στη σχισμή της στιγμής, μπορούμε να στείλουμε την ενέργειά μας, ώστε να πλάσει, ως δημιουργός, το πεπρωμένο μας. Η πνοή του θείου, του Σύμπαντος, σε αυτό το σημείο, συντονίζεται με τη δική μας.

Μία τεχνική για να επέμβουμε καθαριστικά στον τέταρτο εγκέφαλο, είναι να φτιάξουμε ένα μείγμα, τρίβοντας μωβ Χαλίτη, ανακατεύοντάς τον με συμπυκνωμένο λάδι καρύδας και απλώνοντάς το σε ολόκληρη την κεφαλή, νιώθοντας πως αποσυμφορίζει και καθαρίζει όλα τα μπλοκαρίσματα του πεδίου. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρου.

Ένας άλλος τρόπος για να απελευθερώσετε τον προμετωπιαίο λωβό, είναι να ανακατέψουμε λίγη ποσότητα τριμμένου μωβ αλατιού με λίγα αποξηραμένα άνθη λεβάντας και ίριδας και να το κάψουμε σε ένα κάρβουνο, ως θυμίαμα. Με αυτόν τον καπνό έχουμε τη δυνατότητα να καθαρίσουμε βαθιά την περιοχή της κεφαλής περιμετρικά.

Το αλάτι σχετίζεται με τα ορυκτά λόγω της κρυσταλλικής δομής του. Γενικά, απορροφά τις αρνητικές ενέργειες που έχουν συσσωρευτεί στο χώρο, στους ανθρώπους, στα ορυκτά, στο σώμα μας και την ενέργειά μας. Έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει ολιστικά και να εξαγνίζει με ποικίλους τρόπους, καθώς η δόνησή του είναι ενός απόλυτου μεταμορφωτή, από κάτι το σκοτεινό στο απόλυτο Φως.

Το αλάτι αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ Γης και Νερού. Αποτελεί τη στερεοποίηση των υγρών της γης και της θάλασσας και γι’αυτό μπορεί να δρα σε τόσο βαθύ επίπεδο. Το άνθος του αλατιού, το οποίο συναντάται σε βράχους δίπλα στη θάλασσα και συνήθως μαζεύεται με το χέρι, έχει την πιο εκλεπτυσμένη των δονήσεων σε σχέση με κάθε άλλη μορφή θαλασσινού αλατιού. Με το άνθος μπορείτε να καθαρίσετε ορυκτά που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε για θεραπείες στο συναισθηματικό σώμα. Για αυτόν τον τομέα είναι επίσης κατάλληλο το αλάτι Ιμαλαΐων (ροζ Χαλίτης). Ορυκτά που θα χρησιμοποιήσετε για πνευματικές θεραπευτικές τεχνικές, μπορούν επίσης να καθαριστούν με άνθος αλατιού ή εναλλακτικά με μπλε αλάτι (μπλε Χαλίτης).

Το αλάτι Ιμαλαΐων, που πωλείται σε μορφή φωτιστικού από τα καταστήματα ορυκτών και κρυστάλλων είναι πολύ δυναμικός ενεργειακός καθαριστής χώρου. Μπορείτε να το έχετε αναμμένο όλο το εικοσιτετράωρο για να μετατρέπει τις τυχόν αρνητικές επιρροές του χώρου όπου κινείστε.

Όποτε αισθανόμαστε πολύ φορτωμένοι με αρνητικότητα, η καλύτερη λύση είναι να κάνουμε ένα χλιαρό μπάνιο με χοντρό αλάτι, βάμμα κρυστάλλου, αιθέριο έλαιο φασκόμηλου, αγριοκυπαρισιού και δεντρολίβανου και λίγες σταγόνες από το QuintessenceSerapisBey της AuraSoma. Τελειώνοντας, σκουπίζουμε απαλά το σώμα μας και απλώνουμε ένα λάδι με τα κατάλληλα αιθέρια έλαια για οποιαδήποτε ενεργειακή λειτουργία θέλουμε να τονώσουμε (το αιθέριο έλαιο vetiver τονώνει όλα τα ενεργειακά κέντρα).