Η παραλίγο σύγκρουση του Air Force One με Α.Τ.Ι.Α.

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μία πολύ σημαντική πληροφορία βλέπει το φως της δημοσιότητας καθώς αφορά το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, το Air Force One με επιβαίνοντες τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και όλη την συνοδεία του, καθώς έχει να κάνει με μία παραλίγο σύγκρουσή του με άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο.

Ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στο πως διατυπώνουν το συμβάν οι ίδιοι οι αυτόπτες μάρτυρες, που όπως ισχυρίζονται είδαν το άγνωστο αντικείμενο την Κυριακή το απόγευμα στις 16/08/2020.

Όπως αναφέρει το thedrive.com, το προεδρικό αεροσκάφος βρισκόταν σε διαδικασία προσέγγισης του αεροδιαδρόμου στο Joint Base Andrews, στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας του Andrews, στο Μέριλαντ. Το προεδρικό αεροπλάνο επέστρεφε από το New Jersey , ύστερα από μια σύντομη παραμονή του στο Bedminster.

Από τους πρώτους που έκαναν γνωστό το περιστατικό, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω tweet, ήταν ο Sebastian Smith, ανταποκριτής του AFP στον Λευκό Οίκο, σημειώνοντας στο Twittter: “Μόλις προσγειωθήκαμε στο Andews με το AF1. Λίγο πριν, κατά την προσγείωση, πετούσαμε πάνω από ένα μικρό αντικείμενο, εξαιρετικά κοντά στο προεδρικό αεροπλάνο. Έμοιαζε με drone, αν και δεν είμαι ειδικός.

“Έμοιαζε”, μια λέξη κλειδί που καθώς ο κ. Smith δεν είναι σίγουρος, μας δίνει την εντύπωση ότι επρόκειτο για ένα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο (Α.Τ.Ι.Α.)

Διαβάστε επίσης: Το τεράστιο Α.Τ.Ι.Α. που έκλεισε το Διεθνές Αεροδρόμιο Κίνας

Η Jennifer Jacobs, δημοσιογράφος του Bloomberg στον Λευκό Οίκο, σημειώνει στο Twitter, σχετικά με το περιστατικό ότι “πολλοί είδαν αυτό που έμοιαζε με drone ακριβώς κάτω από το αεροσκάφος, τη στιγμή της προσγείωσης.” Λίγο παρακάτω σημειώνει: “Παραλίγο να το χτυπήσουμε”.

Όπως βλέπουμε, πολλοί είδαν το αντικείμενο, αλλά όπως και ο κ. Smith ούτε η κα Jacobs, είναι σίγουρη αν επρόκειτο για κάποιο drone. Αν και είναι η αλήθεια πως συχνά αρκετοί που διαθέτουν drones παραβιάζουν τους κανονισμούς της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας της χώρας, σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται η χρήση ιπτάμενων αντικειμένων κοντά σε αεροδρόμια, στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή περιορισμένο εναέριο χώρο, ωστόσο τίθεται ένα πολύ σοβαρό ζήτημα: για παράδειγμα οι πιλότοι, οι ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές, σε ένα αεροσκάφος ειδικά κατασκευασμένο να αντέχει ακόμα και πυρηνική έκρηξη, αν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα drone και να καθησυχάσουν τους επιβαίνοντες, τότε μάλλον, κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι παράξενο;

Μάλιστα, από τα tweets των δύο προαναφερθέντων φαίνεται σαν να εκπέμπεται κάποιος φόβος. Ειδικά ο φόβος όπως τον διατυπώνει η Jennifer Jacobs “We came very close to hitting it“, Παραλίγο να το χτυπήσουμε, δημιουργεί την εντύπωση ότι σε μια πιθανή σύγκρουση, κινδύνευε το αεροπλάνο να πέσει. Βέβαια, θα μου πείτε αν είσαι μέσα σε αεροπλάνο και δεις κάτι άγνωστο να πετάει τόσο κοντά σου, σε καταλαμβάνει ο πανικός και δεν σκέφτεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα τόσο ασφαλή χώρο, όπως το προεδρικό αεροπλάνο που μεταφέρει τον οποιονδήποτε πρόεδρο των ΗΠΑ.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

​Ωστόσο, όπως και να έχει, δεν υπάρχει κάποιο άλλο ή περισσότερο επεξηγηματικό σχόλιο, για το περιστατικό, από τις Αρχές, όπως για παράδειγμα ότι επρόκειτο για δικό τους drone. Όμως, κατ’ αυτόν τον τρόπο, αφήνουν ανοιχτά ενδεχόμενα που παράγουν ερωτήσεις οι οποίες χρειάζονται απαντήσεις: Άραγε, να ήταν ένα drone ή ένα Α.Τ.Ι.Α., δηλαδή ένα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο; Διότι, πως αλλιώς να το πει κανείς αφού τουλάχιστον δύο μάρτυρες, δεν ήταν σίγουροι για το τι είδαν. Κάπως έτσι, αναρωτιόμαστε αν αυτό που είδαν θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο είδος σκάφους, ίσως, εξωγήινης προέλευσης…

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς ήταν το άγνωστο αντικείμενο, τι είδαν οι επιβαίνοντες αλλά και τι νόμιζαν ότι είδαν.

diadrastika.com

Image by 52Hertz from Pixabay