Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Το diadrastika.com είναι ένα ελεύθερο ιστολόγιο, αμφίδρομης επικοινωνίας, με κύριο σκοπό την ελεύθερη διακίνηση και  ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, ενημέρωσης, κοινής δράσης με περιεχόμενο καθαρά ενημερωτικό, πληροφοριακό, αλλά και με χαρακτήρα αφύπνισης.

Στην προσπάθειά μας αυτή, αποφεύγουμε, όσο είναι δυνατό, την μη τεκμηρίωση των αναρτήσεων που παρουσιάζονται. Δεν το καταφέρνουμε πάντα, αλλά το επιδιώκουμε, κυρίως, με εκείνες που γράφονται από εμάς.

Δεν διεκδικούμε το αλάθητο (αυτό το έχει μόνο ο Πάπας σίγουρα, ίσως, κι άλλοι παπάδες με τις γραφές τους). Ενδεχομένως, λοιπόν, να πέσουμε σε κάποια «παγίδα» και να δημοσιεύσουμε κάποια διανοητική «φόλα» ή κάτι που μας ξέφυγε. Δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Μόλις αντιληφθούμε το απρεπές θα σπεύσουμε να το διορθώσουμε ή να το αποκαταστήσουμε.
Κι όλα αυτά στο μέτρο (όσο πάντα είναι εφικτό) της αντικειμενικής ειδησεογραφίας.

Γενικά, μας αρέσουν οι σχολιασμοί, όταν είναι ευπρεπείς (ακόμα κι όταν έχετε αντίθετη άποψη), και επίσης (αν είναι δυνατόν) όταν αποφεύγονται τα greeklish. Για κάθε αντίθετη άποψη που έχετε, ειδικά για τα άρθρα που προέρχονται από τον διαχειριστή του Σπύρο Μακρή, θα το εκτιμούσαμε να συνοδεύονται από μία, τουλάχιστον, υποτυπώδη επιχειρηματολογία.

Αποφεύγουμε τον φανατισμό και τον προσηλυτισμό για οποιοδήποτε θέμα θα ήταν ικανό να τα προκαλέσει. Για τον λόγο αυτό, αρκετά
θέματα που θα ταίριαζαν να αναδημοσιευτούν δεν «ανεβαίνουν».

Οι αναρτήσεις έχουν καθαρά ενημερωτικό, πληροφοριακό και  αφυπνιστικό χαρακτήρα.

Ειδικότερα για τα θέματα υγείας ή διατροφής, ομορφιάς, περιποίησης σώματος, ψυχολογίας, επιβίωσης (και οτιδήποτε έχει να κάνει με το ανθρώπινο σώμα, την ζωή γενικότερα και την ασφάλειά τους), αλλά και σε θέματα κατασκευών, συνταγών, ή οποιοδήποτε είδους οδηγιών, οι πληροφορίες που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας, σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν, δεν αντικαθιστούν και δεν παρακάμπτουν την γνωμάτευση του ειδικού γιατρού, ή του κάθε ειδικού κατά περίπτωση.

Ζητάτε πάντα την συμβουλή του γιατρού σας ή του φαρμακοποιού σας, αναλόγως με την περίπτωση, πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε. Ειδικότερα, εαν λαμβάνεται οποιουδήποτε είδους φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

Πολλά από τα θέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τα βρίσκουμε ενδιαφέροντα, γι’ αυτό και τα αναδημοσιεύουμε ή τα μεταφράζουμε, αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι πιστοποιούμε  την ορθότητά τους, ότι λειτουργούν σωστά όπως περιγράφονται ή ότι δεν είναι επικίνδυνα κατά την εφαρμογή τους, αργότερα ή πολύ αργότερα. Εμείς σας δίνουμε την ιδέα και εσείς ρωτάτε τους ειδικούς. Σε εσάς εναπόκειται να κρίνετε, να συγκρίνετε, να αμφισβητήσετε. Πάντα με λογική.

Ενθαρρύνεται η διακίνηση και η αναδημοσίευση των αναρτήσεων και γενικότερα του περιεχομένου της ιστοσελίδας υπό τον όρο ότι αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Ειδικότερα δε για τα άρθρα και τα κείμενα που φέρουν υπογραφή diadrastiko, diadrastika και Σπύρος Μακρής, επιτρέπεται εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link) προς την διεύθυνση(url) απ’ όπου αλιεύθηκαν. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση λογοκλοπής μέρους ή ολόκληρου του κειμένου μπορούμε και έχουμε το δικαίωμα να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας περί πνευματικής ιδιοκτησίας όπως ορίζονται από τους σχετικούς νόμους και τις εν γένει τροποποιήσεις τους.Οι αναδημοσιεύσεις ή οι μεταφράσεις που πραγματοποιούμε, συνοδεύονται στο τέλος του κειμένου από πηγή που αναδημοσιεύσαμε ή μεταφράσαμε.

Ωστόσο, δεν ευθυνόμαστε για το αν το περιεχόμενο αυτό αποτελεί πολλαπλή αναδημοσίευση, με την πρωτότυπη και πρωτόλεια πηγή να έχει “χαθεί” ή “παραλειφθεί” κατά το “ταξίδι” του κειμένου μέσα στο διαδίκτυο. Επίσης, δεν φέρουμε καμία ευθύνη αν το site ή blog απ’ όπου αναδημοσιεύουμε δεν τηρεί κανόνες δεοντολογίας και παρακάμπτει νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη αν, από λάθος ή εσκεμμένα, αποκρύφτηκε ή παραλείφθηκε ο αυθεντικός συντάκτης ή συγγραφέας, ούτε για τις πηγές που αναφέρονται ή που δεν αναφέρονται.

Αν αντιληφθείτε ότι οι αναδημοσιεύσεις μας δεν ανταποκρίνονται στην αυθεντική πηγή ή συντάκτη, αν είστε νόμιμος κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων και δεν αναγράφεται η πηγή, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας για την αποκατάσταση των σωστών.