Αρχική Η ΜΑΜΑ ΕΥΡΥΝΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Η ΜΑΜΑ ΕΥΡΥΝΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ


Ένα πρωτότυπο παιδικό παραμύθι, πλήρως εικονογραφημένο, που έρχεται για να μάθει στα παιδιά πώς γεννήθηκε το σύμπαν και φτιάχτηκαν όλα όσα υπάρχουν γύρω μας, σύμφωνα πάντοτε με την αρχαία ελληνική μυθολογία.

Αλλά δεν είναι απλά ένα παιδικό βιβλίο. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι ένα ταξίδι προς και από τους πλανήτες, είναι μία εμπειρία του Σύμπαντος, μέσα από τα μάτια των πανεπιστημόνων αρχαίων Ελλήνων.

Στην ουσία είναι μία αλληγορική ιστορία που παραπέμπει στην, πασίγνωστη σύγχρονη και μεγάλης αποδοχής, θεωρία του Big Bang. Αλλά εμπεριέχει διακριτικά και την θεωρία των παράλληλων συμπάντων -κάτι που οι αρχαίοι, επίσης, γνώριζαν όπως ακριβώς επαναδιακριβώνουν και οι σημερινοί επιστήμονες, κυρίως, μέσω των μαθηματικών. Γίνεται αναφορά και στον πλανήτη “έκπληξη” που σήμερα δεν υπάρχει πια -στην θέση του βρίσκονται τα συντρίμμια του, αστεροειδείς

Η γλώσσα είναι απλή, με πλούσιο λεξιλόγιο, ιδιαίτερα περιγραφικό. Ενεργοποιεί τον εγκέφαλο, διευρύνει τους ορίζοντες της φαντασίας και της λογικής.

Με αυτόν τον πλήρως εικονογραφημένο τόμο, κάθε παιδί, αγόρι ή κορίτσι, έρχεται σε μία ασφαλή, ευχάριστη και κυρίως διδακτική, πρώτη επαφή με την ελληνική μυθολογία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις σελίδες, μετά το πέρας της ιστορίας, υπάρχουν ενδιαφέροντα εικονογραφημένα παιχνίδια γνώσεως και σπαζοκεφαλιές, που προσφέρουν στο παιδί μία πρόσθετη δημιουργική ενασχόληση, η οποία ακονίζει εποικοδομητικά τον νου και την παρατηρητικότητά του.

Οι εικόνες-δείγματα του παιδικού βιβλίου που ακολουθούν “χάνουν” επίτηδες σε ποιότητα και ανάλυση για να μην πέσουν “θύματα” υποκλοπής, γνωστό και ως clopy-paste…

Συγγραφέας: Σπύρος Μακρής

Σελίδες: 68

Τιμή: 18 Ευρώ

Τιμή προσφοράς: 7 Ευρώ

Για παραγγελίες καντε κλικ εδω