Αρχική Όροι Χρήσης – Disclaimer

Όροι Χρήσης – Disclaimer

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπό μας.

Σας ενημερώνουμε ότι με την είσοδό σας στο site συμφωνείτε ότι θα λαμβάνετε πληροφορίες και απόψεις σχετικά με θέματα που έχουν να κάνουν με θέματα όπως Αρχαία Ελλάδα, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μυστήρια, Ανεξήγητα, Υπερβατικά, Μεταφυσικά, Παραφυσικά, Πνευματικής Αναζητήσης, Απόκρυφα Μυστήρια, Ιδιόρρυθμες θεωρίες, Παράξενα Άρθρα όπως σχετικά με θρύλους και μύθους, Εναλλακτικές Πληροφορίες, Άρθρα Φανταστικού Περιχομένου, Ιστορίες Φαντασίας, Σατυρικό Περιεχόμενο, Ανέκδοτα και Αστεία, θέματα καθημερινότητας όπως Συνταγές ή Κόλπα για το σπίτι μας, τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα ή να μην λειτουργούν και γενικότερα Άρθρα που είναι ή θεωρούνται συνωμοσιολογικά ή ακόμα και ψευδείς ειδήσεις, ανάλογα με τους νόμους, τα ήθη και τα έθιμα της κάθε χώρας από τις οποίες μας επισκέπτεστε.

Αν επιλέξετε να συνεχίσετε την διαδρομή σας, συμφωνείτε ρητά και κατηγορηματικά ότι επιλέγετε να ενημερώνεστε για ολα τα παραπάνω, είτε ορισμένα από αυτά θεωρούνται ή είναι θεωρίες συνωμοσίας, ότι μπορεί να αποτελούν ψευδείς ειδήσεις από την εκάστοτε Πολιτική Ορθότητα (Political Correctness) της χώρας σας, ότι ορισμένα θέματα μπορεί να αναφέρονται σε ανύπαρκτα πράγματα ή έρευνες και θεωρίες οι οποίες μπορεί να είναι αβάσιμες, ανυπόστατες ή/και μη πιστοποιημένες επιστημονικά.

Ειδικότερα:

Εάν συνεχίσετε την περιήγηση σας εδώ και εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε ότι συμμορφώνεστε και δεσμεύεστε από τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις χρήσης, οι οποίοι μαζί με την πολιτική απορρήτου μας διέπουν τη σχέση του diadrastika μαζί σας σε σχέση με αυτόν τον ιστότοπο. Εάν διαφωνείτε με οποιοδήποτε μέρος αυτών των όρων και προϋποθέσεων, μην χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπό μας.

Οι όροι «diadrastika» ή «εμείς» αναφέρονται στον κάτοχο της ιστοσελίδας. Οι όροι «εσείς», «αναγνώστης» ή «επισκέπτης» αναφέρονται στον οποιοδήποτε χρήστη ή θεατή της ιστοσελίδας μας. Ο κάθε επισκέπτης και αναγνώστης, πριν κάνει χρήση της ιστοσελίδας, οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους ακόλουθους όρους χρήσης.

Αναγνωρίζετε ότι:

Με την πρόσβαση και τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε, χωρίς περιορισμό ή άλλες επιφυλάξεις, όλους τους Όρους Χρήσης και όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς και αναγνωρίζετε ότι τυχόν άλλες συμφωνίες μεταξύ εσάς και του diadrastika έχουν ήδη αντικατασταθεί από αυτούς και το περιεχόμενό τους. Εάν δεν συμφωνείτε και δεν αποδέχεστε, χωρίς περιορισμό ή επιφυλάξεις τους Όρους Χρήσης παρακαλούμε ευγενικά να απομακρυνθείτε από τον ιστότοπο.

Για την Χρήση

Η χρήση οποιασδήποτε πληροφορίας ή υλικού σε αυτόν τον ιστότοπο γίνεται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη, για την οποία δεν θα φέρουμε καμία ευθύνη. Είναι δική σας ευθύνη να διασφαλίσετε ότι τυχόν προϊόντα, υπηρεσίες ή πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού του ιστότοπου πληρούν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας.

Ούτε εμείς ούτε κανένα τρίτο μέρος παρέχουμε καμία εγγύηση ως προς την ακρίβεια, την απόδοση, την πληρότητα ή καταλληλότητα των πληροφοριών και των υλικών που βρέθηκαν ή προσφέρονται σε αυτόν τον ιστότοπο για οποιονδήποτε συγκεκριμένο σκοπό. Αναγνωρίζετε ότι τέτοιες πληροφορίες και υλικά μπορεί να περιέχουν ανακρίβειες ή λάθη και αποκλείουμε ρητά την ευθύνη για τέτοιες ανακρίβειες ή λάθη στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από το νόμο.

Το περιεχόμενο των σελίδων αυτού του ιστότοπου είναι για τη δική σας δεξαμενή σκέψης, νόηση, αξιοποίηση και χρήση μόνο. Αυτό μπορεί να αλλάξει χωρίς προειδοποίηση.

Αυτός ο ιστότοπος περιέχει υλικό που ανήκει σε εμάς ή έχει άδεια για εμάς. Αυτό το υλικό περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτό, την συγγραφή το σχεδιασμό, τη διάταξη, την εμφάνιση και τα γραφικά. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε δεν έχει ή δεν του ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα του υλικού ή περιεχομένου που θέλει να κάνει αναπαραγωγή. Ωστόσο και αυτή η περίπτωση εμπίπτει σε όρους και προϋποθέσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί από πριν.

Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση αυτού του ιστότοπου μπορεί να οδηγήσει σε αξίωση αποζημίωσης ή/και να αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Κατά καιρούς, αυτός ο ιστότοπος μπορεί επίσης να περιλαμβάνει συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους. Αυτοί οι σύνδεσμοι παρέχονται για τη διευκόλυνσή σας για την παροχή περαιτέρω πληροφοριών. Αυτό, δεν σημαίνει ότι υποστηρίζουμε τον (τους) ιστότοπο (ους). Δεν έχουμε καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των συνδεδεμένων ιστοσελίδων, το οποίο μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιηθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Το diadrastika χρησιμοποιεί cookies, ωστόσο ο αναγνώστης μπορεί να ρυθμίσει τον browser του με τρόπο ώστε να απορρίπτει την χρήση τους.

Για το περιεχόμενο

Ο κάθε αναγνώστης και επισκέπτης, αποδέχεται και αναγνωρίζει τα εξής:

Το diadrastika δεν είναι ειδησεογραφικό site και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να λαμβάνεται ως τέτοιο το οποιοδήποτε περιεχόμενό του. Μεγάλος αριθμός κειμένων προορίζονται για νοητική έρευνα και μελέτη αντισυμβατικών επιστημονικών (και μη) φαινομένων κάθε είδους.

Κάποια από τα κείμενα μπορεί να βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, φήμες, γνώμες ή απόψεις για τα οποία είναι πιθανόν να μην γίνεται έρευνα τεκμηρίωσης και διασταύρωσης καθώς το περιεχόμενο που προσφέρουμε δεν είναι πάντα πραγματικό, αλλά εμπλουτισμένο με στοιχεία δημιουργικής γραφής και φαντασίας, ειδικά σε περιγραφές σκηνικής αναπαράστασης. Ωστόσο, όπου νομίζουμε ότι χρειάζεται κάποιο είδος διευκρίνησης το δίνουμε, συμπεριλαμβανομένης της πηγής που μας ενέπνευσε.

Τέλος, ο κάθε αναγνώστης και επισκέπτης, αποδέχεται και αναγνωρίζει ότι αυτό που διαβάζει μπορεί να είναι προϊόν έρευνας αλλά με στοιχεία δημιουργικής γραφής. Μπορεί, επίσης, να είναι σατυρικό, προϊόν επινόησης, μυθοπλασίας ή/και επιστημονικής φαντασίας ή κάθε είδους φαντασίας. Είναι δε πιθανό να είναι πλαισιωμένο από σοφιστίες, εικοτολογικές ακροβασίες και άλματα σκέψεων, τοποθετημένα σε ένα θεωρητικό, αληθοφανές ακόμα και σατυρικό περιεχόμενο.

Ο κάθε αναγνώστης και επισκέπτης, αποδέχεται και αναγνωρίζει ότι σχεδόν όλοι οι τίτλοι εστιάζουν στην υπερβολική εκδοχή του εκάστοτε θέματος, όχι στην πραγματική.

Άλλοι όροι

Η ιστοσελίδα και ό,τι περιέχεται σε αυτήν (συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στους όρους του παρόντος) ενδέχεται να αλλάζουν, να τροποποιούνται ή να επικαιροποιούνται, κατά καιρούς, χωρίς καμία ειδοποίηση.

Ορισμένοι σύνδεσμοι στον ιστότοπο συνδέονται με άλλους ιστότοπους που διατηρούνται από τρίτα μέρη που ενδέχεται να εμφανίζονται ή όχι σε ένα πλαίσιο στον ιστότοπο. Το diadrastika δεν έχει επαληθεύσει το περιεχόμενο τέτοιων ιστότοπων τρίτων και δεν υποστηρίζει, εγγυάται, προωθεί ή προτείνει οποιεσδήποτε υπηρεσίες ή προϊόντα, τα οποία μπορεί να παρέχονται ή να έχουν πρόσβαση μέσω αυτών ή οποιουδήποτε ατόμου ή φορέα που μπορεί να τα παρέχει. Το diadrastika δεν έχει εκδώσει ούτε έχει προκαλέσει την έκδοση διαφημίσεων που ενδέχεται να εμφανίζονται σε αυτούς τους ιστότοπους και επομένως δεν αποδέχεται καμία ευθύνη για το περιεχόμενό τους.

Δεν ενθαρρύνεται η αναπαραγωγή, διανομή και παρουσίαση των κειμένων παρά μόνο εφόσον μας ζητηθεί και δοθεί από εμάς η ρητή και έγγραφη άδεια των δημιουργών, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι οι παραπάνω ενέργειες θα γίνουν με αναφορά του δημιουργού αλλά και ενεργού link του άρθρου που θα οδηγεί σε αυτό, ότι δε θα κατατείνουν σε εμπορική χρήση και ότι θα διατηρείται η ακεραιότητά τους ενώ απαγορεύεται οποιοδήποτε είδος τροποποίησής τους. Ο λόγος της απαγόρευσης έγγειται στο ότι το κείμενο που ενδεχομένως θα επιλέξει να αντιγράψει, π.χ. ένας ιδιοκτήτης blog ή site, να ανήκει στην κατηγορία φαντασίας, οπότε άθελά του θα το παρουσιάσει ως πραγματική είδηση με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να λογοκριθεί από εγκεκριμένους οργανισμούς ως fake news, δηλαδή για ψευδή ειδησεογραφία.

Σε περίπτωση λογοκλοπής μέρους ή ολόκληρου του κειμένου μπορούμε και έχουμε το δικαίωμα να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας περί πνευματικής ιδιοκτησίας όπως ορίζονται από τους σχετικούς νόμους και τις εν γένει τροποποιήσεις τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια.

Οι αναδημοσιεύσεις ή οι μεταφράσεις που πραγματοποιούμε, συνοδεύονται στο τέλος του κειμένου από πηγή που αναδημοσιεύσαμε ή μεταφράσαμε. Ωστόσο, δεν ευθυνόμαστε για το αν το περιεχόμενο αυτό αποτελεί πολλαπλή αναδημοσίευση, με την πρωτότυπη και πρωτόλεια πηγή να έχει “χαθεί” ή “παραλειφθεί” κατά το “ταξίδι” του κειμένου μέσα στο διαδίκτυο. Επίσης, δεν φέρουμε καμία ευθύνη αν το site ή blog απ’ όπου αναδημοσιεύουμε δεν τηρεί κανόνες δεοντολογίας και παρακάμπτει νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη αν, από λάθος ή εσκεμμένα, αποκρύφτηκε ή παραλείφθηκε ο αυθεντικός συντάκτης ή συγγραφέας, ούτε για τις πηγές που αναφέρονται ή που δεν αναφέρονται.

Αν αντιληφθείτε ότι οι αναδημοσιεύσεις μας δεν ανταποκρίνονται στην αυθεντική πηγή ή συντάκτη, αν είστε νόμιμος κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων και δεν αναγράφεται η πηγή, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας για την αποκατάσταση των σωστών.

Ειδική θεματολογία

Ειδικότερα για τα θέματα υγείας ή διατροφής, φάρμακα ή φαρμακευτικές συνταγές, ομορφιάς, περιποίησης σώματος, ψυχολογίας, επιβίωσης (και οτιδήποτε έχει να κάνει με το ανθρώπινο σώμα, την ζωή γενικότερα και την ασφάλειά τους), αλλά και σε θέματα κατασκευών, συνταγών, ή οποιοδήποτε είδους οδηγιών, οι πληροφορίες που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας, σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν, δεν αντικαθιστούν και δεν παρακάμπτουν την γνωμάτευση του ειδικού γιατρού, ή του κάθε ειδικού κατά περίπτωση, είτε αυτά προέρχονται ή/και περιέχονται σε άρθρα και ιστορίες, είτε προβάλλονται από διαφημίσεις τρίτων. Δεν είναι δυνατό και δεν γίνεται έρευνα τεκμηρίωσης και διασταύρωσης και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για το περιεχόμενό τους. Ζητάτε πάντα την συμβουλή του γιατρού σας ή του φαρμακοποιού σας, αναλόγως με την περίπτωση, πριν δοκιμάσετε ή αγοράσετε οτιδήποτε. Ειδικότερα, εάν λαμβάνετε οποιουδήποτε είδους φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

Πολλά από τα θέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τα βρίσκουμε ενδιαφέροντα, γι’ αυτό και τα αναδημοσιεύουμε ή τα μεταφράζουμε, αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι πιστοποιούμε  την ορθότητά τους, ότι λειτουργούν σωστά όπως περιγράφονται ή ότι δεν είναι επικίνδυνα κατά την εφαρμογή τους, αργότερα ή πολύ αργότερα. Εμείς σας δίνουμε την ιδέα και εσείς ρωτάτε τους ειδικούς. Δεν φέρομαι καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των διαφημίσεων, για την ακρίβειά τους και την εγκυρότητά τους. Σε εσάς εναπόκειται να κρίνετε, να συγκρίνετε, να ψάξετε αλλά και να αμφισβητήσετε.