Πινακίδα εμπορίου της εποχής του Αυγούστου

“Κρυμμένο” σε Παγκόσμια Θέα το Μυστικό της Κύμης (video)

Είναι διαδεδομένο σε όλη την υφήλιο. Κυριαρχεί και βρίσκεται παντού. Το χρησιμοποιούμε όλοι και, όμως, δεν γνωρίζουμε την καταγωγή του διότι κανείς δεν μας την δίδαξε ούτε φρόντισε να μας την μάθει…

Ίσως είναι καιρός να αντιληφθούμε, ότι για μία ακόμη φορά, ότι το ελληνικό στοιχείο κυριαρχεί στον πλανήτη, όπως παλιά, τότε, που η Ελλάδα ήταν ολόκληρος ο πλανήτης, τότε που η Ελλάδα ήταν ένας παγκόσμιος πολιτισμός και σε κάθε άκρη, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα δεις ή θα σκάψεις και θα βρεις άπειρα ελληνικά στοιχεία.

Όπως και τότε, λοιπόν, έτσι και σήμερα, έστω και εν αγνοία των περισσοτέρων Ελλήνων αλλά και των κατοίκων των άλλων χωρών, ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού κυριαρχεί. Ο λόγος για το λατινικό αλφάβητο. -d-

Οι Κυμαίοι της Ευβοίας έφτασαν στην Ιταλική χερσόνησο το -700 περίπου. Ιδρύουν εκεί πόλεις όπως η Ιταλική Κύμη, κοντά στην Ρώμη και η Παρθενοπη – Νέα Πόλις – Νάπολη, μεταφέροντας τα Ελληνικά ήθη και έθιμα, την Ελληνική θρησκεία και το Κυμαικο Αλφάβητο στους Λατίνους.

Εκείνο το Αλφάβητο, σήμερα, είναι γνωστό, σαν «Λατινικό» και χρησιμοποιείται από όλους τους λαούς της Γης.

Δείτε το ελληνικό βίντεο που ακολουθεί από το κανάλι Σείριος – Εννέα Έτη Φωτός του YouTube, ώστε να κατατοπιστείτε περισσότερο:

Το Κυμαικο Αλφάβητο χρησιμοποιούν όλοι οι λαοί της Γης

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.