Δεν τα διδαχτήκαμε σωστά για Αχιλλέα και Ορέστη

Ο Αρριανός γράφει ότι όταν ο Μ. Αλέξανδρος βρέθηκε στην Μ.Ασια πήγε στον τάφο του Αχιλλέα. Εκεί βρήκε την ασπίδα του Αχιλλέα που ζύγιζε 150 κιλά και μπορούσαν να την σηκώσουν 3 γεροδεμένοι άντρες…

Έρχεται λοιπόν η ερώτηση . Πως την μεταχειριζόταν ο Αχιλλέας; Μήπως ήταν γίγαντας;

Διαβάστε επίσης: Ο Γιγαντιαίος Σκελετός του Ορέστη και η Άγνωστη όψη του Τρωικού Πολέμου

Θα αρχίσουν μερικοί να λένε ότι πετώ τούβλα. Διαβάστε όμως τα πιο κάτω που έγραψαν αρχαίοι ιστορικοί.

Ο Παυσανίας γράφει ότι τον σκελετό του Αίαντα , (άλλου ήρωα του Τρωικού Πολέμου) τον ξέβρασε η θάλασσα στην περιοχή που ανήκε στον Αίαντα και ήταν τεράστιων διαστάσεων ..

Ένα άλλο παράδειγμα είναι αυτό που λέει ο Ηρόδοτος , ότι τα «κόκαλα του Ορέστη» που προστάτευαν την Τεγέα, όπου μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες κατάκτησης της πόλης από τους Σπαρτιάτες, το μαντείο των Δελφών τους είπε να βρούν και να ξεθάψουν τα κόκαλα του που ήταν γιγάντια.

Αν όμως ο Ορέστης ήταν γίγαντας, τότε και οι Ατρείδες ήταν γίγαντες. Ο Φιλόστρατος λέει για τα κόκαλα του Ορέστη (Philostratus, On Heroes 7.9-8.10) ότι είχαν μήκος 7 πήχες.

Διαβάστε επίσης: Αίας ο Σαλαμίνιος: Ένας Γίγαντας Ύψους 4 μέτρων

Αν κάνετε τον πολλαπλασιασμό επί 64 εκατοστά που λογαριάζεται στις μέρες μας ο πήχης, τότε το αποτέλεσμα είναι 4.48 μέτρα. Ακόμα κι αν ο πήχης εκείνα τα χρόνια δεν ήταν εκεί γύρω ή περίπου στα 60 εκατοστά, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και τόσο πολύ. Πάλι βγαίνει κοντά στα 4 μέτρα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αυτό σημαίνει πως στον Τρωικό πόλεμο οι βασικοί ήρωες ήταν Γίγαντες;

Παναγιώτης Δαρίβας αναδημοσίευση ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ