Η υπόθεση ότι ο Όμηρος υπονοεί γενετικά πειράματα και γνώση του DNA στο Νησί της Κίρκης
Image by deosum from depositphotos

Η υπόθεση ότι ο Όμηρος υπονοεί γενετικά πειράματα και γνώση του DNA στο Νησί της Κίρκης
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Στην ελληνική μυθολογία η Κίρκη αναφέρεται ότι ζούσε στο νησί Αιαία ή Αία, στο οποίο ήταν βασίλισσα, εκεί βρισκόταν και το μυθικό παλάτι της. Σύμφωνα με τον Όμηρο και την Οδύσσεια, είχε τη δυνατότητα και τη δυνατότητα να μεταμορφώνει ανθρώπους σε ζώα με τη χρήση μαγικών φίλτρων αλλά και την κατάλληλη χρήση ενός ραβδιού. Όταν έφτασαν εκεί οι ανιχνευτές και σύντροφοι του Οδυσσέα, πριν από αυτόν, εκείνη τους προσκάλεσε σε γεύμα και στη συνέχεια τους μεταμόρφωσε σε ζώα με τα μαγικά κόλπα της, όλους εκτός από έναν.

Κι αν ο Όμηρος υπονοεί γενετικά πειράματα και γνώση του DNA, στο νησί της Κίρκης; Η Κίρκη περιγράφεται ως πλόκαμος, δηλαδή με μαλλιά δαχτυλίδια, μπούκλες, ελικοειδή. Η Κίρκη είχε τέσσερις βοηθούς. Όταν οι σύντροφοι του Οδυσσέα πήγαν στο ανάκτορο της Κίρκης, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. αποτελούμενες από 22 άνδρες, συν τον αρχηγό, σύνολο 23 άντρες επί 2 ομάδες. Η Κίρκη έκανε χοίρους τους συντρόφους του Οδυσσέα. Ο γιος της Κίρκης και του Οδυσσέα ονομαζόταν Τηλέγονος.

Κατά ένα παράδοξο τρόπο και κρατώντας ανοιχτό μυαλό βλέπουμε ότι, ενδεχομένως, υπάρχει κάτι παράξενο στις περιγραφές που συνειρμικά μπορεί να συνδέονται με σημερινές γνώσεις που τότε, θεωρητικά, δεν μπορεί να τις είχαν ή να τις ήξεραν. Στα μαλλιά της Κίρκης θα μπορούσε να περιγράφονται οι έλικες του DNA – και όχι μόνο δύο αλλά περισσότερες. Οι τέσσερις βοηθοί της Κίρκης θα μπορούσαν να αντιστοιχούν στις βάσεις του DNA. Επίσης, ότι 2Χ23 θα μπορούσε να είναι ο αριθμός των χρωμοσωμάτων. Όμως διαβάζουμε στο safembryo.com: Τα περισσότερα ανθρώπινα κύτταρα διαθέτουν 46 χρωμοσώματα. Κληρονομούμε τα χρωμοσώματά μας από τους γονείς μας, 23 από τη μητέρα και 23 από τον πατέρα μας, και ως εκ τούτου έχουμε δύο ομάδες 23 χρωμοσωμάτων ή 23 «ζεύγη».

Επιπλέον, η Κίρκη μπορούσε να μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζώα και να τους επαναφέρει. Ο Τηλέγονος έχει την έννοια: γόνος από μακριά (τηλέ), από απόσταση. Ερώτηση: Θα μπορούσαν όλα αυτά να είναι αποκύημα της φαντασίας του Ομήρου, ή μήπως οι συνδυασμοί όλων αυτών μεταξύ τους, θα μπορούσαν θεωρητικά να υπονοούν γενετικά πειράματα σε ανθρώπους καθώς και γνώση του DNA, στο νησί της Κίρκης; Επίσης, ότι όλες αυτές οι γνώσεις θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ώστε να αλλάζουν τη δομή ενός ανθρώπινου οργανισμού σε κάποιο ζώο αλλά και το αντίστροφο: από ζώο σε άνθρωπο.

Ξέρω ότι αυτό δεν μπορεί να στηριχτεί επιστημονικά και ότι είναι μία υπόθεση, μια εικασία. Είναι σαν να περιγράφονται επιστημονικά δεδομένα σε εκλαϊκευμένο παραμύθι για παιδιά. Όμως, δεν είναι παράξενο; Δεν είναι παράξενο που μέσα από μία τέτοια αφήγηση δίνεται τροφή για να εξαχθούν σκέψεις όπως οι παραπάνω; Ναι, σαφώς ακραίες και με ακραία συμπεράσματα. Μα κι αν ακόμα ο Όμηρος είχε τόσο μεγάλη φαντασία, δεν είναι περίεργο που η ιστορία του τυχαίνει να έχει κάποιες λιτές ομοιότητες με γνώσεις του αποκτήθηκαν στην εποχή μας, περίπου 3000 χρόνια μετά τον Όμηρο; Ένα ακόμα μυστήριο που δεν θα βρει εύκολα απάντηση και μάλιστα αποδεκτή.

diadrastika / Image by deosum from depositphotos.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.