Γιατί Δημιουργούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες; Μία απάντηση που οι θρησκείες θα προτιμούσαν να μην ξέρετε

Πρέπει να σκύψουμε μέσα στα Ιερά των Ελλήνων, στην Ιερή σκέψη, στην σκέψη ακρογωνιαίο λίθο, διότι η Φιλοσοφία ήταν αυτή που πάντα κρατούσε τα σκήπτρα στην Ελληνίδα Ψυχή στην Ελληνίδα Φωνή και στην Ελληνική Σκέψη. Οι Έλληνες είχαν την τάση να εξελίσσουν τις θεωρίες και γι αυτό να προοδεύουν.

Οι Έλληνες δημιουργούσαν διότι δεν δογμάτιζαν. Δεν έφτιαχναν δόγμα. Γι αυτό παρατηρούμε ότι από τους Ίωνες προσωκρατικούς ήρθαν οι Ελεάτες, ήρθαν οι Πυθαγόρειοι οι ατομικοί. Μετά από τον Σωκράτη και τους σοφιστές ήρθαν δεκάδες σχολές. Ο καθένας συμπλήρωνε και ακολουθούσε και κάποιον άλλον κλάδο χωρίς να αναιρεί κανείς κάτι και δεν υπήρχαν μεταξύ τους αντιπάθειες.

Διαβάστε επίσης: Τι ανέκοψε τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό

Σε αντίθεση με την εποχή των θρησκειών που όλα κατευθύνονται από δόγματα. Διότι το δόγμα είναι αυτό που βγάζει το μάτι του άλλου προκειμένου να επικρατήσει η μία άποψη. Και όταν σου λένε ότι η τάδε ή η δείνα άποψη είναι εκ θεού, άντε τώρα εσύ να αποδείξεις ότι δεν είναι και εκεί τα πράγματα μπερδεύονται.

Η Φιλοσοφία είναι ανοιχτή. Η Ελληνική Σκέψη δεν μπορεί να αφορίζει, δεν μπορεί να αποκλείει, δεν μπορεί να σου δείχνει μονόδρομους. Έχουμε σαν παράδειγμα τον γίγαντα τον Δημόκριτο που έχει γράψει 49 διαφορετικά βιβλία (αυτά ξέρουμε επειδή αυτά σωθήκαν), που λέει, «δοκεί μοι…» μου φαίνεται, νομίζω.

Έρχεται ο Αριστοτέλης 150 χρόνια αργότερα και λέει, «Ενδέχεται και άλλως έχειν», μπορεί να είναι και αλλιώς. Ήταν βέβαιος ότι έλεγε το σωστό αλλά δεν απέκλειε ότι μπορεί να βρισκόταν κάποιος στο μέλλον να τον διορθώσει. Να, λοιπόν, γιατί δημιουργούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, με λίγα λόγια και απλά.

Για τη συνέχεια:

Ελευθέριος Διαμαντάρας – Γιώργος Λεκάκης, από ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα «Απολλώνιος ο Τυανεύς, Ιησούς, Πυθαγόρας & νεοΠυθαγορισμός» που μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο.

Ελευθέριος Διαμαντάρας – Απολλώνιος ο Τυανεύς, Ιησούς, Πυθαγόρας & νεοΠυθαγορισμος

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

knossopolis και enneaetifotos / Image by kirkandmimi from Pixabay