10 Ιστορικά Γεγονότα για την Αρχαία Ελλάδα που ΔΕΝ Γνωρίζαμε

Οι φιλόσοφοι, τα αρχαία κτίρια και η μυθολογία είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό, όταν σκεφτόμαστε την αρχαία Ελλάδα. Ωστόσο, υπήρχαν και πολλά πράγματα στην αρχαία Ελλάδα που θα έκαναν τον οποιονδήποτε να κοκκινίσει.

Δείτε παρακάτω 10 πράγματα για την αρχαία Ελλάδα που σίγουρα δεν γνωρίζατε.

1.Οι γιατροί εξέταζαν το κερί των αυτιών για να πάρουν μια ιδέα από κάποια ασθένεια
Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι όλα τα υγρά του σώματοςείχαν μια συγκεκριμένη γεύση και ότι αν αυτή άλλαζε μπορεί να υποδείκνυε την ύπαρξη κάποιας ασθένειας. Έτσι, αν ήσασταν ασθενείς στην αρχαία Ελλάδα μάλλον ο γιατρός θα δοκίμαζε το κερί των αυτιών σας για να δει αν είστε άρρωστοι.

2. Ο ιδρώτας των ασθενών χρησιμοποιούνταν για την μείωση της μυικής έντασης
Πριν την προπόνηση, οι αθλητές άλειφαν το σώμα τους με λάδι. Μετά, έβγαζαν το λάδι μαζί με τον ιδρώτα και την σκόνη με την βοήθεια ειδικών μεταλλικών ξυστρών. Στην συνέχεια, έβαζαν αυτό το μείγμα σε μπουκαλάκια και το πουλούσαν για την μείωση της μυικής έντασης.

3. Η λάσπη χρησιμοποιούνταν για την γυναικεία υγιεινή
Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι γυναίκες ήταν εξαιρετικά επιρρεπείς στις ακαθαρσίες και στην ρύπανση. Γι’ αυτό ακριβώς χρησιμοποιούνταν πολύ περίεργες μέθοδοι για τις θεραπείες τους. Για παράδειγμα, σε περίπτωση αποβολής, μια γυναίκα έπρεπε να πιει ένα μείγμα με κρασί και εκχυλίσματα τηγανισμένων περιττωμάτων.

4. Οι γυναίκες φτερνίζονταν για να αποφύγουν την εγκυμοσύνη
Οι γυναίκες πίστευαν ότι αν φτερνιστούν αμέσως μετά την σeξουαλική πράξη θα μπορούσαν να αποφύγουν την εγκυμοσύνη. Όπως καταλαβαίνετε αυτή η μέθοδος δεν ήταν πολύ χρήσιμη. Μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούσαν ήταν να τρίψουν μια πάστα από ρητίνη πεύκου και μέλι στα γεννητικά τους όργανα.

5. Χρησιμοποιούσαν πέτρες και σφουγγάρια αντί για χαρτί υγείας
Τότε μπορεί να μην είχαν χαρτί υγείας, αλλά το σώμα τους είχε τις ίδιες ανάγκες με σήμερα. Έτσι, χρησιμοποιούσαν πέτρες και στρογγυλά κεραμικά σκεύη για να καθαριστούν.

6. Kάρφωναν τους τάφους με πέτρες για να μην μπορούν να σηκωθούν οι νεκροί από τους τάφους τους
Σε κάποιους τάφους της αρχαίας Ελλάδας οι αρχαιολόγοι βρήκαν πέτρες και θραύσματα αμφορέα στα χέρια, τα πόδια και τα κεφάλια των νεκρών. Ο φόβος των ζόμπι έκανε τους αρχαίους Έλληνες να βάζουν πέτρες πάνω στους νεκρούς ώστε να μην σηκωθούν από τον τάφο τους.

7. Οι άντρες με μικρά γεννητικά όργανα θεωρούνταν πολύ ελκυστικοί
Τα αγάλματα, οι τοιχογραφίες των ναών και οι απεικονίσεις θεών πάνω σε αγγεία δείχνουν δυνατούς άντρες, χωρίς μαλλιά και με μικρά γεννητικά όργανα. Από την άλλη μεριά, οι σάτυροι φαίνονταν πιο άγριοι, άσχημοι και με μεγάλα γεννητικά όργανα. Ένα μεγάλο γεννητικό όργανο θεωρούνταν χυδαίο και μη ελκυστικό.

Διαβάστε επίσης:
Καθηγητής Παρατήρησε Κάτι στα Ελληνικά Αγάλματα που δεν είχε δει κανείς εδώ και 2.500 χρόνια

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

8. Οι αθλητές εξασκούνταν γυμνοί
Οι αθλητές δεν φορούσαν φόρμες και έκαναν όλες τις ασκήσεις γuμνοί. Εκείνοι που ντρέπονταν για το σώμα τους δέχονταν επιπλήξεις και συνδέονταν με βάρβαρους τρόπους σκέψης.

9. Αν κάποιος πέταγε ένα μήλο σε μια κοπέλα σήμαινε ότι την αγαπούσε
Οι αρχαίοι Έλληνες έριχναν ένα μήλο στην κοπέλα που τους άρεσε. Αυτή η κίνηση μπορεί να σήμαινε και πρόταση γάμου.

10. Το ενιαίο φρύδι ήταν σύμβολο γυναικείας σeξουαλικότητας
Στην αρχαία Ελλάδα οι γυναίκες με ενιαίο φρύδι θεωρούνταν πολύ ελκυστικές και τα φρύδια τους ήταν αιτία ζήλιας από τις άλλες γυναίκες. Όσες είχαν λεπτά φρύδια έπρεπε να τα κάνουν πιο παχιά ή να κολλήσουν ένα κομμάτι γούνας ζώου.

stroumfaki.gr και teokanistras.gr / Image by OpenClipart-Vectors from Pixabay