Ο Διάσημος Φαραώ Τουταγχαμών είναι ο Έλληνας Ράθωτις;

Του Γιώργου Λεκάκη

Ο Τουταγχαμών είχε ταφεί σε έναν ασυνήθιστα μικρό τάφο (KV62). Το 1915, ο George Herbert, ο 5ος Κόμης του Carnarvon, «οικονομικός υποστηρικτής» (διάβαζε τυχοδιώκτης-αρχαιοκάπηλος!!!) της αναζήτησης και ανασκαφής του τάφου του Τουταγχαμών στην Κοιλάδα των Βασιλέων της Αιγύπτου, χρησιμοποίησε τον Άγγλο αρχαιολόγο Howard Carter για να τον βρει. Μετά από έρευνα, ο Carter ανακάλυψε τον τάφο τον Νοέμβριο του 1922…

Η παρακάτω είναι μια θεαματική έγχρωμη εικόνα (φωτογραφία) από την εποχή του ανοίγματος του «τάφου του Τουταγχαμών», το 1922-1925!..

Αλλά η φωτογραφία δεν είναι μέσα σε αυτόν. Η φωτογραφία είναι μέσα (!!!) στον «τάφο» του φαραώ Σέτι Β΄, στον οποίο έχει… στηθεί ένα «αυτοσχέδιο εργαστήρι», όπου ο Arthur Mace και ο Alfred Lucas «καθαρίζουν» αρχαία αγάλματα, τα οποία «ευρέθησαν» στον «τάφο του Τουταγχαμών». Λαδώνουν, βάφουν και καλλωπίζουν αγάλματα, φορώντας τα… κοστούμια τους…

Ο Διάσημος Φαραώ Τουταγχαμών ΕΙΝΑΙ ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΑΘΩΤΙΣ
Άγγλοι με κοστούμια καλλωπίζουν μέσα σε αρχαίο τάφο αγάλματα που βρέθηκαν στον τάφο του Έλληνα βασιλιά Ράθου πιο γνωστού ως Τουταγχαμών!
Η φωτογραφία του Harry Burton (Ινστιτούτο Griffith, Οξφόρδης), η οποία επιχρωματίσθηκε από την Dynamichrome.

Ο τάφος του Σέτι Β΄ (KV56) – γνωστός ως «Ο Χρυσός Τάφος» – επίσης στην Κοιλάδα των Βασιλέων ανακαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 1908, από τον «αιγυπτιολόγο» Edward R. Ayrton, σε μια ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Theodore M. Davis (διάβαζε τυχοδιώκτης-αρχαιοκάπηλος!!!), Περιείχε ένα «μικρό σύνολο» κοσμημάτων με το όνομα Seti II: Ένα σύνολο ενωτίων / σκουλαρικιών, δακτυλιδιών, βραχιολιών, μια σειρά από στολίδια και φυλακτά, περιδέραια, ένα ζευγάρι γάντια από ασήμι και ένα μικροσκοπικό ασημένιο σανδάλι…

Εν τω μεταξύ, όλοι έχουν πάντα κάτι από “Τουταγχαμών” να πουλήσουν!!! Ατέλειωτη ήταν αυτή η συλλογή;

Κάτι σαν το… τίμιο ξύλο του σταυρού του Χριστού ένα πράγμα…

Σημειώνω, πως το ότι κυβέρνησαν την Αίγυπτο, και βρέθηκαν στην Κοιλάδα των Βασιλέων της Αιγύπτου, δεν σημαίνει ότι ήταν και… Αιγύπτιοι!

Ο διάσημος φαραώ Τουταγχαμών (κυβ. 1332–1323 π.Χ.) είναι ο Έλληνας Ράθος / Ράθως / Ραθώτις (κατά τον Αιγύπτιο συγγραφέα Μανέθωνα).

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ο φαραώ Σέτι Β΄ (κυβ. 1200-1194 π.Χ.). είναι ο Έλληνας Σέθος / Θούωρις (κατά τον Αιγύπτιο συγγραφέα Μανέθωνα).

Τι σχέση να έχει ο Σέθος / Σεύθις / Σέτι με τον Θράκα βασιλιά Σεύθη;
Περισσότερα προσεχώς… Πάντως έχουμε φάει πολύ παραμύθι στην μάπα… arxeion-politismou.gr

Σχόλιο diadrastika: Σε σχετική ερώτηση στο arxeiopolitismou ότι το ellinikahoaxes.gr εκφράζει αρκετές αντιρρήσεις ως προς την ελληνικότητα του Τουταγχαμόν, με μία από αυτές να είναι η εξής: «Όσον αφορά το όνομα «Ραθώτης», δεν είναι τίποτα περισσότερο από την «εξελληνισμένη» απόδοση του ονόματος Τουταγχαμόν», λάβαμε την εξής λακωνική απάντηση:

Ο Διάσημος Φαραώ Τουταγχαμών ΕΙΝΑΙ ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΑΘΩΤΙΣ !!! Πόσο παραμύθι έχει φάει η ανθρωπότης!!!

Από εκεί και πέρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του, αφού πρώτα μπει στην διαδικασία να ψάξει και να διαβάσει. Όχι πάντως κρίνοντας από τις απαντήσεις των δύο αντικρουόμενων πλευρών.

diadrastika / Image by Lynn Greyling from Pixabay