Η Δοκός με την Λέξη «Ελευθερία»

Ποια η Αλήθεια για τη Δοκό με την Λέξη «Ελευθερία» που Βρέθηκε στα Συντρίμμια δτο Ρόσγουελ;

Πριν αρκετά χρόνια είχε γίνει μεγάλος ντόρος με την μεταλλική δοκό που βρέθηκε στις 14 Ιουνίου 1947, σε κάποια συντρίμμια 70 μίλια μακριά του Roswell (Ρόσγουελ). Έχει υποστηριχτεί, πως έγραφε την ελληνική λέξη «ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ». Αν και ανορθόγραφη ενθουσίασε άπαντες τους Έλληνες συνωμοσιογράφους και μη. -d-

Η πρώτη αναφορά στο ελληνικό διαδίκτυο για τη μεταλλική δοκό, ανάγεται τουλάχιστον στο 2005. Όμως η ιστορία πάει τουλάχιστον 10 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στο 1995, όταν είχε προβληθεί στις τηλεοράσεις όλου του πλανήτη, το “cult” πλέον φιλμάκι που υποτίθεται ότι έδειχνε τη νεκροψία ενός εξωγήινου επιβάτη του UFO που υποτίθεται πως συνετρίβη στο Ρόσγουελ το 1947.

Το φιλμ προβλήθηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό από το FOX στα πλαίσια της εκπομπής “Alien Autopsy: Fact or Fiction” στις 28 Αυγούστου 1995. Παρουσιαστής του προγράμματος, ο γνωστός (για τους φίλους του Star Trek TNG) ηθοποιός Jonathan Frakes. Ολόκληρη η εκπομπή στο παρακάτω βίντεο. Το σημείο με τα “ελληνικά σύμβολα” στο 04:57.

Μπορείτε επίσης να δείτε το “γνήσιο” βίντεο εδώ και το σημείο με τα ελληνικά γράμματα εδώ.

Διαβάστε επίσης: Ρόσγουελ: Βρέθηκε η Απάντηση σε Ένα από τα Μεγαλύτερα Μυστήρια της Ιστορίας;

Τι είχε συμβεί τελικά;

Το φιλμ είχε δημιουργηθεί από τον Ray Santill, το Μάιο του1995, ο οποίος το 2006 αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως είναι πλαστό. Για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν ο ειδικός οπτικών εφέ John Humphreys (κατασκεύασε το “πτώμα”), ο Gary Shoefield, αλλά και ο Spyros Melaris που είχε βασικό ρόλο στην σύλληψη της ιδέας. O Santill αφού αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως το φιλμ είναι πλαστό και γυρίστηκε σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο, ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για μια αναπαράσταση παλαιότερου φιλμ που είχε δει το 1992 και έδειχνε την “αληθινή αυτοψία εξωγήινου,” δίχως φυσικά να γίνει πιστευτός.

Όσον αφορά τα “γράμματα” και τη λέξη “ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ”, επρόκειτο για δημιούργημα του Humphreys, όπως ο ίδιος και ο Santill παραδέχονται στο παρακάτω βίντεο:

Roswell Alien Autopsy – 2/4 – Eamonn Investigates

Εν κατακλείδι, η νεκροψία του “εξωγήινου” και τα μυστήρια σύμβολα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα από τα πιο επιτυχημένα hoaxes όλων των εποχών.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η ιστορία της “μεταλλικής δοκού που γράφει ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ” ωστόσο, θα συνεχίσει να αναπαράγεται σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρά το γεγονός πως ο δημιουργός τους έχει παραδεχτεί πως ήταν δικό του κατασκεύασμα και η όλη ιστορία μια απάτη.

ellinikahoaxes.gr