ρολόγια ως Εννοια του χρόνου
Image by carlos castilla from depositphotos

Δεν Υπάρχει Χρόνος, Δεν Υπήρξε Ποτέ και δεν θα Υπάρξει Ποτέ

Ο χρόνος δεν υπάρχει στην πραγματικότητα

Υπάρχουν πράγματα που είναι πιο κοντά και πράγματα που είναι πιο μακριά, ακριβώς όπως υπάρχουν πράγματα που είναι κοντά ή μακριά στο διάστημα.

Αλλά η ιδέα ότι ο χρόνος ρέει δεν είναι σωστή…

Η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν δείχνει ότι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον δεν είναι απόλυτα. Σύμφωνα με την ειδική θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να καθορίσετε τα γεγονότα που μπορούν να συμβούν ταυτόχρονα. Δύο γεγονότα που για σας είναι τωρινά μπορεί να συμβούν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές για όποιον κινείται σε άλλη ταχύτητα.

Άλλωστε το σύμπαν είναι διαχρονικό.

Η συνείδηση είναι το άμορφο, αόρατο πεδίο της ενέργειας του άπειρου, της διάστασης και δυναμικότητας, το υπόστρωμα όλης της ύπαρξης, ανεξάρτητα από το χρόνο, το χώρο, ή τη θέση. Περιλαμβάνει όλες τις υπάρξεις πέρα από κάθε περιορισμό, διάσταση, ή χρόνο, και καταγράφει όλα τα γεγονότα, ακόμη κι αν είναι μια απλή σκέψη. Η σχέση μεταξύ χρόνου και συνείδησης από την ανθρώπινη σκοπιά φαίνεται περιορισμένη, όταν στην πραγματικότητα είναι απεριόριστη.

Αν προσπαθήσετε να πάρετε στα χέρια σας το χρόνο, αυτός πάντα θα γλιστράει…

Το μόνο αποδεικτικό στοιχείο που έχετε από την περασμένη εβδομάδα είναι η μνήμη σας. Αλλά η μνήμη προέρχεται από μια σταθερή δομή των νευρώνων στον εγκέφαλό σας τώρα.

Τα μόνα στοιχεία που έχουμε από το παρελθόν της Γης είναι τα πετρώματα και τα απολιθώματα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Δεν υπάρχει ρολόι να χτυπάει έξω στο σύμπαν.

Στην κβαντομηχανική όλα τα σωματίδια της ύλης και της ενέργειας είναι κύματα. Και τα κύματα έχουν μια ασυνήθιστη ιδιότητα: ένας άπειρος αριθμός από αυτά μπορεί να υπάρχουν στην ίδια θέση. Εάν ο χρόνος και ο χώρος είναι μία ημέρα που φαίνεται να αποτελείται από κβάντα, τα κβάντα θα μπορούσαν όλα να συσσωρεύονται μαζί σε ένα ενιαίο αδιάστατο σημείο.

Ο διαχωρισμός ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον είναι μόνο μια επίμονη ψευδαίσθηση.

Η καλύτερη ώρα είναι τώρα! Ζήστε την !

Η καλύτερη μέρα είναι η σημερινή! Απολαύστε την!

Πηγή: emedi.gr και mymind.gr / Image by carlos castilla from depositphotos.com