Οι περιπέτειες της ωραίας Ελένης πριν τον Τρωικό πόλεμο

Πριν τον Πάρι λέγεται πως την έκλεψε ο Εναροφορος γιος του Ιπποκοωντος όταν ήταν παιδούλα ακόμη… και μετά οι γιοι του Αφαρεα.

Αλλά την επέστρεψαν στο σπίτι της επειδή φοβήθηκαν τα αδέλφια της τον κάστορα και τον Πολυδεύκη, αυτούς που ξέρουμε όλοι ως Διόσκουρους,..’’

Διαβάστε επίσης: Η άγνωστη και «καυτή» ζωή της Ωραίας Ελένης

Δεν έφερε πότε και σε κανέναν τύχη η ωραία, αλλά δυστυχία και μπελάδες. Όπως και στο σπουδαίο Θησέα τον τρίτο που την έκλεψε, ενώ εκείνη χόρευε στον ναό της Αρτέμιδος, όπως λένε οι γραφές κι αν πει κανείς ότι ψεύδονται αυτές. Θα τον διαψεύσει ένα αγγείο του πέμπτου π.Χ. αιώνα, που απεικονίζει κι υπογραμμίζει την αρπάγη της ωραίας Ελένης άπ’ ’ το Θησέα κι υπάρχει ατόφιο ακόμη σε κάποιο μουσείο της Γερμανίας .

Ο Θησέας (γνωστός ήρωας της Αθήνας που σκότωσε το Μινώταυρο στο λαβύρινθο της Κνωσού) λοιπόν που έμεινε αρκετό καιρό μαζί της τόσο που εκείνη τεκνοποίησε φέρνοντας στον κόσμο μια κόρη ..την Ιφιγένεια.

Ενώ όταν κατέβηκε στον Άδη για να ελευθερώσει την Περσεφόνη, τις έκρυψε στις Αφίδνες της αττικής κι άφησε εκεί να τις φροντίζει, η μητέρα του Αίθρα και η Καλιμμένη φίλη του Περίθοου του επιστήθιου φίλου του. Εκείνος που τον βοήθησε να κλέψει την Ελένη, ο φίλος που τον ακολούθησε ακόμη και στον Άδη να φέρουν την Περσεφόνη στον πάνω κόσμο ..και δε γύρισε πότε..’’

Τα αδέλφια της Ελένης οι γνωστοί Διόσκουροι πήγαν στην Αφύδνα εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Θησέα. Την έφεραν πίσω μαζί με την κόρη της στην αυλή του πατέρα της βασιλιά Τυνδαρέα, παίρνοντας μαζί τους όμηρο κι αντίποινο τη μητέρα του Θησέα και την Καλιμμένη!

Ο Θησέας λοιπόν έζησε την ίδια εποχή με τον Οδυσσέα παππού, σύμφωνα πάντα με τις γραφές, όπως κι ο Ηρακλής αφού κι αυτός συμμετείχε στην αργοναυτική εκστρατεία, όπως κι ο Πηλέας που ήταν άντρας της Θέτιδος, της μητέρας του Αχιλλέα που παντρεύτηκαν στο Πήλιο, εκεί που άρχισε το κακό με το χρυσό μήλο που άφησε στο τραπέζι με τις θέες η Έριδα;

Που μάλωναν ποια είναι ομορφότερη.. και μετά ο Δίας για να τις χωρίσει είπε στον Ερμή να φέρει τον Πάρι που έκλεψε την ωραία Ελένη…

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Δηλαδή ο Τρωικός πολεμος εγινε λιγο μετα την αργοναυτική εκστρατεια, ετσι φαίνεται απ τα γεγονότα, μιλάμε για μια άπ’ ’ τις πιο ένδοξες εποχές η όχι την ένδοξη του Ελληνικού γένους.

Μέσα άπ’ ’ αυτά βλέπεις πιο καθαρά την αλήθεια, συσχέτισα τα γεγονότα  κάτι που ανατρέπει τη γνωστη ιστορική σειρά τους….

Από το βιβλίο ”To Μικρό Αγόρι κι ο Οδυσσέας”’ του Νικόλαου Αλεξανδρινού

elhalflashbacks και pronews.gr / Image by Adina Voicu from Pixabay