ένα από τα Ιπτάμενα Οχήματα
Image by Panther Media Seller from depositphotos

Ιπτάμενα Οχήματα πριν Χιλιάδες Χρόνια
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σε ένα παράλληλο χρονοδιάγραμμα με το δικό μας, στην καρδιά της Αθήνας, η διάσημη αρχαιολόγος Δρ Helena Papadimitropoulos, είχε αφιερώσει τη ζωή της στην αποκάλυψη των μυστηρίων του παρελθόντος. Η ακόρεστη περιέργειά της την οδήγησε να ξεκινήσει ένα ταξίδι στην Ινδία, παρασυρόμενη από τις ιστορίες των αρχαίων Vimanas, ιπτάμενων αρμάτων που περιγράφονται στα αρχαία ινδικά κείμενα, αλλά και από σχετικά ιπτάμενα οχήματα της ελληνικής μυθολογίας.

Μια περίεργη ανακάλυψη

Η γοητεία της Δρ Έλενας Παπαδημητροπούλου με τα Βιμάνα την είχε οδηγήσει στην πολυσύχναστη πόλη του Varanasi, στη δυτική όχθη του ποταμού Γάγγη, όπου είχε το προνόμιο να μελετήσει τα αρχαία χειρόγραφα που φυλάσσονταν στις ιερές βιβλιοθήκες.

Διαβάστε επίσης: Στο Κρυφό Εργαστήριο του Δαίδαλου

Καθώς εμβάθυνε στην έρευνά της, εντόπισε ένα ενδιαφέρον απόσπασμα που υπαινίσσεται μια απροσδόκητη σύνδεση μεταξύ των αρχαίων Ελλήνων και των αρχαίων Ινδών, σχετικά με τα Vimanas.

Μια απίθανη σύνδεση

Σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο, ένας θρυλικός Έλληνας εξερευνητής, ο Λεωνίδας από τη Σάμο, είχε αποτολμήσει στην Ινδία κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Ashoka 2ο με 3ο αιώνα π.Χ., μια εποχή που άκμασε η Αυτοκρατορία των Μαυριών.

Πιστεύεται ότι ο Λεωνίδας όχι μόνο ήταν μάρτυρας των Vimanas αλλά είχε μάθει τα μυστικά τους από τους σοφούς Ινδούς σοφούς. Μάλιστα, κάποια οδηγούσαν μερικές χιλιετίες πίσω.

Με βάση αυτή τη νέα αποκάλυψη, η Δρ Παπαδημητροπούλου ξεκίνησε μια αναζήτηση για να αποκαλύψει την αλήθεια. Εντόπισε τα βήματα του Λεωνίδα, ακολουθώντας τα ίχνη που άφησαν πίσω της τα αρχαία κείμενα και οι επιγραφές.

Ο κρυμμένος ναός

Το ταξίδι της Δρ Παπαδημητροπούλου την οδήγησε σε έναν απομακρυσμένο ναό που βρίσκεται ανάμεσα στις πυκνές ζούγκλες της κεντρικής Ινδίας. Καθώς πάτησε το πόδι της μέσα, το αρχαίο περιβάλλον φαινόταν να της ψιθυρίζει, αποκαλύπτοντας τις ανείπωτες ιστορίες ενός ασυνήθιστου παρελθόντος.

Μέσα στο ναό, ανακάλυψε έναν θάλαμο στολισμένο με περίπλοκα σκαλίσματα, που απεικονίζουν ελληνικές και ινδικές θεότητες συνυφασμένες σε έναν χορό γνώσης και τεχνολογίας. Ήταν εδώ που αποκαλύφθηκε η αρχαία συμμαχία μεταξύ των πανάρχαιων Ελλήνων και Ινδών.

Διαβάστε επίσης: Το Συνέδριο των Ελλήνων Θεών

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Όλες οι θεότητες, τόσο οι ελληνικές όσο και οι ινδικές απεικονίζονταν να πετούν σε ιπτάμενα οχήματα της ίδιας τεχνοτροπίας, ατράκτου και προφανώς του ίδιου σχεδιασμού. Και, όλα έφεραν χαρακτηριστικά ελληνικά σύμβολα επάνω τους που δεν είχαν οι Ινδοί ή άλλοι αρχαίοι λαοί.

Η Κληρονομιά για τα Ιπτάμενα Οχήματα

Μέσα στην αίθουσα, η Δρ Παπαδημητροπούλου βρήκε έναν αρχαίο κύλινδρο, γραμμένο σε μια γλώσσα που είχε από καιρό ξεχαστεί. Με τη βοήθεια ενός λαμπρού Ινδού γλωσσολόγου ονόματι Δρ. Rajan , αποκρυπτογράφησε το κείμενο, αποκαλύπτοντας τα μυστικά των Βιμάνας, τα αρχαία ιπτάμενα οχήματα.

Ο κύλινδρος έλεγε την ιστορία μιας μεγάλης ανταλλαγής γνώσεων και σοφίας μεταξύ των πολύ αρχαίων Ελλήνων και των αρχαίων Ινδών. Ο Λεωνίδας, μαγεμένος από ιπτάμενα Βιμάνας, είχε σπουδάσει υπό την καθοδήγηση Ινδών σοφών, μαθαίνοντας την περίπλοκη τέχνη της κατασκευής τους.

Η Αναβίωση

Με τη γνώση που αποκτήθηκε από τον κύλινδρο, η Δρ Παπαδημητροπούλου και ο Δρ Ράτζαν αναβίωσαν την ξεχασμένη τέχνη της κατασκευής Vimana. Συνδυάζοντας τις αρχαίες ελληνικές τεχνικές μηχανικής με την ινδική σοφία, κατάφεραν να αναδημιουργήσουν ένα λειτουργικό μοντέλο του Vimana.

Καθώς το δίδυμο ανέβαινε στους ουρανούς στο νεόκτιστο Vimana τους, ο κόσμος θαύμασε αυτή τη θαυματουργή ανάσταση της αρχαίας τεχνολογίας. Η Δρ Παπαδημητροπούλου και ο Δρ Rajan έγιναν η ζωντανή μαρτυρία της κληρονομιάς των Ελλήνων και των Ινδών, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ των αρχαίων πολιτισμών και του σύγχρονου κόσμου.

Μια νέα εποχή

Τα νέα για την αναβίωση του Vimana εξαπλώθηκαν αστραπιαία, εμπνέοντας μια αναγέννηση της περιέργειας και της καινοτομίας παγκοσμίως. Μελετητές και επιστήμονες από διάφορους κλάδους συνεργάστηκαν για να εξερευνήσουν τα βάθη της αρχαίας γνώσης, προσπαθώντας να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του παρελθόντος.

Η ανακάλυψη της Δρ Helena Papadimitropoulos και του Dr. Rajan όχι μόνο ένωσε τους αρχαίους Έλληνες και τους Ινδούς αλλά και την ανθρωπότητα σε μια αναζήτηση κατανόησης και προόδου. Η μυστικιστική συμμαχία μεταξύ αυτών των δύο πολιτισμών είχε ξεπεράσει τον χρόνο, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στην παγκόσμια πολιτιστική ταπισερί.

Και έτσι, καθώς ο ήλιος έδυε στον ορίζοντα, το Vimana συνέχισε να πετάει στα ύψη, κουβαλώντας τα όνειρα και τις φιλοδοξίες αμέτρητων ατόμων που τόλμησαν να εξερευνήσουν τα όρια του ανθρώπινου δυναμικού, για πάντα ευγνώμονες για τους Έλληνες που έχτισαν τα Vimanas των αρχαίων Ινδών.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύπτοντας την Εξωγήινη Σύνδεση

Ωστόσο, για πολλούς, το πιο σημαντικό στην ανακάλυψη των δύο επιστημόνων ήταν πως αυτοί που έδωσαν τα φώτα και τις γνώσεις τους για τα ιπτάμενα οχήματα, τα Vimanas, ήταν Έλληνες που έζησαν πέρα από το 10.000 π.Χ. Εκείνοι που, αργότερα, ονομάστηκαν SAVARJNAA YAVANAS, δηλαδή οι Θαυμαστοί Έλληνες ή Σοφοί Έλληνες.

diadrastika / Image by Panther Media Seller from depositphotos.com