αναμμένα κεριά

Μερικά μόνο από τα φετινά στιγμιότυπα – πειστήρια του συνταρακτικού αυτού ζωντανού θαύματος της Ορθοδοξίας μας, που κάποιοι εξακολουθούν να αμφισβητούν, διαψεύδοντας – εκτός των άλλων – και τα ίδια τους τα μάτια!

Και για να μην ξεχνιόμαστε, “άπιστοι”: Περιμένουμε να κάνετε κι εσείς ό,τι κάνουν οι πιστοί στις φωτογραφίες όχι με την θηριώδη φλόγα των 33 κεριών, αλλά έστω με ένα!!!

Δείτε τις φωτογραφίες στο PERIERGAA

Δείτε, παρόλαυτά και το παρακάτω απόσπασμα περί απάτης…

Και σκεφτείτε, καθώς ακόμα και σε ορθόδοξα site (όπως π.χ. εδώ), θα δείτε να γίνεται λόγος πως το “Άγιος Φως” δεν καίει τα πρώτα λεπτά και πολλοί “λούζονται” σε αυτό.

Διαβάστε και κρίνετε: 
 
Μια πιο σύγχρονη και επιστημονική εξήγηση αφορά μια αρχαία, απόκρυφη εφαρμογή που οργανώνεται απί τους κληρικούς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων,σύμφωνα με την οποία τα κεριά έχουν εμβαπτιστεί προηγουμένως σε φώσφορο, ο οποίος έχει την ιδιότητα της αυτοανάφλεξης μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Οι υποστηρικτές του “θαύματος” επιχειρηματολογούν λέγοντας ότι ο φώσφορος ανακαλύφθηκε τον 17ο αιώνα ωστόσο είναι γνωστό πως στη μέση ανατολή από την αρχαιότητα ακόμα, υπήρχαν ουσίες με παρόμοιες ιδιότητες.

Ένας άλλος ισχυρισμός σχετικά με την αγιότητα της ελεύσεως του φωτός προκύπτει από το γεγονός ότι η φλόγα των 33 κεριών του δεν καίει εάν την αγγίξεις για μερικά δευτερόλεπτα Αν και η φλόγα που δεν καίει χρησιμοποιείται συχνά από πλανόδιους μάγους και κομπάρσους σε τσίρκο, ως μη κανονική φλόγα, έχει δοθεί εξήγηση και σε αυτό. Είναι γνωστό, ότι η αυτοανέφλεξη του φωσφόρου δεν προκαλεί θερμότητα στην αρχή και η φλόγα είναι σχετικά ψυχρή. Έτσι εξηγείται επιστημονικά το φαινόμενο της ακαΐας. Κατά την καύση των 33 κεριών, παράγεται ισχυρό ανοδικό ρεύμα, και η φλόγα που δημιουργείται πάλλεται. Η παλλόμενη φλόγα σε συνδυασμό με το παλλόμενο χέρι δημιουργούν μια παροδική ανοχή του σώματος μας σε αυτήν, εφόσον δεν παρεμβάλλονται ουσίες ταχείας καύσης όπως πχ τρίχες.

Αυτό το “ιερό” κατασκεύασμα προσέλκυσης τουριστών-προσκυνητών είχαν το θράσος να απαιτήσουν να γίνει “μυστήριο” και να αναγράφεται ως “τελετή του μυστηρίου του αγίου Φωτός” αλλά ευτυχώς ο τότε μητροπολίτης Κυριακουπόλεως Αριστόβουλος, αντέδρασε, λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι ανίερο, αφού αποτελεί ανθρώπινο κατασκεύασμα.

Τέλος, σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr: “Όχι, ΔΕΝ υπάρχουν αποδείξεις ότι το άγιο φως δεν καίει”

Πηγή: Η απάτη του “αγίου” φωτός – RAMNOUSIA / Image by Gerd Altmann from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.