Καταπολεμίστε τις Άφθες Χωρίς Φάρμακα

[23/03/2015 - 17:24]

Καταπολεμίστε τις Άφθες Χωρίς Φάρμακα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι άφθες, ή αλλιώς, τα υποτροπιάζοντα στοματικά έλκη (υποτροπιάζουσα αφθώδης στοματίτιδα) είναι μία από τις πιο κοινές ασθένειες της στοματικού βλεννογόνου, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Συνήθως εμφανίζονται σε νέους μεταξύ 10 και 19 ετών, και τείνουν να είναι συχνές και επαναλαμβανόμενες κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης ζωής. Σπάνια συμβαίνουν σε άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών.

Συχνότερες αιτίες εμφάνισης:

Κληρονομικότητα:

– Αλλεργίες
– Αιματολογική ανεπάρκεια
– Χαμηλή άμυνα του οργανισμού.

Σε περίπτωση που έχετε προβλήματα με άφθες διαβάστε παρακάτω και μάθετε τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τι σας ταιριάζει, για να τις αντιμετωπίσετε.

1. Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα πρέπει να αναμιχθεί με νερό προκειμένου να φτιάξετε μια παχιά πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στην πληγή και αφήστε την να δράσει για περίπου 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Η θεραπεία αυτή γίνεται πριν από το γεύμα για να απαλύνει τον πόνο που θα μπορούσε να προκαλέσει το φαγητό όταν ακουμπήσει στις άφθες.

Μετά το γεύμα, ανακατέψτε δυο κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό και ξεπλύνετε το στόμα σας. Με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσετε το στόμα σας από την εξάπλωση των βακτηριδίων και επιπλέον θα ενισχύσετε την υγιεινή των δοντιών σας.

2. Κρεμμύδι

Τα κρεμμύδια έχουν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Απλώστε λίγο χυμό από κρεμμύδι (τον οποίο μπορείτε να πάρετε από την άλεση ή την πολτοποίησή του) πάνω στην πληγή με ένα καθαρό δάχτυλο ή βαμβάκι εμποτισμένο στο χυμό. Το κάνετε αρκετές φορές την ημέρα.

3. Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Αυτή η χημική ουσία έχει λευκαντικές ιδιότητες, αλλά όταν διαλύεται στο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια στις μολύνσεις. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το 3% του υδρογόνου.

4. Πόσιμη σόδα

Αυτό το όξινο ανθρακικό, που υπάρχει στην σόδα, σκοτώνει τους μικροοργανισμούς. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται ενάντια στις μολύνσεις του στόματος. Ξεπλύνετε το στόμα σας με το υγρό αυτό αρκετές φορές την ημέρα.

5. Ο χυμός δαμάσκηνων

Τα δραστικά συστατικά που περιέχονται στα δαμάσκηνα, έχουν αποδειχθεί ότι καταπολεμούν επιτυχώς τις μολύνσεις στο στόμα. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο φρεσκοστυμμένο χυμό δαμάσκηνου.

6. Σακουλάκια τσαγιού

Χρησιμοποιήστε κατεψυγμένα σακουλάκια τσαγιού, τα οποία περιέχουν τανίνες, προκειμένου να απαλύνουν τον πόνο.

7. Βασιλικός

Πρόληψη μόλυνσης του στόματος μπορεί να επιτευχθεί και με το μάσημα φύλλων βασιλικού, ή ξέπλυμα του στόματος με τσάι από βασιλικό .

8. Ένυδρο κάλιο – θειικός αργίλιος (στυπτηρία καλίου)

Τον βρίσκετε στα φαρμακεία σε μορφή σκόνης. Αναμιγνύετε με νερό για να φτιάξετε μια παχιά πάστα. Εφαρμόστε απευθείας πάνω στην πληγή και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά, πριν να ξεπλύνετε με νερό. Θα πρέπει να εφαρμόζεται κάθε τρεις ώρες με σκοπό την πρόληψη της ανάπτυξης και της εξάπλωσης.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

healthyfoodstar.com Μετάφραση-Απόδοση: diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ