Το ginger αντενδείκνυται σε 4 περιπτώσεις

[15/03/2015 - 12:57]

Το ginger αντενδείκνυται σε 4 περιπτώσεις

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ακόμα κι αν ακούμε και διαβάζουμε για τα οφέλη της υγείας από το τζίντζερ, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση αυτού του μπαχαρικού.

Σύμφωνα με το healthyfoodstar.com, το τζίντζερ είναι ένα πραγματικά εκπληκτικό μπαχαρικό που μπορεί να θεραπεύσει πολλές ασθένειες.

Ανακουφίζει από τα συμπτώματα σε αρθρίτιδα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στις ναυτίες, αιμορροΐδες, κράμπες, ημικρανίες (πονοκέφαλος), βήχα, διάρροια, αέρια, ρεψίματα, δυσκοιλιότητα, κακή κυκλοφορία, βελτιώνει την κυκλοφορία και αποτρέπει την εμφάνιση των θρόμβων αίματος, προβλήματα στην καρδιά, εμμηνόρροιας, κράμπες, βοηθά ως επίθεμα σε πρηξίματα, μειώνει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα, το επίπεδο της χοληστερόλης, εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, απορρίπτει τις τοξίνες από το σώμα και άλλα πολλά.

Το τζίντζερ καλείται συχνά ως πανάκεια, επειδή έχει προληπτικά αποτελέσματα σε πολυάριθμα προβλήματα υγείας, ακόμη και για τα πιο δύσκολα και σοβαρά.

Χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες, το τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί από παλιά σε ιατρικούς σκοπούς. Ωστόσο θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν είναι κατάλληλο για όλα τα προβλήματα υγείας και δεν είναι καλό για κάθε άτομο.

Δείτε, λοιπόν, πότε να αποφύγετε αυτό το μπαχαρικό:

1. Αν είστε έγκυος
Το τζίντερ έχει πολύ ισχυρές ερεθιστικές ιδιότητες που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό. Αυτός είναι ο λόγος για τις έγκυες γυναίκες που πρέπει να το αποφεύγουν, ιδιαίτερα κατά τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

2. Αν θέλετε να αποκτήσετε βάρος
Το τζίντερ είναι η καλύτερη διαπραγμάτευση για τους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν κάποιο βάρος. Ωστόσο, αυτό δεν είναι καλό για τους ανθρώπους που θέλουν να κερδίσουν βάρος. Μειώνει την όρεξη και βοηθά/διεγείρει τη διαδικασία της τήξης του λίπους. Αν θέλετε να κερδίσετε το βάρος, το τζίντζερ δεν θα σας βοηθήσει. Κατά συνέπεια είναι ακατάλληλο για άτομα ελλιποβαρή.

3. Αν είστε αιμοφιλικός
Το τζίντερ διεγείρει την κυκλοφορία, το οποίο είναι καλό σε γενικές γραμμές, αλλά δεν είναι καλό για τα άτομα με προβλήματα στο αίμα, όπως η αιμοφιλία.

4. Αν είστε διαβητικός
Σε περίπτωση που παίρνετε φάρμακα για το διαβήτη και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης ή διαβήτη, θα πρέπει να μην τρώτε τζίντζερ.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

diadrsstika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ