Τζίντζερ

Ακόμα κι αν ακούμε και διαβάζουμε για τα οφέλη της υγείας από το τζίντζερ (ginger), υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση αυτού του μπαχαρικού. Σύμφωνα με το healthyfoodstar.com, το τζίντζερ είναι ένα πραγματικά εκπληκτικό μπαχαρικό που μπορεί να θεραπεύσει πολλές ασθένειες.

Ανακουφίζει από τα συμπτώματα σε αρθρίτιδα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στις ναυτίες, αιμορροΐδες, κράμπες, ημικρανίες (πονοκέφαλος), βήχα, διάρροια, αέρια, ρεψίματα, δυσκοιλιότητα, κακή κυκλοφορία, βελτιώνει την κυκλοφορία και αποτρέπει την εμφάνιση των θρόμβων αίματος, προβλήματα στην καρδιά, εμμηνόρροιας, κράμπες, βοηθά ως επίθεμα σε πρηξίματα, μειώνει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα, το επίπεδο της χοληστερόλης, εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, απορρίπτει τις τοξίνες από το σώμα και άλλα πολλά.

Το τζίντζερ καλείται συχνά ως πανάκεια, επειδή έχει προληπτικά αποτελέσματα σε πολυάριθμα προβλήματα υγείας, ακόμη και για τα πιο δύσκολα και σοβαρά. Χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες, το τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί από παλιά σε ιατρικούς σκοπούς. Ωστόσο θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν είναι κατάλληλο για όλα τα προβλήματα υγείας και δεν είναι καλό για κάθε άτομο.

Διαβάστε επίσης: Κουρκουμάς. Πως πρέπει να καταναλώνεται. Προφυλάξεις.

Πότε να αποφύγετε το τζίντζερ

1. Αν είστε έγκυος
Το τζίντζερ έχει πολύ ισχυρές ερεθιστικές ιδιότητες που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό. Αυτός είναι ο λόγος για τις έγκυες γυναίκες που πρέπει να το αποφεύγουν, ιδιαίτερα κατά τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

2. Αν θέλετε να αποκτήσετε βάρος
Το τζίντζερ είναι η καλύτερη διαπραγμάτευση για τους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν κάποιο βάρος. Ωστόσο, αυτό δεν είναι καλό για τους ανθρώπους που θέλουν να κερδίσουν βάρος. Μειώνει την όρεξη και βοηθά/διεγείρει τη διαδικασία της τήξης του λίπους. Αν θέλετε να κερδίσετε το βάρος, το ginger δεν θα σας βοηθήσει. Κατά συνέπεια είναι ακατάλληλο για άτομα ελλιποβαρή.

3. Αν είστε αιμοφιλικός
Το τζίντζερ διεγείρει την κυκλοφορία, το οποίο είναι καλό σε γενικές γραμμές, αλλά δεν είναι καλό για τα άτομα με προβλήματα στο αίμα, όπως η αιμοφιλία.

4. Αν είστε διαβητικός
Σε περίπτωση που παίρνετε φάρμακα για το διαβήτη και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης ή διαβήτη, θα πρέπει να μην τρώτε τζίντζερ.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

diadrsstika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.