DNA: τα ΕΠΙΜΗΚΗ ΚΡΑΝΙΑ… ΔΕΝ είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ (video)

[21/06/2015 - 08:23]

Γράφει ο Σπύρος Μακρής,

Φαίνεται να λύθηκε το μυστήριο των επιμήκων κρανίων του Παράκας. Μία ανάλυση DNA έρχεται και πάλι να ταράξει τα νερά γύρω από τη φυσιολογία τους…

Το Paracas είναι μια χερσόνησος της ερήμου που βρίσκεται στην επαρχία Pisco στην περιφέρεια των Ίνκας, στη νότια ακτή του Περού. Το 1928 ένας Περουβιανός αρχαιολόγος, ο Julio Tello, έκανε μια εκπληκτική ανακάλυψη: Τα κρανία που έμειναν γνωστά ως «επιμήκη κρανία» ή «κρανία του Παράκας». Συνολικά, ο Tello βρήκε πάνω από 300 επιμήκη κρανία, τα οποία χρονολογούνται περίπου ως 3.000 χρόνια πριν.

Πολλοί μίλησαν για εξωγήινα κρανία και εξωγήινες φυλές που κάποτε ήρθαν στην Γη. Πολύ γρήγορα, όμως, όλες αυτές οι θεωρίες παραγκονίστηκαν όταν διαπιστώθηκε πως η επιμήκυνση ήταν τεχνητή. Ήταν δηλαδή ένα αποτέλεσμα σκόπιμης κρανιακής παραμόρφωσης που επιτυγχανόταν με, επί μακρό χρονικό διάστημα, κυριολεκτικά σφίξιμο της κεφαλής μεταξύ δύο κομμάτιων ξύλου, δεμένα με κάποιο ύφασμα.

Ωστόσο, σε αυτή την διαδικασία, ενώ η κρανιακή παραμόρφωση αλλάζει το σχήμα του κρανίου, δεν μεταβάλλει τον όγκο, ούτε το βάρος, ούτε άλλα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν το ανθρώπινο κρανίο.

Όμως, τα κρανία του Παράκας, είναι διαφορετικά. Ο κρανιακός όγκος είναι έως και 25 τοις εκατό μεγαλύτερος και, κατά 60 τοις εκατό βαρύτερος και, έχουν ένα μόνο «βρεγματικό οστό», αντί για δύο, όπως τα ανθρώπινα κρανία. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν από σκόπιμη κρανιακή παραμόρφωση.

Ο κ Juan Navarro, ιδιοκτήτης και διευθυντής του τοπικού Ιστορικού Μουσείου του Παράκας, το οποίο στεγάζει μια συλλογή 35 τέτοιων κρανίων, επέτρεψε τη λήψη δειγμάτων DNA σε 5 από αυτά τα επιμήκη κρανία. Τα δείγματα αποτελούνταν από τα μαλλιά, ρίζες τους, ένα δόντι, το κρανίο των οστών και του δέρματος. Όλη αυτή η διαδικασία έγινε προσεκτικά και είναι τεκμηριωμένη μέσω φωτογραφιών και βίντεο. Τα δείγματα τριών κρανίων παραδόθηκαν σε ένα γενετιστή προς ανάλυση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον γενετιστή Brien Foerster:

«(Τα κρανία) έχουν mtDNA (μιτοχονδριακό DNA) με μεταλλάξεις άγνωστες σε οποιδήποτε είδος ανθρώπου, πρωτεύοντος, ή ζώου που είναι γνωστά μέχρι τώρα. Αλλά μερικά θραύσματα που ήμουν σε θέση να κάνω μία αλληλουχία από το δείγμα τους, δείχνουν ότι, εφόσον αυτές οι μεταλλάξεις επικρατούν, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα νέο ανθρώπο-πλάσμα, πολύ μακριά από τον Homo sapiens, Νεάντερταλ και Denisovans».

Με άλλα λόγια, ο Foerster μιλάει για κάτι τελείως διαφορετικό από τον άνθρωπο, για ένα είδος μη ανθρώπινο. Είναι αυτά τα κρανία εξωγήινων, τελικά;

«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα ταιριάζει ακόμη στο γνωστό εξελικτικό δέντρο (του ανθρώπου),» συμπλήρωσε ο γενετιστής και πρόσθεσε ότι εάν τα άτομα του Παράκας ήταν τόσο διαφορετικά βιολογικά , δεν θα ήταν σε θέση να διασταυρωθούν με τους ανθρώπους.

Άραγε, μιλάμε για Νεφελίμ, με την έννοια των υβριδίων;… Ή, για τι άλλο; Ποιός μπορεί να πει με σιγουριά;…

Αν οι «άνθρωποι» αυτοί με τα επιμήκη κρανία ήταν εξωγήινοι, είναι πολύ πιθανόν να λατρεύτηκαν ως θεοί, οπότε οι Ίνκας, ή όποιοι άλλοι λαοί όπου βρέθηκαν παρόμοια κρανία, έκαναν εφαρμογή της παραπάνω μεδόθου κρανιακής παραμόρφωσης προκειμένου να τους μοιάσουν και, ενδεχομένως, να κρατήσουν ηγετικές θέσεις ανάμεσα στους «κοινούς θνητούς» συνανθρώπους τους…

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ