Σκιάνθρωποι ή άνθρωποι σκιά: Αυτοί που Βλέπουμε με την Άκρη του Ματιού

Φαινομενο Σκιανθρωποι (The Shadow People): Ποιες ειναι οι σκιες που βλεπουμε φευγαλεα μεσω της περιφερειακής όρασής μας;; Άραγε υπάρχουν στ’αλήθεια η ειναι αποκύημα της φαντασίας του ανθρώπου;

Μεγαλώνοντας στην επαρχία, είχα την ευκαιρία να γίνω ακροατής δίαφορων ιστοριών που λέγαμε ως παιδιά στις παραλίες προσπαθώντας να τρομάξει ο ένας τον άλλο.. Είναι άλλωστε σύνηθες φαινόμενο αυτό.. Μία παρέα που κάθεται και λέει ιστορίες, και εξερευνά με την ζωηρή της φαντασία οτιδήποτε φαίνεται παράξενο!

Έτσι, θυμάμαι χαρακτηριστικά μία από τις παιδικές αυτές περιπλανήσεις, όπου η φαντασία μας εξέπληξε και σε κλάσματα δευτερολεπτων η γενναία παρέα των 11χρονων “ερευνητών” μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε ένα μάτσο κατατρομαγμένα παιδάκια που έτρεχαν να γλιτώσουν!

Ήταν λίγο κάτω από τα απομεινάρια του ενετικού κάστρου που κοσμεί τον έναν από τους λόφους στο ωριό μου στην Βόρεια Κέρκυρα, σε ένα από τα στενά που οδηγούσαν στην μία πύλη του.. Εκεί, είχαμε σταματήσει να ερευνήσουμε ένα παλιό και άδειο πέτρινο σπίτι, με την ελπίδα να ανακαλύψουμε φαντάσματα ή οτιδήποτε άλλο κέντριζε την παιδική μας περιέργεια! Όμως ξαφνικά, έντρομοι χαζέψαμε την τεράστια σκιά που ξεπρόβαλλε στον δεξιό τοίχο του σπιτιού. Μία Ανθρώπινη φιγούρα, με ένα τεράστιο καπέλο κινούνταν σπασμωδικά στο τοιχείο για 2-3 δευτερόλεπτα προτού ακουστεί το πρόσταγμα “Ο Τραγιάσκας…” και εξαφανιστούμε μία και καλή από εκεί…

Είχε κάνει την εμφάνισή του ο τραγίασκας… Η φιγούρα ενός αστικού θρύλου που κυκλοφορούσε εκείνα τα χρόνια στο νησί, και αναφερόταν σε κάποιο σκιερό φάντασμα με καπέλο που άφηνε ξερό στο πέρασμά του οποιονδήποτε κατάφερνε να τον αντικρύσει.. Ξεροί δεν πέσαμε, τουλάχιστον όχι απο τον Τραγιάσκα, μιας και από τρομάρα όλοι κοντέψαμε να τρελαθούμε για λίγο!

Διαβάστε επίσης: Η Μυστηριώδης “Γυναίκα με τα Κίτρινα Μάτια”

Αρκετά χρόνια αργότερα, και με το μικρόβιο της αγάπης για το ανεξήγητο να μην έχει απομακρυνθεί από τον οργανισμό μου όπως αρχικά υπολόγιζα, φαίνεται πως αυτός ο παιδικός αστικός θρύλος δεν ήταν και τόσο αστείος όσο νόμιζα προτού το ερευνήσω… Διάβασα για το φαινόμενο σε πολλές αναφορές… Από τα Βιβλία του Γ.Μπαλάνου, που αναφέρονται στην Έρπουσα σκια, ως το φαινόμενο της μόρας, τον άνθρωπο σκιά που εμφανίζεται σε παιδιά μικρής ηλικίας, για τον οποίο είχα αρθρογραφήσει λίγο παλαιότερα στο paranormal….

Επαναφέρω το φαινόμενο των σκιανθρώπων, και θα παραθέσω παρακάτω τα στοιχεία που υπάρχουν για τις θεάσεις τους. Τοποθετώντας το βέβαια σε μία ευρύτερη θεώρηση βέβαια, όπου η ύπαρξή τους ενέχει πολλά περισσότερα παρακλάδια. Διότι δεν θα μας απασχολήσει μονάχα η ίδια η ύπαρξή τους, αλλά και οι πύλες από τις οποίες διαπερνούν στην δική μας διάσταση αυτά τα όντα!

The Shadow People

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Όσοι αναζητάτε λεπτομέρειες απλά για το φαινόμενο των σκιανθρώπων, διαβάστε παρακάτω. Όσοι από εσάς το ανάγετε στην κλίμακα ανεύρεσης ενός πολύ μεγαλύτερου ζητήματος όπως οι διόδοι προς την δική μας σφαίρα ύπαρξης, πάρτε τα στοιχεία του ως ένα απειροελάχιστο μέρος της έρευνας που ήδη διεξάγεται από το paranormal crew…

Φαινομενο Σκιανθρωποι

Οι σκιάνθρωποι φαίνεται πως είναι υπερφυσικές σκιώδεις ανθρωποειδείς φιγούρες που σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας έχουν θεαθεί να περνούν στιγμιαία στους τοίχους, τα ταβάνια και συνήθως γίνονται αντιληπτοί μέσω της περιφερειακής όρασης του θεατή. Αναφέρεται πως κινούνται με γρήγορες σπασμωδικές κινήσεις και πως το ίδιο γρήγορα αποσυντίθονται, ή χάνονται από την όραση μέσα απο τοίχους ή καθρέπτες. Πιστεύεται πως είναι δαιμονικά όντα και επιθετικά, αν και ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν πως είναι ένα είδος φύλακα άγγελου!

Βέβαια αρκετές επιστημονικές αρχές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εξηγήσουν τις αναφορές τέτοιων εμπειριών. Αυτες περιλαμβάνουν οπτικές ψευδαισθήσεις που προέρχονται από φυσικές ή ψυχολογικές συνθήκες, την χρήση ουσιών ή τις παρενέργειες του διαλογισμού. Ένας ακόμη λόγος που μπορεί να είναι αρκετος για την θέαση Σκιανθρώπων είναι η έλλειψη ύπνου..

Αρχικά , οι σκιώδεις αυτές φιγούρες εμφανίζονται στην γωνία του ματιού, και εν τέλει εξαφανίζονται από το πεδίο της όρασης την στιγμή που ο θεατής επιχειρεί να γυρίσει να δει τι συμβαίνει.. Άραγε υπάρχουν στ’αλήθεια;

Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό έιναι πως πρόκειτα για στιγμιαία ανωμαλία της όρασης, παρόλα αυτά η αίσθηση της παρακολούθησης από κάτι σκοτεινό παραμένει!Και για μήνες η περιφερειακή όραση επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα, ώσπου δίχως καμία προειδοποίηση συμβαίνει ξανά.. Ο Θεατής βλέπει ξαφνικά την σκιά μπροστά του. Κατά πρόσωπο, πιό σκοτεινή και από το ίδιο το σκότος!

Μερικές φορές εμφανίζονται με την μορφή ανθρώπινης σιλουέτας, κυρίως αρσενικής, μα γενικά στερούνται άλλων χαρακτηριστικών ή φύλου. Και όμως, η περιγραφή τους δεν τελειώνει εδώ… Ορισμένες φορές είναι λες και φορούν καπέλο, μανδύα, συμπαγείς και σαν να είναι σχηματισμένοι από καπνό. Μερικές τέτοιες φιγούρες έχουν θεαθεί μόνο από την μέση και πάνω… Κρύβονται στις γωνίες, μέσα σε τοίχους,σε ντουλάπες και κτίρια. Μερικές φορές απλά εξασθενούν την παρουσία τους μέσα στις σκοτεινές εσοχές της νύχτας… Οι ελλείψεις στην περιγραφή είναι ένας κοινός παράγοντας ανάμεσα στους αρκετούς τύπους σκιανθρώπων που εισέρχονται στην δική μας διάσταση..

Και τελικά αναρωτιέται κανείς: Ποιός είναι ο σκοπός τους; Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η διπολικότητα των σκιερών αυτών φιγουρων έχει διχάσει, μιας και αρκετοί θεωρούν πως πρόκειται για πλάσματα που μας φυλάνει, και αλλοι είναι βέβαιοι για την δαιμονική φύση αυτών των πλασμάτων.. Φαίνεται πάντως πως οι σκιάνθρωποι είναι πολυ-διαστατικά όντα… Οι σκιάνθρωποι είναι Πολυ-διαστατικά όντα… Λέξη κλειδι! Κρατήστε επίσης και τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος τα παρατηρεί.. Με την γωνία του ματιού!

Οπτική μετατόπιση

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή η οπτική, είναι ίσως η καταλληλότερη για την θέαση οντοτήτων που έχουν εισχωρήσει από άλλες – παράλληλες διαστάσεις με την δική μας. 2 μεγάλα προβλήματα υπάρχουν βέβαια σε αυτή την περιφερειακή όραση! Η εξάσκηση, και η αμφιβολία.. Βλέπετε είναι δύσκολο για κάποιον που λειτουργεί και σκέφτεται με την λογική και όχι με την ασυνείδητη φύση του να παραδεχθεί πως αυτη η στιγμιαία θέαση της σκιερής φιγούρας στην γωνια του ματιού του είναι πραγματική.. Έτσι, αυτόματα την απορρίπτει έστω και αν ο φόβος λειτουργεί ως υποσυνείδητο καμπανάκι για την πραγματική υπόσταστη μιας εξω-διαστατικής παρουσίας στον δικό μας χώρο!

Η εξάσκηση της όρασης αυτής από την άλλη, θα μας κάνει ικανούς να διαπιστώσουμε θεάσεις όχι μόνο σκιανθρώπων, μα με τον καιρό οτιδήποτε εξωδιαστατικού υπάρχει στη σφαίρα της ύπαρξής μας! Η άσκηση που έδινε παλαιότερα ο Γ.Μπαλάνος είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα! Καθίστε μπροστά στην τηλεόραση και προσπαθήστε να παρατηρήσετε οτιδήποτε συμβαίνει στο παρασκήνιο.. Στο δεύτερο πλάνο,και όχι εκεί που εστιάζει συνήθως η προσοχή…

Παραθέτω ένα άκρως ενδιαφέρον κομμάτι από το βιβλίο του Carlos Castaneda : The fire from within!

“αργά το απόγευμα,ο Δον χουάν και εγώ κάναμε χαλαρές βόλτες γύρω από την πλατεία. Καθώς προσεγγίζαμε το αγαπημένο του παγκάκι, ο κόσμος που καθόταν εκεί σηκώθηκε και έφυγε. Καθίσαμε βιαστικά. “ Φτάσαμε στο τέλος της εξήγησής μου σχετικά με την συνειδητότητα” μου είπε! “ Και σήμερα, θα συναρμολογήσει έναν διαφορετικό κόσμο από μόνος σου και θα αφήσεις στην άκρη τις αμφιβολίες για πάντα. Δεν πρέπει να υπάρξει λάθος σε αυτό που πρόκειται να κάνεις. Σήμερα, από το πλεονεκτικό σημείο της αυξημένης συνειδητότητάς σου, θα μετατοπίσεις το σημείο συνάρθροισης και σε μία στιγμή θα ευθυγραμμίσεις τις εκπορεύσεις ενός άλλου κόσμου! Σε μερικές ημέρες, όταν εγώ και ο τζενάρο θα σε συναντήσουμε στην κορυφή του βουνού θα κάνεις το ίδιο από την οπτική της φυσικής συνειδητότητάς σου. Θα πρέπει να ευθυγραμμιστείς με τις εκπορεύσεις αυτές σε μία στιγμή…”

Ο Δον χουάν ανέφερε πως οι πολεμιστές ολοκλήρωναν την εκπαίδευσή τους όταν ήταν ικανοί να “σπάσουν” το φράγμα της αντίληψης ξεκινώντας από την φυσική συνειδητότητάς τους…

“Τι θα συμβεί αν καταφέρω να ευθυγραμμιστώ με έναν άλλο κόσμο;” ρώτησα. “Θα πας εκεί” αποκρίθηκε.

“Και που θα βρίσκομαι, Δον χουαν;”

“Σε έναν άλλο κόσμο, φυσικά.Που αλλού;”

“Και τι θα συμβεί στους ανθρώπους τριγύρω μου, στα κτίρια, στα βουνά και σε όλα τα άλλα;”

“Θα διαχωριστείς από όλα αυτά με το ίδιο φράγμα που έσπασες.. Το φράγμα της αντίληψης.”

Τον ρώτησα τι θα συμβεί αν μετακινήσω το σημείο της αντίληψής μου στον δρόμο, μέσα στην κίνηση του Λος Άντζελες.

“Το λος άντζελες θα εξαφανιστεί, σαν σκόνη καπνού” απάντησε με μία σοβαρή έκφραση. “Μα εσύ θα παραμείνεις… Σε έναν άλλο κόσμο!”

mindhack.gr μέσω Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ / Image by adriannesquick from Pixabay