Φυτό και μία λάμπα αλατιού
Image by byaz3 from depositphotos

Μια παρενέργεια του σύγχρονου τρόπου ζωής μας είναι η συχνά κακή ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους. Η ποιότητα του εσωτερικού αέρα επηρεάζεται από αλλεργιογόνα, χημικά κατάλοιπα, από τα συμβατικά προϊόντα καθαρισμού αλλά και τη μεγάλη ποσότητα ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας, συχνά ταυτόχρονα.
Σύμφωνα με τον κορυφαίο ειδικό της υγείας Δρ Joseph Mercola, όπως περιγράφεται στο thealternativedaily.com, ο αέρας που είναι γεμάτος με πάρα πολλά θετικά φορτισμένα ιόντα (βλαβερά για τον άνθρωπο), όπως είναι η περίπτωση σε δωμάτια γεμάτα με ηλεκτρονικές συσκευές, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη διέγερση, δυσκολία στη συγκέντρωση, διακοπές του ύπνου και σε μια μεγάλη ποσότητα συσσώρευσης των ελεύθερων ριζών στο σώμα σας.

Εκτός από την απενεργοποίηση των συσκευών, όταν δεν τις χρησιμοποιείτε και την απομάκρυνσή τους από το χώρο του ύπνου σας, μια άλλη λύση για την εκκαθάριση της «ηλεκτρονικής ρύπανσης του περιβάλλοντος”, καθώς και άλλων μορφών ρύπανσης του αέρα εσωτερικών χώρων, είναι να τοποθετήσετε όμορφες και λειτουργικές λάμπες από αλάτι Ιμαλαΐων.

Το αλάτι απορροφά την φυσική υγρασία και την υγρασία από τον αέρα, καθώς και μερικούς ρύπους που περιέχονται μέσα σε αυτόν. Όταν το άλας θερμαίνεται, όπως σε μια λάμπα αλατιού, δημιουργούνται αρνητικά ιόντα (φιλικά στον άνθρφωπο). Τα αρνητικά ιόντα “εργάζονται” για να καθαρίσουν τον αέρα, καθώς προσελκύουν τους ρύπους και τους “προγειώνουν” σαν “σκόνη”. Αυτά τα αρνητικά ιόντα παράγονται φυσικά στο περιβάλλον, γύρω μας, μετά από καταιγίδες -να γιατί ο αέρας είναι τόσο καθαρός και δροσιστικός μετά από μια καταιγίδα.

Λόγω αυτής της ιδιότητας, πολλοί ανθρώποι σε ευρωπαϊκά κράτη επισκέπτονται τις ιαματικές πηγές αλατιού, για τις ηρεμιστικές και αναζωογονητικές ιδιότητες τους.

Μία διευθέτηση από λάμπες αλατιού Ιμαλαΐων γύρω από το γραφείο σας, το υπνοδωμάτιο, το μπάνιο και το σαλόνι, μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα αλλά και να παρέχουν ανακούφιση από το στρες και να αυξήσουν την εστίαση της προσοχής και της συγκέντρωσής σας.

Υπάρχουν σε μια ποικιλία χρωμάτων, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε σε κάθε δωμάτιο. Πέραν του ότι είναι το κλειδί για οποιοδήποτε περιβάλλον γραφείου γεμάτο με ηλεκτρονικές συσκευές, είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα χώρο διαλογισμού και όχι μόνο, για τον αναζωογονητικό αέρα που σας προσφέρουν.

diadrastika / Image by byaz3 from depositphotos.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.