ιπτάμενος δίσκος και ο επιβάτης του στο έδαφος
Image by AI generator from gencraft

Ένα άλυτο μυστήριο από τη Δυτική Αφρική Η δικαίωση των ιθαγενών Ντόγκον! Ήξεραν τα μυστικά του Σείριου προτού οι σύγχρονοι.. αστρονόμοι τα ανακαλύψουν! Οι Ιθαγενείς Ντόγκον έχουν ιερά μηνύματα, περιμένοντας στο μέλλον τους ουράνιους επισκέπτες για μια δεύτερη επίσκεψη στη Γη

ΟΙ ΝΤΟΓΚΟΝ έχουν πανάρχαιες σφραγίδες με γραπτά κείμενα, που δείχνουν την ακριβή τροχιά του Σείριου και ότι είναι ένα τριπλό αστρικό σύστημα στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός.

Ασφαλώς και πρόκειται για μιαν από τις πιο παράξενες και αινιγματικές ιστορίες που προβλημάτισαν αρκετούς επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο. Στο Μάλι της Δυτικής Αφρικής, μια αρχαία φυλή ιθαγενών, οι Ντόγκον, έχουν στις ιερές τους παραδόσεις μηνύματα από ένα μακρινό παρελθόν, ότι κάποτε δέχθηκαν επισκέψεις από το άστρο του Σείριου. Επίσης, έχουν πανάρχαιες σφραγίδες με γραπτά κείμενα, που δείχνουν την ακριβή τροχιά του Σείριου και ότι είναι ένα τριπλό αστρικό σύστημα στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός.

Ο Σείριος απέχει από τη Γη γύρω στα 8,5 έτη φωτός. Μέχρι τη δεκαετία του 1990, οι αστρονόμοι γνώριζαν τον Σείριο Α και τον Σείριο Β, ο οποίος είναι ένας λευκός νάνος. Γύρω στα 1995 ανακαλύφθηκε και ο Σείριος Γ. Αυτές τις αστρονομικές γνώσεις, οι ιθαγενείς Ντόγκον τις ήξεραν χιλιάδες χρόνια πριν! Κατά συνέπεια, γεννάται το εύλογο ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν, μια πρωτόγονη αφρικανική φυλή να ξέρει με απόλυτη ακρίβεια αστρονομικά δεδομένα, που μόλις σχετικά πρόσφατα ανακαλύφθηκαν;

Τα μυστικά του Σείριου

Στη δεκαετία του 1970, ένας Αμερικανός γλωσσολόγος και ερευνητής μέλος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας Λονδίνου, ο Ρόμπερτ Τεμπλ, θυσίασε οκτώ ολόκληρα χρόνια για να γράψει το περίφημο βιβλίο του «Ο Άγνωστος Σείριος», με κεντρικό ερώτημα αν κατά το παρελθόν η Γη δέχθηκε επίσκεψη ευφυών όντων από κάποιον πλανήτη του Σείριου.

Ο Τεμπλ, στο πολυσέλιδο έργο του, στηρίχθηκε σε αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και ανέλυσε συγκριτικά τα διαθέσιμα στοιχεία με τη βοήθεια ανθρωπολογικών ερευνών, που προηγήθηκαν από τους Γάλλους ανθρωπολόγους Μάρσελ Γκριόλ και Ζερμέν Ντιτερλέν. Κατέληξε λοιπόν σε ένα ανατρεπτικό και συγκλονιστικό συμπέρασμα: ότι η Γη, πράγματι στα πολύ παλιά χρόνια, δέχθηκε έναν εξωγήινο πολιτισμό που άφησε τα ίχνη του στον πλανήτη μας.

Διαβάστε επίσης: Αρχαίοι Πέτρινοι Δίσκοι Δείχνουν Μυστηριώδες Άστρο

«Όταν άρχισα να γράφω αυτό το βιβλίο την άνοιξη του 1967», ομολογεί ο Ρόμπερτ Τεμπλ, «το όλο θέμα ήταν τοποθετημένο στα πλαίσια μιας αφρικανικής φυλής που λεγόταν Ντόγκον και που ζει στο Μάλι, το πρώην Γαλλικό Σουδάν. Οι Ντόγκον διέθεταν πληροφορίες σχετικά με το σύστημα του άστρου Σείριος τόσο καταπληκτικές, που ένιωσα την ανάγκη να ερευνήσω το θέμα. Τα αποτελέσματα, το 1974, εφτά χρόνια αργότερα, είναι πως κατάφερα να αποδείξω ότι οι πληροφορίες που κατέχουν οι Ντόγκον έχουν ηλικία από πέντε χιλιάδες χρόνια και τις ήξεραν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι της προδυναστικής εποχής».

Η μεγάλη έκπληξη

Οι Ντόγκον μιλούν για ένα άστρο το Έμμε Για, του συστήματος του Σείριου, και ότι έχει περίοδο τροχιάς γύρω στα 50 χρόνια. Ακόμη ότι είναι μεγαλύτερο από τον Σείριο Β και τέσσερις φορές ελαφρύτερο. Προσέξτε στη συνέχεια τι γράφει ο Ρόμπερτ Τεμπλ, στη δεκαετία του 1970. «Μπορούμε να μεταχειριστούμε τα προγνωστικά των Ντόγκον σαν στοιχεία και να τα εξετάσουμε; Ο Δρ Λίντεμπλαντ λέει πως δεν μπορεί να βρει αποδεικτικά στοιχεία για ένα Σείριο Γ, σαν αυτόν που υπέθεσαν προηγουμένως διάφοροι αστρονόμοι. Υπάρχουν όμως αποδεικτικά στοιχεία για ένα Σείριο Γ σαν αυτόν που προτείνουν οι Ντόγκον;».

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, με την πρόοδο της σύγχρονης τεχνολογίας, ανακαλύφθηκε επίσημα από τους αστρονόμους ο Σείριος Γ! Αυτό κι αν ήταν η μεγάλη έκπληξη.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Πέρα από το μύθο

Ο Γάλλος ανθρωπολόγος Δρ Μαρσέλ Γκριόλ ήταν ο πρώτος ερευνητής που επισκέφθηκε το 1931 τους Ντόγκον. Το 1946 ξαναπήγε στο Μάλι με την επίσης Γαλλίδα ανθρωπολόγο Ζερμέν Ντιτερλέν, οι οποίοι μελέτησαν και κατέγραψαν λεπτομερώς τις παραδόσεις και τη μυθολογία των ιθαγενών. Η έκθεσή τους το 1951 υπήρξε αρκετά εκπληκτική, αφού όλοι έμειναν άναυδοι, πώς οι Ντόγκον γνώριζαν για άστρα που δεν φαίνονταν με γυμνό μάτι; Απ’ όλα αυτά παρακινήθηκε και ο Ρόμπερτ Τεμπλ για να ασχοληθεί σε βάθος με το παράξενο αυτό γεγονός.

Διαβάστε επίσης: Ο Άγνωστος Σείριος και οι Φυλές που Υποστηρίζουν ότι Κατάγονται από Αυτόν

Ο Έριχ Φον Ντένικεν, στο περίφημο έργο του «Αποδείξεις – Αυτοψία σε πέντε Ηπείρους», αφού επικροτεί το βιβλίο του Τεμπλ, λέει σχετικά: «Τι το εκπληκτικό υπάρχει στους μύθους των Μόγκι. Όνειρα, θρησκευτικές δεισιδαιμονίες, φαντασμαγορίες ή ακριβείς γνώσεις (…) κάθε 50 χρόνια οι Ντόγκον πανηγυρίζουν τη γιορτή τους «Σιγκουί». Η τελετή Σιγκουί έχει σαν περιεχόμενο την επιθυμία για ανανέωση του κόσμου. Το χρόνο της γιορτής καθορίζει το Πο Τόλο, δηλαδή το άστρο του Σιγκουί…».

Περιμένοντας τους ουράνιους

Το Πο είναι μικρός σπόρος από σιτηρά και έχει την επιστημονική ονομασία Digitaria. «Το Digitaria, λοιπόν, μας λέει η μυθολογία των Ντόγκον», γράφει ο Ντένικεν, «περιστρέφεται μια φορά κάθε 50 χρόνια γύρω από το φωτεινό άστρο Σείριος και αυτός ο συνοδός είναι αόρατος. Επίσης, οι Ντόγκον διηγούνται πως το Digitaria είναι το βαρύτερο άστρο που καθορίζει τη θέση του Σείριου, περιτριγυρίζοντας το στην τροχιά του».

Όλα αυτά είναι πλέον επιστημονικές αλήθειες. Η δικαίωση των ιθαγενών είναι ένα αίνιγμα. Ωστόσο, οι παραδόσεις τους έχουν ιερά μηνύματα, περιμένοντας στο μέλλον τους ουράνιους επισκέπτες για μια δεύτερη επίσκεψη στη Γη. Μέχρι σήμερα, τα ερωτήματα και οι απορίες παραμένουν, γιατί απλώς αγγίζουν τις αλήθειες των ιθαγενών Ντόγκον εκεί στα υψίπεδα του Μάλι…

Image by AI generator from gencraft