Valiant Thor σε κύκλο
Μια από τις πολλές φωτογραφίες που παρουσιάζονται ως αληθινές και υποτίθεται ότι δείχνουν τον Valiant Thor.

Valiant Thor. Ο «εξωγήινος» που θρυλείται ότι εργάστηκε για τις Η.Π.Α
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η ιστορία του Valiant Thor

Η ιστορία του Valiant Thor είναι μια από τις πιο παράξενες που έχουν έρθει ποτέ από την κοινότητα των UFOs και βασίζεται σε αρκετά βιβλία του Frank E. Stranges, αλλά κυρίως στο θρυλικό The Stranger at the Pentagon.

Ο Δρ Frank E. Stranges ήταν ιδρυτής του National Investigations Committee on Unidentified Flying Objects (Εθνική Επιτροπή Ερευνών Αγνώστων Ιπταμένων Αντικειμένων) το 1967. Ήταν επίσης ηθοποιός και παραγωγός ταινιών τύπου ντοκιμαντέρ με ανάλογο περιεχόμενο.

Έγραψε πολλά βιβλία για επιστημονικά και θρησκευτικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του κλασικού The Stranger at the Pentagon. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη βιβλιοπαρουσίαση της Amazon “επειδή ο Thor ήταν πραγματικό πρόσωπο, που εμφανίστηκε στο κοινό σε λίγες περιπτώσεις (συμπεριλαμβανομένης της έδρας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη), ο θρύλος του βιβλίου έχει μεγαλώσει και, πραγματικά, έγινε ένα από τα πιο καυτά θέματα για τους ερευνητές UFO, του 21ου αιώνα.”

Πρόκειται για έναν υποτιθέμενο εξωγήινο που μοιάζει μεν με άνθρωπο, αλλά έχει μερικές βασικές φυσιολογικές διαφορές. Σύμφωνα με τον Δρ Stranges, ο Thor ήταν ψηλός γύρω στο 1,82 και ζύγιζε κάπου 84 κιλά, με καστανά, κυματιστά μαλλιά και καστανά μάτια. ενώ το IQ θα μπορούσε να εκτιμηθεί ως το 1200.

Διαβάστε επίσης: Ανδρομέδιοι. Η αποστολή εξωγήινης φυλής στη Γη

Μπορούσε να μιλάει άπταιστα 100 γλώσσες. Είναι από την Αφροδίτη και αφού ήρθε στη Γη, συνεργάστηκε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για κάποιο χρονικό διάστημα και η ιστορία του είναι πέραν του δέοντος συναρπαστική.

Η συνάντηση με Αϊζενχάουερ και Νίξον

Ο Valiant έφτασε στη Γη μέσα σε έναν ιπτάμενο δίσκο, στις 16 Μαρτίου του 1957. Προσγείωσε το σκάφος του αρκετά μακριά από τον Λευκό Οίκο, σε μία φάρμα στην Alexandria της Virginia. Εκεί, τον αντιμετώπισαν δύο αστυνομικοί που τράβηξαν αμέσως τα όπλα τους εναντίον τους. Εκείνος, με μια μεταφορά σκέψης τους έπεισε γρήγορα ότι δεν είχε σκοπό να τους βλάψει, ότι ήταν φιλικός.

Τους ζήτησε να μιλήσει με τον υπέρτατο αρχηγό τους. Τον οδήγησαν στο πίσω κάθισμα του περιπολικού τους και αφού πέρασαν στην Ουάσιγκτον, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Άμυνας.

Όταν εκείνος τον ρώτησε από πού ήταν, απάντησε από τον πλανήτη Αφροδίτη και ότι αυτή τη στιγμή στη Γη περπατούν 77 Αφροδιατιανοί ανάμεσά σας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολύ σύντομα, τον συνόδευσαν στον πρόεδρο Dwight Eisenhower (Ντουάιτ Αϊζενχάουερ), ενώ δεκάδες ένοπλοι φρουροί και άντρες της μυστικής υπηρεσίας είχαν περικυκλώσει τον χώρο συνάντησης.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Όταν ο Πρόεδρος ζήτησε αποδείξεις για τα λεγόμενά του, ο Valiant του πρότεινε να πάει μαζί του στο σκάφος του κι ο Αϊζενχάουερ απάντησε με ένα περίεργο βλέμμα ότι αυτό δεν μπορούσε να συμβεί έτσι απλά, καθώς θα έπρεπε να ενημερώνονται πολλοί για κάθε του βήμα, να συμβουλευτούν επιτροπές, να τηρηθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Τότε, ένας άλλος κύριος μπήκε ορμητικά στο δωμάτιο. Ήταν ο αντιπρόεδρος Richard Nixon (Ρίτσαρντ Νίξον) ο οποίος του είπε χωρίς δισταγμό ότι έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή. Ο πάγος σταδιακά έσπασε και η συνάντηση εξελίχθηκε ομαλά και σε πολύ φιλικό επίπεδο.

Ιστορία φαντασίας: Γιατί έδιωξαν τη Γη από μέλος της Γαλαξιακής Συνομοσπονδίας – sci-fi

Συζήτησαν πολλά και διάφορα, ανάμεσα στα οποία ήταν πως η Γη βρισκόταν υπό στενό έλεγχο για εκατοντάδες χρόνια πριν από την έκρηξη της βόμβας του 1945. Τους εξήγησε ότι εκπροσωπούσε ένα ενδογαλαξιακό Υψηλό Συμβούλιο, το οποίο ανησυχούσε για τα πυρηνικά και την πιθανότητα να καταστραφεί η ανθρωπότητα από αυτά.

Η μυστική συνεργασία του με τις ΗΠΑ

Έμεινε για περίπου τρία χρόνια στη Γη σε ένα όμορφα επιπλωμένο διαμέρισμα από το Πεντάγωνο αλλά πάντα διατηρούσε μία συνεχή επικοινωνία με το σκάφος του και τον πλανήτη Αφροδίτη, αφού πολλές φορές πηγαινοερχόταν.

Όλο αυτό το διάστημα ήταν σε μία συνεχή συνεργασία με το Πεντάγωνο και τον Πρόεδρο, όχι για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά για να πείσει να βοηθήσει την ανθρωπότητα να ζήσει χωρίς αρρώστιες, φτώχεια, θάνατο και ενδεχομένως να γίνει ξανά μέλος της Γαλαξιακής Συνομοσπονδίας.

Αν και ο Αϊζενχάουερ φαινόταν πρόθυμος να δημοσιοποίηση τα πάντα σχετικά με την επίσκεψη και τους σκοπούς του Valiant, ο Νίξον, ο Υπουργός Άμυνας, ο αρχηγός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι στρατιωτικοί αρχηγοί και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν αρκετές αντιρρήσεις.

Μια κρύα μέρα του Δεκέμβρη κρατώντας το μήνυμα από το Ανώτατο Συμβούλιο ο Πρόεδρος Αϊζενχάουερ δήλωσε στον Valliant ότι η πρόθεσή του να βοηθήσει την ανθρώπινη οικογένεια θα τάραζε την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών και θα μπορούσαν να την βυθίσουν στην άβυσσο του χάους.

Πολύ ευγενικά, του εξήγησε ότι οι άνθρωποι αυτού του πλανήτη δεν ήταν έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε τέτοιες συνθήκες που θα δημιουργούνταν εάν οι συστάσεις αυτού του απόκοσμου επισκέπτη γίνονταν πράξη. Ποιες μπορεί να ήταν αυτές οι συστάσεις;

Ανάμεσα σε άλλα, ο Valiant και η ομάδα του, θα ήταν πρόθυμοι να εξηγήσουν και να διδάξουν, ότι ο θάνατος στη Γη είναι μια ανωμαλία στο σύμπαν. Ο θάνατος είναι επιλογή, όχι αναπόφευκτο γεγονός. Οι άνθρωποι διδάσκονται ότι η αιωνιότητα είναι μια πιθανότητα, όχι ένα γεγονός.

Οι πόλεμοι συμβαίνουν επειδή εμείς οι άνθρωποι επιλέγουμε να αποδεχόμαστε την εξαπάτηση και την βία, αντί να τα απορρίπτουμε σε όλες τις μορφές της.

Διαβάστε επίσης: Το Απαγορευμένο Ντοκιμαντέρ της Disney για τους Εξωγήινους που Προβλήθηκε Μόνο Μια Φορά

Η εμπειρία μιας υπερβατικής κατάστασης είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο στη Γη. οι υπερβατικές καταστάσεις ανοίγουν την πόρτα σε τεχνολογίες που μπορούν να λύσουν κάθε πρόβλημα στη Γη που μπορούν να αφορούν ενέργεια, ιατρική, επικοινωνίες, ταξίδια, επιστήμες και πολλά άλλα. Κυριολεκτικά τίποτα δεν θα έμενε αμετάβλητο.

Η ηθική του Valiant Thor

Ο Valiant δέχτηκε την ευγενική απόρριψη που του παρέδωσε ο Πρόεδρος. Ήταν κάτι σαν άγραφος νόμος της ηθικής του, να μην επιβάλει την θέλησή του σε όσους δεν την επιθυμούν – σε αντίθεση με τους ανθρώπους.

Τότε, ίσως, να σκέφτηκε: δυστυχώς, φαίνεται πως όταν ένας άνθρωπος και οι γύρω από αυτόν, με τόσο μεγάλη εξουσία αισθάνονται ότι μπορούν να απειληθούν η προσωπική τους γαλήνη, ηρεμία και συμφέροντα, μπαίνει εμπρός το ένστικτο της αυτοσυντήρησης οπότε όλα τα υπόλοιπα τελειώνουν και παραμένουν παγερά αδιάφορα, αρκεί να μην χαθεί το αντικείμενο της εξουσίας, δηλαδή, η καρέκλα.

Ωστόσο, ο Valiant, πρότεινε να βοηθήσει πολλούς επιστήμονες που εργάζονταν σε ιατρικά έργα, ή σε έργα που συνδέονταν άμεσα με τις διαστημικές επιστήμες.

Αρνήθηκε, όμως, κατηγορηματικά να συνεργαστεί ή να συμβουλεύσει σχετικά με βόμβες, όπλα και οπλισμό, όπως και για αυτό που τώρα γνωρίζουμε ως Πρόγραμμα του Πολέμου των Άστρων.

Έμεινε στη Γη μέχρι και την 16η Μαρτίου του 1960, οπότε μπήκε στο σκάφος του και επέστρεψε στον πλανήτη του.

Είναι αλήθεια όλα αυτά;

Φυσικά, όπως πιθανότατα και εσείς, πάρα πολύς κόσμος αναρωτιέται αν όλα αυτά που περιγράφονται από τον Frank E. Stranges, για τον Valiant Thor, είναι ή όχι αλήθεια. Ανάμεσα σε όλους αυτούς, είμαι κι εγώ.

Όσο κι αν έψαξα, δεν έχω βρει κάτι που να διασαφηνίζει την υπόθεση. Ακόμα και το snopes.com, μια από τις μεγάλες σελίδες για την καταδίωξη της παραπληροφόρησης, μέχρι τώρα που κοίταξα και πάλι (update 20/09/2022) δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα αυτό.

Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να κρατήσετε μια επιφύλαξη.

diadrastika