Ρώσικος χάρτης μας δείχνει που ήταν η Υπερβορεία

[16/03/2016 - 11:42]

Ρώσικος χάρτης μας δείχνει που ήταν η Υπερβορεία

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Είναι μία χώρα που αποκαλείται “μυθική” με την έννοια του ανύπαρκτου. Δεν έγραψαν πολλοί αρχαίοι για την Υπερβορεία. Ωστόσο, οι πληροφορίες γύρω από αυτήν σε συνδυασμό με διάφορες ενδείξεις και στοιχεία, δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανόν να υπήρξε…

Φυσικά, όλοι τοποθετούν την χαμένη χώρα κάπου κοντά στον Βόρειο πόλο.

Από εκεί ήρθαν ο Άβαρις πετώντας και συναντήθηκε με τον Πυθαγόρα

Εκεί ταξίδευε ο Απόλλωνας.

Από εκεί υπήρξαν διάφορες “κατευθύνσεις” σαν να να υπήρχε κάποιο διευθυντήριο.

Είναι πολύ πιθανόν, σύμφωνα με διάφορες συγκριτικές πηγές να ήταν Έλληνες ή αδέρφια των τότε αρχαίων Ελλήνων, πριν μερικές χιλιετίες.

Παράλληλα, φαίνεται πως είχαν και έναν πολύ προχωρημένο πολιτισμό που ενδεχομένως ξεπερνούσε τεχνολογικά τον σύγχρονο δικό μας.

Όπως κι αν έχει, είναι ενδιαφέρον να δούμε έναν ρώσικο χάρτη, τον οποίο εντοπίσαμε στο iokh.gr και παρουσιάζει την γαία πριν 1.600.000 χρόνια, όπου, σύμφωνα με αυτόν, ακόμη υπήρχαν η Λεμουρία και η Ατλαντίδα…

Χάρτης Γαίας με Υπερβορεία, Ατλαντίδα, Λεμουρία

Η Αρχαία Ελληνική Μυθολογία τελικά δεν ήταν ένα παραμυθάκι, όπως προσπαθούν να μας πείσουν…

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ