Τι είναι το μυστηριώδες κορδόνι στο αυγό που πολλοί θεωρούν επικίνδυνο αν το δουν

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τα αυγά αποτελούν βάση για πολλές δίαιτες σε όλο τον κόσμο. Είναι γρήγορο και πανεύκολο να τα φτιάξετε και να τα μαγειρέψετε με πολλούς τρόπους. Επιπλέον είναι φορτωμένα με θρεπτικά συστατικά.

Πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι ξεκινώντας την ημέρα μας με πρωτεΐνες είναι πολύ καλύτερο για τη διαχείριση του βάρους μας από ό,τι αν τρώγαμε ζαχαρούχα μεταποιημένα σιτηρά.

Και σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση, τα αυγά δεν είναι υπεύθυνα για καρδιακές παθήσεις.

Εάν τρώτε αυγά τακτικά, τότε, όταν δεν τα κάνετε σφιχτά ή μελάτα, αλλά τα σπάτε για να φτιάξετε μάτια, ομελέτα, γλυκά κλπ, πιθανότατα να έχετε έρθει αντιμέτωποι με κάτι που συνήθως βλέπετε στο ασπράδι του.

Πιθανόν να έχετε προσέξει κάτι που μοιάζει με κορδόνι και σίγουρα ξεχωρίζει. Θυμίζει ομφάλιο λώρο, αλλά δεν είναι. Οι περισσότεροι που δεν γνωρίζουν την φύση του, παιδεύονται να το βγάλουν ή πετάνε όλο το αυγό νομίζοντας ότι είναι κάτι που δεν πρέπει να καταναλώσουν. Αυτό, όμως, δεν ισχύει.

Παρά την περίεργη εμφάνισή του, δεν είναι ένας ομφάλιος λώρος. Δείτε μια εικόνα που μας εξηγεί καλύτερα περί τίνος πρόκειται:

ανατομία αυγού

Αυτό το “μυστηριώδες κορδόνι” βρίσκεται και στις δύο πλευρές του κρόκου και υπάρχει για να τον κρατά στο κέντρο του αυγού. Ονομάζεται “χάλαζα”.

Δείχνει πόσο φρέσκο είναι το αυγό

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αφού μάθατε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, καλό είναι να σημειώσετε και να έχετε κατά νου ότι όσο πιο εμφανές και ευδιάκριτο είναι αυτό το “κορδόνι”, τόσο πιο φρέσκο είναι ​​το αυγό!

Αν, σπάζοντας ένα αυγό, δεν βλέπετε αυτή την χάλαζα τότε να είστε σίγουροι ότι το αυγό είναι αρκετά μπαγιάτικο, παρά την ημερομηνία που ενδεχομένως αναγράφεται επάνω στο κέλυφος.

Δείτε επίσης, πως να ξεχωρίζετε τα αυγά από το χρώμα του κρόκου αν είναι υγιεινά ή όχι.

diadrastika.com