Η NASA κρύβει τον Νιμπίρου πίσω από ένα ψεύτικο Ήλιο. Μία απίστευτη θεωρία συνωμοσίας
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Γεια σας, λάτρεις του διαστήματος! Έχετε ακούσει μία απίστευτη θεωρία συνωμοσίας που αφορά τη NASA και έναν μυστηριώδη πλανήτη που ονομάζεται Νιμπίρου; Λοιπόν, δέστε τις ζώνες ασφαλείας σας γιατί η ορμή της υπόθεσης μπορεί να σας ρίξει από την καρέκλα σας.

Τι συμβαίνει με τον ήλιο; Μήπως αυτή η διάπυρη σφαίρα που βλέπουμε να λάμπει στον ουρανό, δεν είναι πραγματική, αλλά ένας ανακλαστήρας; Μία περίεργη θεωρία συνωμοσίας βλέπει το φως και παραξενεύει όσους την διαβάζουν. Είναι άραγε μία απίθανη σκέψη ή μία απίθανη πραγματικότητα;

Ένας ψεύτικος ήλιος

Σύμφωνα με ορισμένους διαδικτυακούς θεωρητικούς, αυτό που βλέπουμε σαν ήλιο και μας φωτίζει και μας ζεσταίνει δεν είναι ο πραγματικός, αλλά κάτι ψεύτικο που χρησιμοποιεί η NASA προκειμένου να κρύψει τον ερχομό του Νιμπίρου.

Υποστηρίζεται, λοιπόν, πως η διαστημική υπηρεσία χρησιμοποιεί κάποιο είδος διαστημικού ανακλαστήρα προκειμένου να μας δίνει την αίσθηση του Ήλιου, αλλά χωρίς να είναι αυτός πραγματικά.

Διαβάστε επίσης: Μητρικό Σκάφος «δραπετεύει» από την Γη

Η NASA, λοιπόν, φέρεται να κρύβει την ύπαρξη ενός πλανήτη που ονομάζεται Νιμπίρου χρησιμοποιώντας έναν ψεύτικο ήλιο για να τον καλύψει. Ναι, καλά διαβάσατε – ένας ψεύτικος ήλιος. Αλλά προτού το απορρίψετε ως απλώς μια άλλη τρελή θεωρία συνωμοσίας, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα στοιχεία (ή την έλλειψή τους) που υποστηρίζουν αυτόν τον άγριο ισχυρισμό.

Η ύπαρξη του Νιμπίρου

Πρώτα και κύρια, ας αναφερθούμε στην ύπαρξη του Νιμπίρου. Αυτός ο υποθετικός πλανήτης, γνωστός και ως Planet X, έχει αποτελέσει αντικείμενο πολυάριθμων θεωριών συνωμοσίας για δεκαετίες.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Νιμπίρου βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι το σπίτι ενός προηγμένου εξωγήινου πολιτισμού. Ωστόσο, παρά τις πολυάριθμες προβλέψεις και τις υποτιθέμενες θεάσεις αυτού του μυθικού πλανήτη, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την ύπαρξή του.

Μάλιστα, η NASA έχει επανειλημμένα καταρρίψει τη θεωρία συνωμοσίας Nibiru, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία πραγματική βάση για την ύπαρξη ενός τέτοιου πλανήτη. Επιπλέον, αστρονόμοι και επιστήμονες σε όλο τον κόσμο έχουν διαψεύσει τους ισχυρισμούς της ύπαρξης του Nibiru, επικαλούμενοι την έλλειψη παρατηρητικών στοιχείων και τους νόμους της φυσικής που θα καθιστούσαν αδύνατο να κρυφτεί η παρουσία ενός τέτοιου πλανήτη.

Ένας δεύτερος ήλιος σε τροχιά

Τώρα, ας μιλήσουμε για τον υποτιθέμενο ψεύτικο ήλιο που χρησιμοποιεί η NASA για να κρύψει τον Nibiru.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Σύμφωνα με τους θεωρητικούς συνωμοσίας, η NASA έχει αναπτύξει έναν δεύτερο ήλιο σε τροχιά γύρω από τη Γη για να κρύψει την παρουσία του πλανήτη που έφερε πριν χιλιάδες χρόνια τους Ανουνάκι.

Αυτός ο ψεύτικος ήλιος, ισχυρίζονται, έχει σχεδιαστεί για να μιμείται την εμφάνιση του πραγματικού μας ήλιου ώστε να μας εμποδίζει να δούμε τον υποθετικό πλανήτη καθώς πλησιάζει τη Γη.

Το κυρτό κάτοπτρο

Ορισμένα βίντεο δείχνουν ένα τεράστιο κάτοπτρο το οποίο αποδίδουν ως “τεχνητό Ήλιο”. Ουσιαστικά, όμως πρόκειται για ένα Solar Thermal Test Facility. Ένα διώροφο ψηλό κυρτό κάτοπτρο, κατασκευασμένο από 144 διαφορετικά τμήματα καθρέφτη, εξαγωνικού σχήματος και περίπου 18 ίντσες σε διάμετρο.

Σύμφωνα με την NASA και τους ερευνητές της στο Flight Center Marshall Space στο Huntsville, αποτελεί μία διαστημική εγκατάσταση, έναν προσομοιωτή, που θα διευκολύνει τους αστροναύτες από τις σκληρές συνθήκες του διαστήματος και θα προσφέρει μία θερμική ισορροπία.

Οι συνωμοσιολόγοι, όμως, επιμένουν ότι ο πραγματικός σκοπός δεν είναι αυτός που προτείνει η NASA. Αλλά στεφτείτε το και αλλιώς: Ακόμα κι αν το κάτοπτρο είχε μέγεθος μεγαλύτερο από διώροφο και ήταν ο ψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου, με πλάτος και μήκος όσο το ύψος του, θα μπορούσε να “σκεπάσει” και να “μιμηθεί” τον πραγματικό Ήλιο;

Επιπλέον – δεν υπάρχουν απολύτως αξιόπιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός ψεύτικου ήλιου ή την ιδέα ότι η NASA τον χρησιμοποιεί για να κρύψει τον Νιμπίρου.

Οι περίεργες θεωρίες συνωμοσίας

Λοιπόν, γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν τόσο γρήγορα σε περίεργες θεωρίες συνωμοσίας όπως αυτή; Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στη φυσική μας τάση να αναζητούμε εξηγήσεις για το άγνωστο και το ανεξήγητο.

Είναι στην ανθρώπινη φύση να είμαστε περίεργοι και να αμφισβητούμε τον κόσμο γύρω μας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε τέτοιους ισχυρισμούς με κριτική ματιά και να αναζητούμε αξιόπιστες πηγές πληροφοριών.

Συμπερασματικά, η ιδέα ότι η NASA κρύβει τον επιστημονικά ανύπαρκτο πλανήτη Νιμπίρου πίσω από έναν ψεύτικο ήλιο δεν είναι τίποτα άλλο από μια αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας. Αν και μπορεί να είναι μια συναρπαστική ιστορία, δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν έναν τέτοιο ισχυρισμό.

diadrastika / Image by Pete Linforth from Pixabay