Όταν η NASA «Έβλεπε» την Χαλκοβατή Σφαίρα της Επιστροφής των Θεών

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τις τελευταίες δεκαετίες η NASA κρατά σιγήν ιχθύος για πολλά θέματα που αφορούν αυτά που βλέπει και παρατηρεί στο διάστημα. Φαίνεται, όμως, πως υπήρξε κάποια εποχή κατά την οποία οι επιστήμονές της δεν ήταν τόσο φειδωλοί στις δηλώσεις τους.

Σε κάποια από τις ανακοινώσεις της NASA, την εποχή που δεν απέκρυπτε στοιχεία, οπότε έκανε εκτιμήσεις και ανακοινώσεις, αναφέρεται σε ένα αντικείμενο τεραστίων διαστάσεων σε κάποια περιοχή του διαστήματος, φτιαγμένο από χαλκό, το οποίο κατευθύνεται προς εμάς. Με βάση τα αρχαία κείμενα που μελετούσε, υποστήριξε πως το χάλκινο εκείνο αντικείμενο, σηματοδοτούσε την επιστροφή των θεών.

Ένα όχημα, χαλκοβατές, δηλαδή φτιαγμένο από χαλκό, έδινε στους αρχαίους θεούς, την ταχύτητα του φωτός, λένε αρχαία κείμενα όταν αποκρυπτογραφηθούν σωστά. Επίσης, αναφέρονται σε χαλκοβατή δώματα, δηλαδή σε δωμάτια, αίθουσες ή χώρους φτιαγμένους από χαλκό, τα οποία αποτελούν αίθουσα και χώρους μέσα στην χαλκοβατή σφαίρα, ή είναι αυτόνομες μικρότερες σφαίρες που βρίσκονται κάπου στον ουρανό και συνοδεύουν ή προηγούνται του κυρίου σώματος, ως ανιχνευτές.

Το παράδοξο, ίσως, είναι ότι σε κάποια πανεπιστήμια αλλά και στο Βατικανό, υπάρχει μία μεγάλη σφαίρα από χαλκό, σαν να προϋπαντεί τον διαστημικό επισκέπτη. Πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτή η χάλκινη σφαίρα ή χάλκινος οφθαλμός, είναι ένα Γοργόνειο. Επίσης, ότι εκείνο το διαστημικό αντικείμενο που έβλεπε η NASA είναι ήδη κοντά στην γειτονιά μας, σε κάποια από τις άκρες του Ηλιακού μας Συστήματος. Διάφορες ουφολογικές ομάδες άρχισαν να του αποδίδουν ονόματα, όπως Νιμπίρου, Πλανήτης Χ, Νέμεσις και άλλα, από διάφορες μυθολογίες των λαών που τύχαινε να αναφέρονται σε κάτι παρόμοιο.

Τότε, οι αρμόδιοι της NASA συνειδητοποίησαν τι θα μπορούσε να είναι αυτό που είχαν εντοπίσει. Έκαναν ένα κατ’ επείγον συμβούλιο και μετά από ώρες σύσκεψης αποφάσισαν στο μέλλον να μην ανακοινώσουν οτιδήποτε για την χαλκοβατή σφαίρα, αλλά και για οτιδήποτε άλλο θα τύχαινε να εντοπίσουν. Μάλιστα, αν δεν γινόταν με τίποτα να μπερδέψουν τον κόσμο δεν θα έδιναν καμία απάντηση σε ερωτήσεις, ούτε θα σχολίαζαν. Από τότε απέκτησε ένα κοροϊδευτικό παρατσούκλι που σχετιζόταν με το ακρωνύμιό της NASA: Never A Straight Answer, δηλαδή, Ποτέ μία ευθύς απάντηση.

diadrastika / Image by Antreas Antoniou from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.