Το Γράμμα Α (Άλφα) και η Προέλευση του Ανθρώπου
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ

Εισαγωγή:

Ας πάρουμε ένα ένα τα γράμματα της Ελληνικής Αλφαβήτου και να τα εξετάσουμε πιο προσεχτικά. Το Αλφάβητο… ονομάζεται έτσι και όχι Α-Ω… Άλφα Ωμέγα ή Άλφα Ωμέγιο… διότι δηλώνει την έναρξη των Πάντων α,β,=1,2… όπου το γράμμα Βήτα μας δείχνει το γίγνεσθαι του Όντος και παραμένει ροϊκό δηλαδή… ρευστό και άγνωστο.

Παλαιότερα το γράμμα Ω… γραφόταν ως δύο ΟΟ… που δήλωνε το Άπειρον… κι ότι δεν τελείωνε κάτι ποτέ… όπως ακριβώς οι αριθμοί… αλλά και οι έννοιες. Έτσι καταλήξαμε να το ονομάζουμε Άλφαβητο… δηλώνοντας τη σειρά έναρξης… της Πνευματικής μας κατάστασης… και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο και η λέξη ΕΛΛΗΝ… έχει αριθμό το 123 ήτοι: ΕΛΛΗΝ=123… ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΡΙΘΜΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ.

Οπότε ΕΛΛΗΝ…. είναι το γράμμα Ε… έναρξις και Έλευσις… το γράμμα Λ… Ηλιακής Ενέργειας δια Κυματισμού Συχνοτήτων… το γράμμα Λ… δια του επερχόμενου Λόγου… το γράμμα Η… δια διπλής καθόδου επί των στερεών σωμάτων…. το γράμμα Ν… δια της Νοήσεως και Δονήσεως. Οπότε η λέξη ΕΛΛΗΝ… μας δηλώνει την έναρξη/έλευση ζωής… μέσω της Ηλιακής Ενέργειας… που επέρχεται δια του Λόγου(φωτισμού)… με διπλή κάθοδο στη Γαία… με δονήσεις που επενεργούν στο Νου μας.

Το γράμμα (Α) ΑΛΦΑ

Ξεκινώντας την Αλφάβητο… εμφανίζεται πρώτα το γράμμα Α-ΛΦΑ … και δηλώνει την Αρχή… την Άγνωστη Γενεσιουργό Δύναμη της Δημιουργίας. Το γράμμα Άλφα επίσης μας δηλώνει… και την παρουσία του Ανθρώπου… στη Γαία… ο οποίος εμφανίζεται στο υλικό πεδίο… ως νεογνό βγαίνοντας από την Μήτρα της Μητρός… (ΜΗΤΡΑ-ΜΗΤ(Ε)ΡΑ).

Η λέξη Μήτρα… δηλώνεται δια του γράμματος Μ… που μας δείχνει τον Μόγο… δηλαδή τη δυσκολία της γέννησης… η οποία είναι συγχρόνως και Μύησις… διότι το μωρό βγαίνει από τη σπηλιά/μήτρα κι έρχεται στο φως… το γράμμα Η… που μας δείχνει τη διπλή κάθοδο Ηλίου… για να υπάρξει η Ήβη… το γράμμα Τ… που μας δείχνει το σημείο αναφοράς του γεγονότος (επισφράγισις)… το γράμμα Ρ… που μας δείχνει την κίνηση ροής… και τέλος το γράμμα Α… που μας δείχνει από πού ερχόμαστε… δηλαδή την Αρχική Δύναμη Πυρός (Αρχή).

Τώρα εάν προσθέσουμε το γράμμα Ε(ψιλον)… ανάμεσα στο γράμμα (Τ) και (Ρ) η λέξη ΜΗΤΡΑ… γίνεται ΜΗΤ(Ε)ΡΑ… όλων των Έψιλων… όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ. Αυτή η ΜΗΤΕΡΑ… είναι μάνα ΓΑΙΑ-ΑΓΙΑ-ΑΙΓΑ… που μας περιβάλλει κι έχει 4 στοιχεία (ΓΗ+ΥΔΩΡ+ΑΗΡ+ΠΥΡ) που συνδυαστικά μας δίνουν τη δυνατότητα στο υλικό πεδίο… να δούμε τον ΑΙΘΕΡΑ… (ΑΙΘΗΡ) δηλαδή… το πέμπτο στοιχείο που περιβάλλει τη Γαία… και υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο ίδιος ο ΔΙΑΣ ΖΕΥΣ… ο φέρων τη Ζωή. Η λέξη ΑΙΘΗΡ… μας δηλώνει με το γράμμα Α… την Αρχική Δύναμη… με το γράμμα Ι… της Ακτίνος… με το γράμμα Θ… δια της Θεάσεως… δηλαδή παρουσίας του Θείου Όντος… με το γράμμα Η… δια διπλής καθόδου Ηλιακής έκθεσης (παρουσίας)… και τέλος το γράμμα Ρ… δια της ροής των ενεργειών.

Η λέξη ΜΗΤΡΑ… είναι η ΜΗΤΗΡ… στο γήινο πεδίο… που εάν προσθέσουμε τη συλλαβή… ΓΗ…. γίνεται ΓΗΜΗΤΗΡ… και στη συνέχεια ΔΗΜΗΤΗΡ… που είναι η Θεά ΔΗΜΗΤΡΑ… γονιμοποιός των υλικών επί της Γαίας. Έτσι από την ΜΗΤΡΑ… φτάνουμε τη ΔΗ-ΜΗΤΡΑ… μια θεά που είναι υπέυθυνη της καλλιέργειας δηλαδή… της γεωργίας, αλλά και της ελεύθερης βλάστησης, του εδάφους και της γονιμότητας… των Ανθρώπων και είναι η προστάτιδα του γάμου και της μητρότητας.

Φυσικά λόγω της διπολικότητος της Γαίας… χρειάζεται και ο ΠΑΤΗΡ… που το γράμμα Π… μας δείχνει την πόρτα (Πύλη Εισόδου) και συγχρόνως την Πνοή Ζωής… το γράμμα Α… την Αρχική Δύναμη… το γράμμα Τ… το σημείο αναφοράς της πράξης… το γράμμα Η… την διπλή κάθοδο του Ηλιακού Φωτός… και το γράμμα Ρ… δια της ροής. Οπότε χρεάζεται ο ΠΑΤΗΡ… και η ΜΗΤΗΡ… ώστε να υπάρξει η ΕΝΩΣΙΣ των δύο φύλων… για να υπάρξει νέα ζωή… νέος Άνθρωπος.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η λέξη ΕΝΩΣΙΣ… μας δηλώνει το ΕΝ… την Αρχή και το ΩΣΙΣ… που είναι η ώθησις… η πνευματική ανύψωση προς τα άνω… για να ενωθεί με το ΕΝ.

Έτσι δημιουργείται μέσω σύζευξης και ενώσεως… το νέο έμβρυον του Έλληνος… δια να παραστεί στην εννεάμηνη κύηση και παραμονή στη σκοτεινή μήτρα… και μέσα στο σκοτάδι (νήον-σπήλαιον-ναός-ναυς)… όπου κατόπιν θα βγεί προς τα έξω… θα βγει στη ζωή… και θα αναφωνίσει….Ααααααααααα… θα φωνάξει το μωρό… άρα ζει, ζει και αναπνέει… Ααααα… μπαγάσες βγήκα… θα σας φτιάξω εγώ τη γούνα σας…! Και γιατί λοιπόν το μωράκι… δεν φωνάζει ένα άλλο γράμμα… όπως εεεεεε…. ήρθα μάγκες… ή οοοο… τι ωραία είναι εδώ… κλπ αλλά ακόμη και γιατί δεν λέγει και κάποιο σύμφωνο… μμμμ… νόστιμη είναι η ζωή…. ή σσσσ… κάντε και λίγη ησυχία… μόλις έφτασα…! Όπως διαπιστώνουμε χρόνια τώρα… όλοι μας αναφωνούμε τη κραυγή του φωνέντος…Αααααα… βγήκα επιτέλους… στον αέρα… για να δροσιστώ… όλο κολυμπούσα μέσα στο νερό… βαρέθηκα… επιτέλους αππ…και να κάνω και λίγη Ηλιοθεραπεία… στη συνέχεια….!

Βλέπετε η λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ… ξεκινάει κι αυτή από το γράμμα Α… που δηλώνει την Αρχική Δύναμη προελεύσεως… το γράμμα Ν… που δηλώνει ότι ερχόμαστε δια της Νοήσεως(νους)… το γράμμα Θ… που δηλώνει τη Θεάση… το γράμμα Ρ… με ροή… το γράμμα Ω… από τον Ωράνιο Συμπαντικό χώρο… το γράμμα Π… μέσω Πύλης… το γράμμα Ο… στο γήινο υλικό κόσμο (οίκος)… και τέλος το γράμμα Σ… δια της συνεχόμενης παλινδρομικής κίνησης των Νόμων.

Οπότε ΑΝΘΡΩΠΟΣ… είναι αυτός που προέρχεται από την Αρχική Δύναμη… με Νόηση… και έχει θέαση (ορεί)… τη συνεχή ροή των γεγονότων (ύπαρξή του)… ερχόμενος από τον Ουράνιο χώρο… μέσω μιας πύλης… και εγκαθίσταται προσωρινώς στο υλικό πεδίο… που είναι το προσωρινό του σπίτι… σείωντας τον κόσμο δηλαδή… με συνεχή παλίνδρομη κίνηση.

Αυτός είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ… ο οποίος εξετάζει με πολύ προσοχή όσα έχει δει και βιώσει πάνω στη Γη… (αναθρών ά όπωπε).

Είναι ο Άνθρωπος… που Ναίει το Θείον δια (πνευματικής) Ροής τα Ωράνια… μέσω της Π-ύλης… στον Οίκο… δηλαδή στο Γήινο υλικό πεδίο…. Σείωντας τη Γη.

Α-Ν-Θ-Ρ-Ω-Π-Ο-Σ

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)
Ioannis Stogiannos