Τα Κοκόνια είναι σκυλιά που πιθανότατα συναντούμε κάθε μέρα μπροστά μας.. αλλά δεν τα αναγνωρίζουμε.
Οταν δεν τα γνωριζεις νομιζεις οτι ειναι διασταυρώσεις με αλλα μικροτερα ξενικά σκυλιά.


Ειναι ένας σκύλος συντροφιάς, σκύλος ειδοποίησης, φύλακας μικρών οικόσιτων ζώων. Τον βρίσκουμε σεπολλά αγγεία και παραστάσεις των παππούδων μας πότε να κυνηγάει κάποιο ποντικό και άλλοτε να παίζει με τα μικρά παιδιά του σπιτιού. Το μικρόσωμο Κοκόνι το βρίσκουμε σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.
Είναι φυλή με αρχαία καταγωγή. Άπειρες αναπαραστάσεις σε αγγεία, αγάλματα, ειδώλια και νομίσματα φανερώνουν την ύπαρξή του και την τόσο κοντινή σχέση του με την αρχαία ελληνική οικογένεια. Από αναφορές σε κείμενα και γκραβούρες ο σκύλος αυτός εμφανίζεται από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα σε μια αδιάσπαστη συνέχεια σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.
Είναι πάντα χαρούμενο, ανεξάρτητο και φουντωτό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το πεκινουά ή ένα τεριέ. Η μουσουδίτσα του μοιάζει λίγο με της αλεπούς αφού είναι μακριά και το σώμα του είναι λίγο πιό μακρύ από το ύψος των ποδιών του. Δεν έχει προβλήματα υγείας λόγω του ότι έχει εναρμονιστεί πλήρως στις συνθήκες της χώρας μας από αρχαιοτάτων χρόνων.
Απο την συμβιωση με κοκόνι διαπιστωνουμε οτι εινια πολυ πιστό και έξυπνο σκυλί, διεκδικει τον χώρο του εναντι των ξενων… «εισβολέων»… αρα πολυ καλος φύλακας και δεν ενοχλεί με αταξίες.
Οσοι εχουν συμβιωσει με Κοκόνια απλά δεν τ αλλάζουν με τίποτα.


ΠΗΓΗ
thesecretrealtruth

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.