Θεά Αθηνά. Αποσυμβολισμός σε περικεφαλαία, ασπίδα, γοργόνειο, όφις, Νίκη

Η περικεφαλαία στο κεφάλι της… με το αδιαπέραστο της καθαρότητάς της και του αμιγούς χρυσού, μας δείχνει….την ΝΟΗΣΙΝ από τη έξωθεν προερχόμενη… ΑΝΟΗΣΙΑ.

Διαβάστε επίσης: Τι ήταν η Περικεφαλαία της Αθηνάς που είχε Χώρο για Μαχητές 100 Πόλεων;

Το ΓΟΡΓΟΝΕΙΟΝ δηλώνει…. ότι ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ το ΟΝ, το οποίον το φέρει από της πάσης φύσεως ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ της έξωθεν προερχόμενης ΕΠΙΒΟΥΛΗΣ, με δούρειο ίππο το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.

Ο Όφις στο αριστερό πόδι, πίσω από την ασπίδα… στηρίζει την ΑΣΠΙΔΑ… και είναι ο ΟΙΚΟΥΡΟΣ ΟΦΙΣ, (εκ του οίκος και ούρος ) και σημαίνει το ΦΥΛΑΚΑ του ΟΙΚΟΥ.

[ Και για να λάβει τέλος… για όλους αυτούς τους ΑΔΑΕΙΣ και τους ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ του διαδικτύου….οι οποίοι βάζουν στο στόμα τους την ΑΘΗΝΑ…., σας λέγω ότι ο Όφις αυτός …είναι ο ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ ΟΦΙΣ ….εκ του οποίου προήλθαν οι βασιλείς των Αθηνών και ο ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ ΟΦΙΣ είναι ο ΦΥΛΑΚΑΣ της ΠΟΛΗΣ….δια της ΑΣΠΙΔΟΣ, την οποίαν αυτός στηρίζει και προασπίζει την πόλη. Ο ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ ΟΦΙΣ ….στο αισθητό πεδίο (χαμηλά τοποθετούμενος…!) και όχι έρπων, αλλά ΑΝΥΨΩΜΕΝΟΣ σαν στήριγμα της ασπίδας….δηλώνει τις απαραίτητες ΧΘΟΝΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, οι οποίες συμβάλλουν στη ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ των ΘΕΣΜΩΝ και του ΝΟΜΟΥ….δηλαδή των ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ υποχρεώσεων των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ των ΠΟΛΙΤΩΝ. Έτσι ΑΔΕΡΦΙΑ….ανορθώμενος…ο ΟΦΙΣ….και στηρίζων την ΑΣΠΙΔΑ της ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ….έχει καταστεί ΗΛΙΑΚΟΣ.]

Η ΑΣΠΙΔΑ….στην εσωτερική πλευρά αναπαριστά την ΓΕΝΝΗΣΗ της ΠΑΝΔΩΡΑΣ, ενώ στην εξωτερική πλευρά φέρει τις ΑΜΑΖΟΝΕΣ. Οι ψυχές που ενσαρκώθηκαν σε γυναικείο σώμα …οφείλουν να εξομοιωθούν με τις πολεμικές Αμαζόνες….για να εξισορροπήσουν τις αδυναμίες της φύσεως των.

Στο κέντρο της ΑΣΠΙΔΑΣ …..που βλέπουμε την ΓΟΡΓΟΝΑ/ΜΕΔΟΥΣΑ….ως αποτρόπαιο κατά των ασθενειών …..μας επισημαίνει ότι οι όφεις προφυλάσσουν την ΥΓΙΕΙΑΝ των ΘΝΗΤΩΝ.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα δύο φύλα (ΑΡΣΕΝ και ΘΗΛΥ) ….οφείλουν από ΚΟΙΝΟΥ ….να αντικρύσουν τους δύο όφεις της ζώνης της Αθηνάς….ώστε να πάψει να υπάρχει ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΙΣ μεταξύ των δύο φύλων …..και θα πρέπει να μας διέπει ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ της κάθε ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ του κάθε φύλου…..αλλιώς δεν θα είμαστε σε θέση να ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΜΕ …την επανεμφανιζόμενη και απειλητική ΜΕΔΟΥΣΑ….επί του στήθους της Αθηνάς. Απλά το ΓΟΡΓΟΝΕΙΟΝ…μας δείχνει την ΕΓΩΠΑΘΕΙΑ μας….ανάμεσα στα δύο φύλα.

Το ΑΓΑΛΜΑ της ΝΙΚΗΣ …..στο δεξί της χέρι ….είναι σύμβολο του αποτελέσματος της ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΕΩΣ της , στην περιφρούρηση των Αθηνών…..και επισημαίνει την νικηφόρο έκβαση από κάθε εχθρική ΕΠΙΒΟΥΛΗ…..υπέρ της πόλεως των Αθηνών.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το μέγιστο των συμβόλων …το ΧΡΥΣΕΛΕΦΑΝΤΙΝΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ…ΑΘΗΝΑΣ, μας παραδίδει το ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ των ΕΠΤΑ ΑΘΛΩΝ της ΨΥΧΗΣ.

Η ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ….ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ….ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑΣ, ΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΑΣ….ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ …..δια τους (Αθηναίους)….αλλά και όλους τους Έλληνες.

ΑΔΕΡΦΙΑ… καλά…. σας ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ (ΚΑΡΑ ΔΙΟΣ) …..ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ. Φωτισμός σημαίνει…..κατανόηση γεγονότων, εννοιών, πραγμάτων ….και με κάθε νέα σας ΕΥΚΑΙΡΙΑ …..να εισχωρείτε στην ΟΥΣΙΑ των ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

ΚΑΛΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΕΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ και με τα φυσικά μας σώματα των πτερωτών ίππων της ΨΥΧΗΣ, όπου θα αναριχηθούν επί του ΚΡΑΝΟΥΣ της θεάς ΑΘΗΝΑΣ….όπου θα είναι απαστράπτοντα και θωπέυοντα όλες τις ΑΚΤΙΝΕΣ του ΦΟΙΒΟΥ…..όπου θα στέλνουν συνεχώς σε ΕΜΑΣ το ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ …..και θα αναλάβουν στο ΑΧΡΟΝΟ της ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ…..για να συνδεθούν με το υλικό και με το άυλο/ορατό… με το αόρατο/ρητό…. με άρρητο και το φατό… με το αφατον…!

ΕΡΡΩΣΘΕ ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)
Ioannis Stogiannos