πρόσωπο με πολύ χρώμα

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα αγαπημένο χρώμα που τους αρέσει να χρησιμοποιούν και συνήθως κυριαρχεί στη ζωή τους. Κι αν δεν έχετε κάτι ιδιαίτερο και συγκεκριμένο, σίγουρα υπάρχει τουλάχιστον μια επιλογή χρώματος εκεί έξω που τραβά την προσοχή σας, περισσότερο από άλλα

Το αγαπημένο σας χρώμα και η επιλογή του λέγεται ότι ορίζει ένα μεγάλο μέρος του ποιοι είστε και μπορεί να προσφέρει μια εσωτερική ματιά στη δική σας προσωπικότητα και συμπεριφορά ως προσωπικότητα. Κάθε χρώμα ή απόχρωση προκαλεί μια συγκεκριμένη ψυχολογική απόκριση και μπορεί να αλλάξει όχι μόνο τη διάθεσή σας αλλά και τη διάθεση των άλλων γύρω σας.

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι σημαίνει αυτή επιλογή χρώματος για τη δική σας μοναδική προσωπικότητα; Τι δείχνει για τον χαρακτήρα σας αλλά και τους κρυμμένους φόβους σας και τις αδυναμίες σας; Στη συνέχεια θα δείτε 10 χρώματα και αντίστοιχους τύπους προσωπικότητας. Διαβάστε επίσης: Τι χρώμα έχει η ημερομηνία που γεννηθήκαμε και τι σημαίνει για το χαρακτήρα μας

Μαύρο – Το μαύρο ως αγαπημένη χρώμα αντιπροσωπεύει έναν έντονο και αποφασισμένο χαρακτήρα που αναζητά δύναμη και κύρος και που δεν φοβάται να ακολουθήσει αυτό που θέλει. Μπορεί μερικές φορές να είστε απαιτητικοί, αλλά ο μεγαλύτερος φόβος σας είναι ότι ίσως δεν θα καταφέρετε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα, όση αυτοπεποίθηση κι αν διαθέτετε.

Μπλε – Το μπλε είναι το πιο δημοφιλές στα αγαπημένα χρώματα και αντιπροσωπεύει μια βαθιά ανάγκη για προσωπική εσωτερική ειρήνη και αλήθεια. Οι λάτρεις του μπλε θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά τους, οπότε και επιλέγουν να ζουν σε αρμονία και ειρήνη. Το μπλε αντιπροσωπεύει επίσης την ευαίσθητη και αξιόπιστη πλευρά σας και μια συνεπή προσπάθεια να σκεφτείτε άλλους.

Πιθανότατα θα θέλατε να διατηρείτε ένα καθαρό και τακτοποιημένο νοικοκυριό ή επάγγελμα και να σέβεστε ότι η σταθερότητα είναι μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή της ζωής σας. Το μπλε στη ζωής σας φέρνει μια καταπραϋντική ηρεμία. Κατά συνέπεια είστε πολύ προσγειωμένο και ήρεμο άτομο και το μόνο που φοβάστε είναι η ανατροπή αυτής της ισορροπίας, γιατί ξέρετε πως όταν η ηρεμία σας διαταράσσεται μπορεί ακόμα και να φτάσετε στα άκρα.

Πράσινο – Εάν το πράσινο είναι το αγαπημένο χρώμα, πιθανότατα έχετε βαθιά ανάγκη να αισθανθείτε ασφαλείς και μια βαθιά λαχτάρα να αγαπάτε και να αγαπηθείτε. Ζητάτε αναγνώριση και αποδοχή για τα καθημερινά πράγματα που κάνετε, γιατί συνήθως είστε αρκετά προσγειωμένοι και γνωρίζετε τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς. Αν και είστε συχνά πιστοί, στοργικοί και ειλικρινείς, με καλλιτεχνικές τάσεις, ο φόβος σας βρίσκεται όταν οι άλλοι σας φορτώνουν με τα προβλήματά τους τόσο που δεν το αντέχετε και μπορεί να ξεσπάσετε επάνω τους ή σε άλλους.

Πορτοκαλί – Το πορτοκαλί ως αγαπημένο χρώμα αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ανάγκη για κοινωνικοποίηση και επιθυμία για ανθρώπινη συντροφιά. Επίσης, μια ανάγκη για σεβασμό και αποδοχή σε ένα ομαδικό περιβάλλον, αλλά και μια ανάγκη για προσωπικές σωματικές ή κοινωνικές προκλήσεις στη ζωή σας. Ακόμα, μια θετική αλλαγή στην κοινωνία και μια αγκαλιά που σημαίνει ότι αποδέχεσαι σχεδόν τα πάντα. Εδώ ακριβώς κρύβεται ο πιο σημαντικός φόβος σου, ότι δεν θα έχεις τον έλεγχο μιας κατάστασης που θα τύχει να μην σου αρέσει ή να σε δυσαρεστεί, ακριβώς επειδή συμφιλιώνεσαι και συμβιβάζεσαι με τα πάντα.

Ροζ – Το ροζ αντιπροσωπεύει ένα στοργικό, ευγενικό, απαλό και ευαίσθητο άτομο, συχνά με μια φροντίδα και αισθησιακή πλευρά. Η ρομαντική σας άποψη της ζωής, σας φέρνει να έχετε ιδεαλιστικά πρότυπα, με μια γλυκιά και γοητευτική πλευρά που συχνά σας κάνει ένα λεπτό και αξιαγάπητο άτομο. Το ροζ αντιπροσωπεύει τη θηλυκότητα και μια βαθιά ανάγκη να γίνει αποδεκτή και να αγαπηθεί άνευ όρων. Όταν, όμως, μια επιθυμία σου δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελες γίνεται μια ανησυχία που σταδιακά μετατρέπεται σε φόβο για το μέλλον που θα την αφορά, οπότε θα νιώθεις πολύ άβολα και αυτό μπορεί να επηρεάσει κι άλλες περιστάσεις στη ζωή σου.

Μοβ – Το μοβ ως αγαπημένο χρώμα αντιπροσωπεύει ένα καλλιτεχνικό και μοναδικό άτομο, συχνά πολύ διαισθητικό που ενδιαφέρεται βαθιά για την πνευματικότητα. Είστε δραστήριοι και συμπονετικοί, δίνοντας προσοχή στις λεπτότερες λεπτομέρειες και συνεχώς αναλύοντας και παρατηρώντας ό,τι διασχίζει το δρόμο σας. Συνήθως είστε καλός κριτής του χαρακτήρα και οραματιστής με μεγάλη ανάγκη να συμμετέχετε σε ανθρωπιστικά προβλήματα. Μερικές φορές, όμως, γίνεστε λίγο κυκλοθυμικοί επειδή αυτά που βιώνετε και νιώθετε έρχονται σε αντίθεση με τις ίδιες σας τις απόψεις. Ο φόβος σου είναι πως όταν συμβεί αυτό, θα διαταράξεις όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα του εαυτού σου αλλά, κυρίως, των άλλων.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Κόκκινο – Εάν το κόκκινο είναι το αγαπημένο σας χρώμα, είστε τολμηροί, έντονοι και γεμάτοι ενέργεια. Η ανάγκη σας για περιπέτεια με την αυθόρμητη φύση σας, σας καθιστούν ένα παθιασμένο και φιλόδοξο άτομο που, όμως, μπορεί να είναι ελαφρώς ανταγωνιστική. Σας αρέσει επίσης να είστε το κέντρο της προσοχής. Πάντα ψάχνετε μια ευκαιρία να λάμψετε. Ο μεγαλύτερος φόβος σου, ωστόσο, δεν είναι να μην τα καταφέρεις σε αυτό που θέλεις να επιτύχεις, αλλά το να μην είσαι το κέντρο του ενδιαφέροντος. Να σε αγνοούν και να μην σου δίνουν σημασία, ούτε καν την ελάχιστη.

Λευκό – Το λευκό αντιπροσωπεύει ένα τακτοποιημένο, απλό και γαλήνιο άτομο. Η αγάπη σας για αυτήν την ευάερη και “αγγελική σκιά” αντιπροσωπεύει μια θετική προσωπικότητα και μια αισιόδοξη προοπτική για τη ζωή και το μέλλον. Οι άνθρωποι προσελκύονται από εσάς λόγω της φωτεινής σας φύσης και συνήθως είστε πολύ ανεξάρτητοι, έχετε αυτάρκεια και καλό προσανατολισμό στη ζωή σας. Ωστόσο, όλη αυτή η έντονη ανάγκη να εκφράσεις τα παραπάνω σε φέρνουν μπροστά στην κριτική των άλλων την οποία φοβάσαι, αν δεν συμπίπτει με την δική σου κι αυτό κάποιες φορές μπορεί να σε κάνει να καταρρεύσεις.

Κίτρινο – Το κίτρινο ως αγαπημένο χρώμα αντιπροσωπεύει την ευτυχία και την αγάπη της μάθησης. Ίσως έχετε μια βαθιά ανάγκη για λογική τάξη στην καθημερινή σας ζωή και λατρεύετε να εκφράζετε την ατομικότητά σας δημιουργώντας νέες ιδέες και μοιράζοντας τις γνώσεις που έχετε συλλέξει με άλλους. Το κίτρινο, καθώς είναι το χρώμα του ήλιου, προσκαλεί τη ζεστασιά, την αγάπη και την ευτυχία στο σπίτι σας. Και κάπου εδώ κρύβεται ο μεγαλύτερος φόβος σου, λόγω της υπερβολικής αισιοδοξίας που έχεις, όταν κάτι πάει στραβά, δεν το παίρνεις στα σοβαρά. Όταν αυτό εκτροχιάζεται και χάνεις το έλεγχο, γίνεσαι έρμαιο των καταστάσεων.

Τυρκουάζ – Το τιρκουάζ ως αγαπημένο χρώμα αντιπροσωπεύει μια βαθιά ανάγκη να δημιουργήσετε μια συναισθηματική ισορροπία στη ζωή σας και μια επιθυμία να εκφράσετε τις δικές σας ελπίδες και όνειρα, είτε είναι ιδεαλιστικές είτε όχι. Το τυρκουάζ αντιπροσωπεύει την επιθυμία να φτιάξετε τον δικό σας τρόπο στον κόσμο, με τους δικούς σας όρους. Ο μεγαλύτερος φόβος σας παρουσιάζεται όταν κάποιος φέρνει επιχειρήματα που δείχνουν ότι δεν μπορείτε να επιβάλετε τις θέσεις σας, όσο δίκιο κι αν έχετε.

Με στοιχεία από awakengr.com και bigchill.com / Image by Alexandr Ivanov from Pixabay