Ο «μαγικός» κανόνας του 1%: Πώς να φτάνουμε με επιτυχία στον στόχο μας

Ο μαγικός κανόνας του 1% δεν είναι και τόσο «μαγικός», αλλά θα το νιώσετε έτσι μόλις τον μάθετε. Επειδή θα γίνει το προσωπικό σας μέσο επανάστασης. Η προσωπική σας ζωή, η καριέρα, η οικονομική σας κατάσταση και η αυτοπεποίθησή σας θα μεταμορφωθούν. Οπότε ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σας αυτό το «μυστικό».

Αλλά πριν από αυτό, θα σας θέσουμε αυτή την ερώτηση (την οποία πρέπει να απαντήσετε μέσα σε 3 δευτερόλεπτα):

«Μπορείτε να έχετε ένα εκατομμύριο ευρώ αμέσως ή ένα ευρώ, το οποίο θα σας διπλασιάζαμε κάθε μέρα για τις επόμενες 31 μέρες. Τι θα επιλέγατε». Τι απαντήσατε λοιπόν;

Φυσικά και η συντριπτική πλειοψηφία θα διαλέξει την ασφαλή απάντηση του ενός εκατομμυρίου. Και μάλλον πρόκειται για μια εντελώς φυσιολογική ανθρώπινη απάντηση, ειδικά από τη στιγμή που θα σας προσφερόταν έναν τόσο μεγάλο ποσό. Αλλά σε αυτό το σημείο είναι που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν λάθος. Και γι’ αυτό τόσα πολλά ταξίδια προς την επιτυχία αποτυγχάνουν.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι αν επιλέγατε το ευρώ, το ποσό σας μετά από 31 μέρες θα ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια.

Ενδιαφέρον έτσι;

Και αυτό είναι για την ακρίβεια ένα εντυπωσιακό παράδειγμα του πώς οι περιορισμένες πεποιθήσεις σας μπορούν να σας σταματήσουν από το να διαμορφώσετε και να πετύχετε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε.

Μπορεί να σκέφτεστε τώρα ότι επειδή δεν υπάρχει κάποια σπουδαία αλλαγή στη ζωή σας, δεν μπορείτε και να προχωρήσετε. Είναι πιθανό μάλιστα να νιώθετε θλίψη λόγω αυτού και να αρχίζετε να εγκαταλείπετε την ελπίδα ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν. Ίσως αμφισβητείτε και το ότι μπορείτε να εκπληρώσετε τα όνειρά σας. Όμως, μόλις μάθατε ένα εντυπωσιακό παράδειγμα των απεριόριστων δυνατοτήτων που κι εσείς έχετε. Και το καλύτερο είναι πως δεν πρόκειται για κάποιο αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά για επιστήμη. Οπότε βρείτε ένα λεπτό για να το σκεφτείτε καλύτερα και να αντιληφθείτε πλήρως την ιδέα που θα σας αλλάξει τη ζωή.

Αφιερωθείτε σε μια μικρή θετική αλλαγή κάθε μέρα

Μια μικρή συνήθεια που αποτελεί το 1% του μεγάλου σας στόχου. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε ένα μεγάλο σας όνειρο, να το σπάσετε σε μικρότερους στόχους. Ύστερα να πάρετε αυτούς και να τους σπάσετε σε ακόμα μικρότερους. Αμέσως μετά φτιάξτε ένα σχέδιο δράσης για κάθε έναν από αυτούς τους μικρούς στόχους. Το ένα στοιχείο από το σχέδιο δράσης σας αντιστοιχεί στο 1% της αλλαγής, στην οποία χρειάζεται να αφιερωθείτε. Και με αυτό τον τρόπο, θα νιώσετε πολύ σύντομα τη διαφορά. Ακόμα και μετά από δύο εβδομάδες θα νιώθετε ότι βρίσκεστε πιο κοντά στο στόχο σας από πριν.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Κι εδώ βρίσκεται το «μαγικό» σημείο του κανόνα. Σε ένα χρόνο από σήμερα, η ζωή σας μπορεί να γίνει κατά 70.000 φορές καλύτερη! Γι΄ αυτό ξεκινήστε άμεσα. Θα ευχαριστείτε τον εαυτό σας σε ένα χρόνο από σήμερα. Και αν το παραπάνω παράδειγμα δεν σας έπεισε ακόμα, έχουμε άλλο ένα παράδειγμα για εσάς.

Το 1686, ο Isaac Newton περιέγραψε τους 3 νόμους της κίνησης, που τώρα συνιστούν τη βάση της φυσικής. Ένας από αυτούς είναι ο ακόλουθος: «Ένα αντικείμενο μένει σταθερό ή συνεχίζει να κινείται σε σταθερή ταχύτητα, εκτός αν μια εξωτερική δύναμη δράσει πάνω του». Ουσιαστικά, τα αδρανή αντικείμενα, παραμένουν αδρανή. Με άλλα λόγια, τίποτα δεν αλλάζει, αν τίποτε άλλο δεν αλλάξει.

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι από τη στιγμή που κάτι αρχίζει να αλλάζει, θα συνεχίσει να το κάνει. Μόλις κάνετε αυτή τη στροφή στη ζωή σας, θα συνεχίσετε να κινείστε προς εκείνη την κατεύθυνση. Η δύναμη για την εκκίνηση είναι το μόνο δύσκολο βήμα. Και ύστερα, θα σας γίνει συνήθεια.

(Παρεμπιπτόντως, το ίδιο λειτουργεί και προς την αντίθετη κατεύθυνση επίσης. Αν αρχίζετε να αμφισβητείτε τον εαυτό σας και να εκπέμπετε αρνητική ενέργεια, θα συνεχίσετε στον ίδιο ρυθμό. Και είναι τρομακτικό αν σκεφτείτε πόσο πίσω μπορεί να σας πάει αυτό).

Άρθρο της Katherine Hurst – Photo: Author/Depositphotos
enallaktikidrasi.com / Image by Alexander Belyaev from Pixabay