Φαίνεται Σαν ένας Φαγωμένος Κορμός Δέντρου Αλλά Είναι μία Ξυλογλυπτική Δημιουργία

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Κοιτάζοντας αυτό το αντικείμενο από κάποια απόσταση, μπορεί να σας φανεί απλά σαν ένα κορμός δέντρου που ενδεχομένως τον ξέβρασε η θάλασσα και -κρίνοντας από το εσωτερικό του- έχει αρχίσει να τρίβεται ή να κατατρώγεται από σαράκι και τερμίτες. Θα μπορούσατε να έχετε δίκιο, καθώς παρόμοιους κορμούς μπορείτε να συναντήσετε σε κάποιες ακρογιαλιές και βέβαια σε ένα δάσος.

Ωστόσο, αν και πράγματι πρόκειται για έναν κορμό δέντρου, όλα τα παραπάνω ισχύουν εφόσον τον κοιτάξετε φευγαλέα και από κάποια απόσταση. Πλησιάζοντας, όμως, και με μία πολύ προσεκτικότερη ματιά θα διαπιστώσετε πως πρόκειται για κάτι πολύ ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Τόσο, που… θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό!

Έχει μήκος περίπου 39 πόδια και επάνω του βρίσκονται σκαλισμένες με το χέρι κοντά στις 600 εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους ανάγλυφες παραστάσεις.

Όπως, ίσως, θα περιμένατε το συγκεκριμένο κομμάτι βρίσκεται στην Κίνα καθώς εκεί υπάρχει η αρχαία πρακτική και τεχνική της δημιουργίας απίστευτων γλυπτών σε ξύλα και κορμούς δέντρων, η οποία μάλιστα χαίρει ιδιαίτερου θαυμασμού.

Ο καλλιτέχνης που «κρύβεται» πίσω από αυτό το δημιούργημα είναι ο Κινέζος Zheng Chunhui.

Σύμφωνα με το twistedsifter.com, η ξυλογλυπτική χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί. Το γλυπτό, σκαλισμένο από έναν κορμό δέντρου, έχει μήκος 12.286 μέτρα, ύψος 3.075 μέτρα και πλάτος 2.401 μέτρα (40.308 x 10.088 x 7.877 πόδια).

Σε αυτό εκπληκτικό χειροποίητο τεχνούργημα του Zheng θα δούμε να απεικονίζονται περίτεχνα σκαλισμένα στοιχεία που αφορούν βάρκες, πλοία, γέφυρες, κτίρια και πάνω από 550 διαφορετικούς ανθρώπους.

Αυτό το γλυπτό έχει χαρίσει στον Zheng Chunhui μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, δεδομένου ότι θεωρείται ως η μακρύτερη ξυλογλυπτική στον κόσμο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η σκηνή που απεικονίζεται στο τεράστιο δέντρο είναι στην πραγματικότητα ένα αντίγραφο της διάσημης κινεζικής ζωγραφιάς «Κατά μήκος του ποταμού εν μέσω της γιορτής Qingming» που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 1.000 χρόνια και το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα μεταξύ όλων των κινεζικών έργων ζωγραφικής και μάλιστα ονομάζεται, η «Mona Lisa της Κίνας» για την αναγνωρισιμότητά της.

Η «Mona Lisa της Κίνας» θεωρείται ότι έχει μεγάλη ιστορική σημασία, καθώς πιστεύεται ότι απεικονίζει με ακρίβεια την καθημερινή ζωή των Κινέζων πριν από 900 χρόνια.

Δείτε στην συνέχεια το βίντεο με τις φωτογραφίες που ακολουθούν και αφορούν την πιο διάσημη γλυπτική των Κινέζων, σε ξύλο:

Zheng Chunhui Longest continuous wooden sculpture in the world

Περισσότερες εικόνες μπορείτε να βρείτε εδώ καθώς και στο China News Service/Lv Ming

ancient-code.com Μετάφραση-Απόδοση diadrastika