Βρέθηκε Τείχος 330.000 χρονών! Ποιοί το Έχτισαν; Γιατί το Κρύβουν;

[26/02/2018 - 13:30]

Βρέθηκε Τείχος 330.000 χρονών! Ποιοί το Έχτισαν; Γιατί το Κρύβουν;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Υπάρχει ένα εντυπωσιακό εύρημα που προκαλεί κάθε λογική, αλλά και αρκετούς επιστήμονες. Έχει γίνει γνωστό ως «Τείχος Kaimanawa» και βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Taupo μέσα στη Νέα Ζηλανδία.

Αυτό που ενδιαφέρει σχετικά με το «Τείχος Kaimanawa» είναι το γεγονός ότι προφανώς προηγείται της άκαμπτης άποψης της ακαδημαϊκής κοινότητας για τις προηγούμενες κατοικήσεις της χώρας.

Η Νέα Ζηλανδία είναι σε μεγάλο βαθμό αποδεκτό ότι κατοικήθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία 800 χρόνια, ωστόσο, η αρχική-αρχική ανάλυση που έγινε σε αυτό το μυστηριώδες τείχος έδειξε ότι μπορεί να έχει ηλικία τουλάχιστον 2000 ετών. Επιπλέον, εμφανίζει με σαφήνεια το γεγονός ότι η κατασκευή χαίρει από ιδιότητες μίας χαμένης γνώσης στην τεχνολογία της πέτρας, παρόμοια με αμέτρητες κατασκευές ή/και σε ερείπια που έχουν βρεθεί σε όλο τον κόσμο.

Το αμφιλεγόμενο τείχος πρωτοήρθε στην δημοσιότητα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με μια δημοσίευση του Barry Brailsford στην εκπομπή New Zealand Listener, με τον τίτλο: «Μεγαλιθικό μυστήριο οι τεράστιες πέτρες στο δασικό πάρκο Kaimanawa. Στοιχεία για έναν αρχαίο πολιτισμό της Νέας Ζηλανδίας».

Εκεί αναφέρεται λεπτομερώς πώς η ανάλυση έδειξε ότι ο πέτρινος τοίχος είναι τουλάχιστον 2 χιλιετηρίδων και δημιουργήθηκε από προηγούμενους, άγνωστους άποικους στη Νέα Ζηλανδία. Τους αποκαλούσε «Waitaha» και δήλωσε ότι στη συνέχεια εξοντώθηκαν από τους Maoris, οι οποίοι έφτασαν πριν από 800 χρόνια.

Επιπλέον, ο Brailsford υποστηρίζει ότι το τείχος θα μπορούσε να «συνδέει» την Νέα Ζηλανδία με την Αίγυπτο, τη Νότια Αμερική και πολλούς άλλους αρχαίους πολιτισμούς. Συνεχίζοντας απαρίθμησε δώδεκα στοιχεία για να υποστηρίξει τις αξιώσεις του.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση, που μοιάζει με άγραφος κανόνας όπως ισχυρίζονται πολλοί εναλλακτικοί ερευνητές, είναι ότι διαφορετικά πεδία της ακαδημαϊκής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού μέσων ενημέρωσης, αρχαιολόγοι, γεωλόγοι και σχεδόν κάθε πολιτικό κόμμα, δεν προωθούν το θέμα, αλλά φαίνεται να το «θάβουν», οδηγώντας τον χώρο στην πλήρη απομόνωση από το κοινό.

Έτσι, εδώ και περίπου 30 χρόνια ενθαρρύνεται το συμπέρασμα ότι το τείχος δεν είναι παρά ένας απλός φυσικός σχηματισμός.

Σύμφωνα με το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η επίσημη γεωλογία, το τείχος είναι μια προεξοχή ενός μεγάλου ignimbrite, ενός φυσικού σχηματισμού που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 330.000 χρόνια.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές αντιρρήσεις καθώς η πρόταση των γεωλόγων δεν είναι παρά μία θεωρία, μία εικασία που δεν μπορεί να ισχυροποιηθεί από άλλα παρόμοια παραδείγματα στην φύση. Καθώς, μέχρι στιγμής πουθενά δεν έχει βρεθεί παρόμοιος σχηματισμός όπως αυτός στην εικόνα:

Βρέθηκε Τείχος 330.000 χρονών! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ; Ποιοί το Έχτισαν; (video)

Αντίθετα, εύκολα θυμίζει τειχοποιία που συναντούμε σε κυκλώπεια τείχη όπως στα Νησιά του Πάσχα, στο Sacsayhuaman, σε Μυκηναϊκά Τείχη και αλλού στον κόσμο.

Άραγε υπάρχει κάποιο μυστήριο γύρω από αυτή την υπόθεση; Υπάρχει κάτι που προσπαθούν οι επίσημες ακαδημαϊκές αρχές να κρύψουν; Κι αν ναι, τι φοβούνται να «αποκαλύψουν» στην ανθρωπότητα που δεν πρέπει να μάθει;

Μήπως το «Τείχος Kaimanawa» θα μπορούσε πραγματικά να έχει κατασκευαστεί από τον άνθρωπο πριν από 330.000 χρόνια; Και αν ναι, ποιοί μπορεί να είναι αυτοί που ζούσαν εκείνα τα χρόνια και μεγαλουργούσαν;

330,000 Year Old Man-Made Wall Found In New Zealand?

πηγές:
ancient-origins.net και gavinmenzies.net και medium.com
Μετάφραση-Απόδοση:
diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ