Βρέθηκε πιθανό «τείχος» 330.000 χρονών; Το εντυπωσιακό εύρημα που προκαλεί κάθε λογική, η επίσημη εκδοχή και γιατί διαφωνούν οι εναλλακτικοί ερευνητές

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Υπάρχει ένα εντυπωσιακό εύρημα που προκαλεί κάθε λογική, αλλά και αρκετούς επιστήμονες. Έχει γίνει γνωστό ως «Τείχος Kaimanawa» και βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Taupo μέσα στη Νέα Ζηλανδία. Αυτό που ενδιαφέρει σχετικά με το «Τείχος Kaimanawa» είναι το γεγονός ότι προφανώς προηγείται της άκαμπτης άποψης της ακαδημαϊκής κοινότητας για τις προηγούμενες κατοικήσεις της χώρας.

Η Νέα Ζηλανδία είναι σε μεγάλο βαθμό αποδεκτό ότι κατοικήθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία 800 χρόνια, ωστόσο, η αρχική-αρχική ανάλυση που έγινε σε αυτό το μυστηριώδες τείχος έδειξε ότι μπορεί να έχει ηλικία τουλάχιστον 2000 ετών. Επιπλέον, εμφανίζει με σαφήνεια το γεγονός ότι η κατασκευή χαίρει από ιδιότητες μίας χαμένης γνώσης στην τεχνολογία της πέτρας, παρόμοια με αμέτρητες κατασκευές ή/και σε ερείπια που έχουν βρεθεί σε όλο τον κόσμο.

Το αμφιλεγόμενο τείχος πρωτοήρθε στην δημοσιότητα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με μια δημοσίευση του Barry Brailsford στην εκπομπή New Zealand Listener, με τον τίτλο: «Μεγαλιθικό μυστήριο οι τεράστιες πέτρες στο δασικό πάρκο Kaimanawa. Στοιχεία για έναν αρχαίο πολιτισμό της Νέας Ζηλανδίας». Εκεί αναφέρεται λεπτομερώς πώς η ανάλυση έδειξε ότι ο πέτρινος τοίχος είναι τουλάχιστον 2 χιλιετηρίδων και δημιουργήθηκε από προηγούμενους, άγνωστους άποικους στη Νέα Ζηλανδία. Τους αποκαλούσε «Waitaha» και δήλωσε ότι στη συνέχεια εξοντώθηκαν από τους Maoris, οι οποίοι έφτασαν πριν από 800 χρόνια.

Επιπλέον, ο Brailsford υποστηρίζει ότι το τείχος θα μπορούσε να «συνδέει» την Νέα Ζηλανδία με την Αίγυπτο, τη Νότια Αμερική και πολλούς άλλους αρχαίους πολιτισμούς. Συνεχίζοντας απαρίθμησε δώδεκα στοιχεία για να υποστηρίξει τις αξιώσεις του. Όμως, υποθέσεις σαν και αυτή, ανατρέπονται όταν αναλαμβάνουν να ξεκαθαρίσουν το ζήτημα, ειδικοί στον τομέα τους. Μοιάζει με άγραφος κανόνας, ενώ θυμίζει και το γνωστό “όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο θεός γελάει”.

Σύμφωνα με το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η επίσημη γεωλογία, το τείχος είναι μια προεξοχή ενός μεγάλου ignimbrite, ενός φυσικού σχηματισμού που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 330.000 χρόνια. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το skeptics.nz: τα συμπεράσματα της έρευνας του Department of Conservation, το «τοίχος Kaimanawa», παρά την αξιοσημείωτη συμμετρία του με την πρώτη ματιά, είναι ένα μικρό μέρος μιας μεγάλης εξόδου από ιγνιμπρίτη που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 330.000 χρόνια. Δεν είναι μεγαλιθικός. Ούτε ο «τοίχος» ούτε η προεξοχή φαίνεται να έχουν τροποποιηθεί από ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά η πιθανότητα να έχουν αφαιρεθεί μερικά χαλαρά μπλοκ από το μπροστινό μέρος του «τμήματος τοίχου» (πιθανότατα από τους πρώτους ευρωπαίους) δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς. Ο “τοίχος” δεν είναι ένα μοναδικό φυσικό χαρακτηριστικό. Παρόμοια μοτίβα συνδέσεως που μοιάζουν με μπλοκ είναι γνωστό ότι υπάρχουν και σε άλλες εξάρσεις ιγνιμπριτών στην περιοχή Kaimanawa-Taupo.

Ωστόσο, όσο κι αν υπάρχουν αρκετές αντιρρήσεις, όσο κι αν χτυπιούνται οι εναλλακτικοί ερευνητές, όσο κι αν τόσο εύκολα τους θυμίζει τειχοποιία που συναντούμε σε κυκλώπεια τείχη όπως στα Νησιά του Πάσχα, στο Sacsayhuaman, σε Μυκηναϊκά Τείχη και αλλού στον κόσμο, τα πράγματα έχουν όπως λένε οι επίσημες έρευνες. Επιπλέον, αν το σκεφτείτε καλύτερα, ένας ακόμα λόγος που το τείχος δεν μπορεί να είναι τεχνητό, είναι γιατί, με βάση τα επιστημονικά και επίσημα δεδομένα, δεν μπορεί να υπήρχαν άνθρωποι πριν 330.000 χρόνια με τέτοια μυϊκή δύναμη και τεχνογνωσία στην οικοδόμηση. Επίσης, ακράδαντα στοιχεία για γίγαντες δεν υπάρχουν, ούτε για επισκέψεις από άλλους νοήμονες πολιτισμούς των άστρων. Επομένως, τι μένει; Το «τοίχος Kaimanawa» είναι ένας φυσικός σχηματισμός.

Βρέθηκε Τείχος 330.000 χρονών! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ; Ποιοί το Έχτισαν; (video)

πηγές: ancient-origins.net και gavinmenzies.net και medium.com
diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.