Γιατί ο Κέρβερος Έχει Τρία Κεφάλια και Ειδικά Σκύλου

Πως θα σχετίζαμε το Σείριο τον Άδη και τον Κέρβερο

Ποιος είναι ο λόγος που ο Κέρβερος έχει φιδίσια ουρά και τρία κεφάλια σκύλου;

Οι αρχαίοι πρόγονοί μας συνήθιζαν να πλάθουν μύθους που αφορούν σε κοσμική αντίληψη προσωποποιώντας και θεοποιώντας κάποιες φορές έννοιες και ιδέες που η ιστορία τους εξειδικεύεται μέσα από τη σημασία της ιδιότητας η οποία τους έχει δοθεί. Ποιος να είναι άραγε ο λόγος που έδωσαν την ιδιότητα του φύλακα του Άδη στον Κέρβερο; Γιατί να έχει φιδίσια ουρά, τρία κεφάλια σκύλου και όχι άλλου ζώου;

Τα αδέρφια του συμβολίζουν, γη, αέρα, νερό φωτά, μήπως εκείνος συμβολίζει το πέμπτο στοιχείο, τον αιθέρα;

Όλες αυτές τις ιδιαίτερες γνώσεις, τις έννοιες τις μυστηριακές που άφησαν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές οι αρχαίοι πρόγονοί μας, τις απέδιδαν με διάφορους συμβολισμούς και κώδικες. Κάθε κώδικας εμπεριέχει σημαντικές πληροφορίες οι οποίες αν αποκωδικοποιηθούν σωστά πιθανόν να μας οδηγήσουν σε αδιαμφισβήτητα στοιχεία πληροφόρησης. Βασισμένη στις πολύτιμες αυτές πληροφορίες και κατόπιν επεξεργασίας κάποιων δεδομένων θα εκθέσω τη θεωρία αυτή τη σχετική με μετενσάρκωση. Θα αναφερθώ στο Σείριο, στον Άδη και στον Κέρβερο διότι κατά τη γνώμη μου έχουν κάποια ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα σχέση μεταξύ τους.

Ο Κέρβερος, φύλακας του Άδη, είναι ο τελευταίος γιος του Τυφωέα και της Έχιδνας , αδερφός της Χίμαιρας, της Λερναίας Ύδρας, του Λέοντα της Νεμέας και του Όρθρου, Σκύλου του Γηρυόνη, εγγονός της Γης και του Τάρταρου, δισέγγονος του Χρυσάορα και της Καλλιρρόης, τρισέγγονος του Ωκεανού. Ήταν ο σκύλος με τα τρία κεφάλια και τη φιδίσια ουρά. Για να στηρίξω την εν λόγω θεωρία θα πρέπει να σχετίσω τον Κέρβερο με το Σείριο, επίσης τον Κέρβερο με τον Άδη και κατ’ επέκταση να συσχετίσω το Άδη με το Σείριο..

Ο Σείριος είναι ο καθοδηγητής του πλανητικού μας συστήματος, ο πλησιέστερος αστερισμός στη γη και το φως του διανύει την απόσταση σε οκτώ έτη και οκτώ μήνες, απέχει δηλαδή από τη γη εννέα έτη φωτός, είναι το λαμπρό πρωινό αστέρι.

Πληροφορίες μας δίνει ο Αριστοτέλης ο οποίος περιγράφει το Σείριο σαν Κύνα και ο Πίνδαρος σαν μεταμορφούμενο Κύνα της μεγάλης θεάς Γαίας. Τον αποκαλεί μάλιστα ‘’ Το άστρο του Κυνός που κυριαρχεί σε τρεις κόσμους’’. Ο Ρόμπερτ Τέμλ στο βιβλίο του ‘’ Ο Άγνωστος Σείριος’’ μας λέει ότι: Tο ξεκίνημα της δημιουργίας του σύμπαντος είναι το άστρο που γυρνάει κάθε 50 χρόνια γύρω από το Σείριο Α΄, εννοώντας το Σείριο Β΄ ή Δακτυλοπόα, όπως ονομάζεται από τους Ντόγκον, διότι θεωρείται ότι περιέχει το σπέρμα όλων των πραγμάτων.

Οι Ντόγκον, απόγονοι των Αργοναυτών, όπως αποκαλούνται, ένας λαός κοντά στον ποταμό Νίγηρα, περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι όσοι απέμειναν από αυτούς, μας δίνουν αρκετές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικές με το Σείριο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ισχυρίζονται οι ιερείς τους ότι, κάποια μακρινή εποχή προσεδαφίστηκαν στον τόπο τους με κάποιο σκάφος αμφίβια όντα που έμοιαζαν ψαράνθρωποι και τους ονόμασαν Νόμμο . Επισκέφτηκαν τη γη με σκοπό να εκπολιτίσουν τους ανθρώπους.

Δεν ανέφεραν πόσοι ήσαν, είπαν απλά ότι ήρθαν από το Σείριο. Οι αξιόλογες πληροφορίες που έδωσαν οι Νόμμο στους ιερείς των Ντόγκον αφορούν σε όλο το πλανητικό σύστημα του Σείριου, όμως, παραμερίζοντας το Σείριο Α ΄ περισσότερη προσοχή δίνουν στο Σείριο Β΄ που με αυτόν συνδέουν ζωντανούς και πεθαμένους.

Λένε ότι το ξεκίνημα της δημιουργίας βρίσκεται στο Σείριο Β΄ και τον ονομάζουν ‘’Βαθιά αρχή’’. Λένε ότι είναι ο άξονας του κόσμου, το αυγό του κόσμου που δημιουργήθηκε πριν από όλα τα αστέρια.

Οι ιερείς των Ντόγκον που οι παραδόσεις τους ξεκινούν πριν από 5000 χρόνια, κρατούσαν αυτά τα απόκρυφα μυστικά σαν απαγορευμένη γνώση που την έδιναν μόνο σε μυημένους, όμως σε κάποιες γιορταστικές εκδηλώσεις το μυστικό τους διέρρευσε. Η προσοχή τους επικεντρώνεται σε κάτι που έχει σχέση με τη γέννηση, τη ζωή, το θάνατο και την αναγέννηση. Μιλούν για ψυχές των πεθαμένων που όδευαν προς τον ουρανό για να επανέλθουν κάποτε στη ζωή όπως με τη μετενσάρκωση. Και αξίζει να σημειωθεί ότι… Η διδασκαλία του Ορφισμού αναφέρεται στη μετενσάρκωση και μάλιστα η αρχική διδασκαλία του Χριστιανισμού υιοθετούσε τις ιδέες αυτές του Ορφισμού μέχρι που απορρίφθηκαν μαζί με την απόρριψη της προϋπαρξης των ψυχών. Η ορφική θεολογία μας λέει πως οι ψυχές προυπάρχουν ως αυτοτελείς οντότητες θεΪκής φύσεως και όταν γεννιούνται εγκλωβίζονται μέσα στο σώμα προς εξιλέωση των αμαρτιών τους.

Ο Άδης κατά τους Ντόγκον βρίσκεται στο Σείριο, στο νότιο δηλαδή ημισφαίριο του Ωρίωνα, ανάμεσα στους αστερισμούς του Λαγού, της Περιστεράς, της Αργούς και του Μονόκερω. Μας λένε ακόμα οι ιερείς τους ότι, ο Σείριος Α΄ έχει και άλλα δύο αόρατα αστέρια στη συντροφιά του, το Σείριο Β ΄ και το Σείριο Γ΄ και όπως ισχυρίζονται τα έμαθαν όλα αυτά από εκείνους που κατέβηκαν από τον ουρανό εννοώντας τους Νόμμο. Αυτό εξηγεί το ότι , οι Ντόγκον χωρίς όργανα και τεχνικές γνώσεις γνωρίζουν για τα χαρακτηριστικά των αοράτων αστεριών. Κατείχαν μια πανάρχαια σοφία που αφορούσε όχι μόνο στον αστερισμό του Σείριου αλλά και σε όλο το ηλιακό σύστημα. Ήξεραν ότι οι πλανήτες γυρίζουν γύρω από τον ήλιο και ότι η γη γυρίζει γύρω από τον άξονά της. Είχαν αυτές τις υπερκόσμιες γνώσεις που όπως ισχυρίζονται τις πήραν από τους Νόμμο (Αργοναύτες).

Ο Σείριος Α΄ έγινε ορατός από τα τηλεσκόπια το 1973. Είναι το λαμπρότερο αστέρι του Μεγάλου Κυνός με διπλάσια μάζα από το δικό μας ήλιο και η φωτεινότητά του 35,5 φορές μεγαλύτερη.

Ο Σείριος Β΄ ή Δακτυλοπόα είναι ένας λευκός νάνος που ανακαλύφτηκε τον περασμένο αιώνα από τον αστρονόμο Ίρβιγκ Λίντεμπλαντ. Λέγεται ότι είναι αόρατος, μαύρη τρύπα ή κρύσταλλος. Ένα κυβικό ύλης του ζυγίζει 2000 τόνους.

Για το Σείριο Γ΄ γίνονται έρευνες για να εντοπιστεί, όμως παρ’ όλο που δεν εντοπίστηκε ακόμα γνωρίζουν ότι είναι ένας κόκκινος νάνος τέσσερις φορές ελαφρύτερος σε βάρος από το Σείριο Β΄ και έχει κυκλική τροχιά. Βλέπουμε ότι υπάρχουν λεπτομερείς αναφορές .

Αν συσχετίσουμε λοιπόν τον Κέρβερο με τον Άδη , τον Άδη με το Σείριο και το Σείριο με τον Κέρβερο, αν συνδεθούν ακόμα με θεωρίες περί μετενσάρκωσης, μας οδηγούν στο υπέρλαμπρο φως του Σείριου, στο φως μέσα στο τούνελ, αυτό που βλέπουν κάποιοι βρισκόμενοι σε νεκροφάνεια. Κάπου εκεί οδεύουν και συγκεντρώνονται οι ψυχές που όπως μας λένε οι Ντόγκον από πληροφορίες πάντα των Νόμμο, κάποιο μυστήριο πλέκεται πάντα σ’ αυτούς τους αστερισμούς. Σείριος Α΄ φως και Σείριος Β΄ σκοτεινή άλω, κόλαση.

Από ύλη και αντιύλη γεννήθηκε το σύμπαν κατά την Ηρώ Γιαννοπούλου και στο βιβλίο της ‘’ Και η Σφίγγα χαμογέλασε’’ και στο κεφάλαιο ‘’ Ο κρύσταλλος αυτός ο πρόγονός μας’’, μας λέει ότι. ’’Ύλη και αντιύλη, χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Σείριου Α ΄ και Β΄, ενέργεια και αντιενέργεια, σύμπαν και αντισύμπαν, άνθρωπος και αντιάνθρωπος, πρωτόνια και αντιπροτώνια, σωματίδια και αντισωματίδια, άτομα και αντιάτομα, υδρογόνο αι αντιυδρογόνο, αστέρες και αντιαστέρες , όλα αυτά έχουν σχέση με τους Σείριους, όλα παράγουν φως και από το φως την ύλη. Το υποκατάστατο που προκύπτει από την απελευθερωμένη ενέργεια είναι από την αρχική μορφή της ζωικής ύλης’’. Ο Σείριος Β΄ λοιπόν, ο λευκός αυτός νάνος, που όλα τα ηλιακά συστήματα έχουν το νάνο τους, θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην ανακύκλωση της ζωής σαν συλλέκτης και μεταλλάκτης ενέργειας.

Στο ως άνω βιβλίο της Ηρώς Γιαννοπούλου αναφέρονται αρκετές σχετικές πληροφορίες, κάπου μάλιστα αναφέρει ο Πητ… ‘’Τι θα μπορούσε να συμβαίνει στην περιοχή ενός λευκού νάνου ώστε να επικεντρώνεται η προσοχή των ‘’πρωτόγονων’’ εκείνων λαών σε κάτι που έχει σχέση με τη γέννηση, τη ζωή, το θάνατο και την αναγέννηση’’. Και κάπου αλλού αναφέρει ότι… ‘’Δεν θα με μεταπείσετε για το ότι, όλο το θαύμα της ανακύκλωσης της ζωής συντελείται κάπου εκεί γύρω, στον αόρατο λευκό νάνο με την επίδραση της Αργούς και του Ωρίωνα.’’ Θα μπορούσαμε λοιπόν, έχοντας διάφορα επιχειρήματα, να ισχυριστούμε ότι, κάπου εκεί στο Σείριο Β΄ υπάρχει ένα εργαστήρι που ανακυκλώνεται η ζωή και επιστρέφει στη γη. Ένας ισχυρισμός που λέγεται έτσι απλά ανατρέποντας δοξασίες και δεδομένα αφήνοντας να προκύψει ένας προβληματισμός που θα μεταβληθεί σε σκέψη και η σκέψη σε έρευνα.

Κάποιοι επιστήμονες ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι ολύμπιοι ήρθαν από το Σείριο. Λέγεται ακόμα ότι ο Απόλλων είχε έρθει στη γη από το Σείριο, βρίσκεται τώρα εκεί και τον περιμένουν να επιστρέψει ξανά από το Σείριο.

Από πού ήρθαν οι Μόες με τον υψηλό πολιτισμό;… Από το Σείριο μας διευκρινίζει η πινακίδα του Ιδαλίου.

Διαβάστε επίσης:
Για Έλληνες που Ήρθαν από τα Άστρα μιλάει Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΑΛΙΟΥ

Πως άραγε η Αργώ πήγε, όπως αναφέρεται, 4 φορές στον Άδη και επέστρεψε;

Λέγεται ότι ήταν το μέσον σύνδεσης και επικοινωνίας μεταξύ νεκρών και ζωντανών, μεταξύ επίγειων και επουράνιων. Προφανώς συνόδευε τους νεκρούς προς το Σείριο Β΄ που εκεί βρίσκεται το εργαστήρι των ψυχών. Αναφέρεται κάπου στα ορφικά ότι η φόρμιγγα του Ορφέα ενεργοποιούσε κραδασμούς και η Αργώ ενεργειακά πετούσε. Έτσι, προκύπτει ο ισχυρισμός ότι οι συμπληγάδες θα μπορούσε να είναι οι ενεργειακές αιθερικές πλάκες ΒΑΝ ΑΛΛΕΝ που περιβάλλουν τη γη και είναι η αύρα της . Λένε ότι μετατοπίζονται και άλλοι ότι ανοιγοκλείνουν. Αν βασιστούμε λοιπόν στη δεύτερη εκδοχή ότι ανοιγοκλείνουν, πιθανόν οι Αργοναύτες με το αστρόπλοιο Αργώ να περίμεναν τη στιγμή που άνοιγαν και τότε… πριν κλείσουν να περνούσαν με προορισμό το Σείριο. Αναφέρεται κάτι σχετικό σε βιβλίο του Γεράσιμου Καλογεράκη.

Διαβάστε επίσης: ΓΙΑΤΙ η ΑΡΓΩ ήταν ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι οι Ντόγκον έδωσαν όλη την προσοχή τους στο Σείριο Β΄ που είναι η πιο αντιπροσωπευτική μορφή του κρυστάλλου ο οποίος θεωρείται το λίκνο της απαρχής της ζωής. Προφανώς ο κρύσταλλος αυτός είναι ο Άδάμας,, ο πηλός του πρωτόπλαστου Αδάμ εξ ου και η ταύτιση Αδάμας, Αδάμ, Άδης.

Θα μπορούσαμε επίσης να ισχυριστούμε ότι, το πέμπτο στοιχείο, ο αιθέρας, που συνθέτει τα τέσσερα στοιχεία γη, νερό, αέρας, φωτιά, συμβολίζεται από τον Κέρβερο. Ο αιθέρας είναι η ενεργειακή συνέχεια αν αναφερθούμε σε θέμα μετενσάρκωσης. Και θα αναφερθώ στο βιβλίο του Ι. Πασσά ‘’ Ορφικά’’ κεφάλαιο ‘’λιθικά ’’ (στίχος 1-22) που μας λέει ότι… ‘’Και επήδησεν από τον υψηλόν αιθέρα ο Χείρων ο υιός του Κρόνου σπεύδων προς τον Όλυμπο όταν έμαθε για τα αθάνατα δώρα του Διός’’ . Επήδησε λοιπόν, από τον Αιθέρα που βρισκόταν, ο Χείρων αφού σαν θνητός είχε πεθάνει και επέστρεψε στη γη. Ο Αριστοτέλης χαρακτηρίζει τον αιθέρα ως την πεμπτουσία της ζωής. Αναφέρει και ο Ηράκλειτος ότι ‘’Από τον αιθέρα που προήλθες θα επιστρέψεις και πάλι στο στοιχείο αυτό’’. Ήρθαμε λοιπόν από τον αιθέρα ( Άδη – Σείριο) και θα επιστρέψουμε εκεί σαν σώματα αιθερικά που προήλθαν από τον Αιθέρα και επιστρέφουν πάλι στον αιθέρα.

Με το σκεπτικό λοιπόν ότι ο Άδης βρίσκεται στο Σείριο και αφού υπάρχουν τρείς Σείριοι, ο φύλακας του Άδη, Κέρβερος, έχει τρία κεφάλια . Είναι κεφάλια σκύλου διότι οι τρείς Σείριοι βρίσκονται στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός.

Όσο για τη φιδίσια ουρά πολλά παιδιά της Γαίας και εγγόνια της έχον φιδοουρές ή δρακοουρές που συμβολίζουν διάφορα είδη ενεργειών. Κάθε ουρά αντιπροσωπεύει κάποια ενεργειακή ιδιότητα και ποιότητα. Κάθε παιδί της Γης και μια ιστορία, κάθε μύθος και μια αξία… Oι αρχαίοι πρόγονοί μας ήσαν παντογνώστες όμως δυστυχώς τα κείμενα τους δεν βρίσκονται στη χώρα μας.… .Και θα προσθέσω ακόμα ότι οι πρόγονοί μας συνήθιζαν να λένε ‘’Ω μα τον Κύνα…. Kαι σήμερα οι ξένοι λένε ‘O my god’’ … ανάποδα ‘’O my dog’’

Βιβλιογραφία: ΚΑΙ Η ΣΦΙΓΓΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ της Ηρώς Γιαννοπούλου

Απόσπασμα από το βιβλίο με τίτλο
“Ακολουθώντας τα ίχνη του Φιδιού”
έκδοση 2010 της Μαρίας Νικολουδάκη – Ρουτσιέρη
Σε περίπτωση που το κείμενο χρησιμοποιηθεί να γίνεται αναφορά στο όνομα της
συγγραφέως.
Εδώ με την άδειά της.
diadrastika / Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay