Η ακριβής θέση της Ατλαντίδας και η χρονολόγηση της επίθεσης των Ατλάντων

Αν και η Ατλαντίδα θεωρείται ένας μύθος του Πλάτωνα, έχουν αναφερθεί και άλλοι αρχαίοι Έλληνες για αυτή την χαμένη ήπειρο. Παράλληλα, τόνοι μελάνης γεμίζουν σύγχρονα βιβλία και χάρτες με την πιθανή τοποθεσία της, ενώ ερευνητές βουτούν στις θάλασσες και την αναζητούν. -d-

Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την διάλεξη “ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΩΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ”.

Αναλύει και τεκμηριώνει η αρχαιολόγος και γεωμυθολόγος

Δρ. ΕΛΕΝΑ ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΥ.

Στην διάλεξη δίδονται επιστημονικές απαντήσεις για την ακριβή θέση της Ατλαντίδος και την χρονολόγηση της επίθεσης των Ατλαντίων κατά της Ευρώπης και της Ασίας, με βάση τα πρωτότυπα κείμενα του «Τίμαιου» και του «Κριτία» και τις μεθόδους της Γεωμυθολογίας.

Η διάλεξη δόθηκε στην Αθήνα, στον χώρο της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (ΕΜΑΕΜ), στην ισόγεια αίθουσα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, στις 19 Απριλίου 2018.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ

Επιστημονικές απαντήσεις για την ακριβή θέση της Ατλαντίδος και την χρονολόγηση της επίθεσης των Ατλαντίων κατά της Ευρώπης και της Ασίας, με βάση τα πρωτότυπα κείμενα του «Τίμαιου» και του «Κριτία» και τις μεθόδους της Γεωμυθολογίας.

Μετά τον Πλάτωνα, έχουν γραφτεί αμέτρητα βιβλία για την Ατλαντίδα από φιλοσόφους, επιστήμονες και απλούς ερευνητές.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Εάν όμως παραμερισθούν ή παρερμηνευθούν τα κείμενα του Πλάτωνα, του δημιουργού του σχετικού μύθου, που περιγράφουν με ακρίβεια την θέση και την γεωμορφολογία της Ατλαντίδος και κυρίως της πρωτεύουσας και της πεδιάδας της, αλλά και την εποχή των διαδραματιζομένων γεγονότων, τότε ο καθένας μπορεί να φαντασιώνεται και να γράφει ό,τι θέλει.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΙΛΗΤΗ

Η Δρ. Έλενα Π. Μητροπέτρου είναι Αρχαιολόγος και Γεωμυθολόγος. Από το 2008 εργάζεται ως Αρχαιολόγος πεδίου σε σωστικές ανασκαφές υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συστηματικές ανασκαφές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει πολλές ανακοινώσεις και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα του Καθηγητή Γεωφυσικής Σταύρου Παπαμαρινόπουλου, η οποία χρονολόγησε αστρονομικά τον Τρωικό πόλεμο και την επιστροφή του Οδυσσέα. Οι εργασίες αυτές ανακοινώθηκαν επισήμως σε Δημόσια Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας, Αντώνη Κουνάδη στις 19 Οκτωβρίου 2017 και είναι αναρτημένες στον ιστότοπο της NASA.

Έχει συγγράψει το δίτομο έργο «Οι Απαρχές της Ελληνικής Γεωμυθολογίας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αιγηίς».

Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ευχαριστούν θερμά την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (ΕΜΑΕΜ) και την Δρ. Έλενα Μητροπέτρου για την πρόσκληση τηλεοπτικής καταγραφής.

Προσεγγίζοντας γεωμυθολογικά τον μύθο της Ατλαντίδος – Δρ. Έλενα Μητροπέτρου ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Image by Arhnue Tan from Pixabay