Αρχαία Φιάλη Γεμάτη Μυστήριο Βρέθηκε σε Ελληνική Πόλη της Ρωσίας. ΤΑ ΕΧΑΣΑΝ με το Περιεχόμενό της!!!

[07/09/2018 - 14:31]

Αρχαία Φιάλη Γεμάτη Μυστήριο Βρέθηκε σε Ελληνική Πόλη της Ρωσίας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αυτό το μπουκάλι της φωτογραφίας επάνω έχει προβληματίσει πολύ τους ειδικούς που το ανακάλυψαν. Δεν είναι το σχήμα του, δεν είναι η αρχαία χρονολόγησή του, δεν είναι το μέρος όπου βρέθηκε, δεν είναι κάτι άλλο που το κάνει τόσο μοναδικό, παρά μόνο το περιεχόμενό του.

Σύμφωνα με την Express.co.uk,  μυστηριώδης φιάλη ηλικίας 2000 χρονών, είδε το φως της ημέρας στο χώρο της πόλης Φαναγόρια, η οποία ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. η οποία είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός οικισμός στη χερσόνησο Taman στην σημερινή περιοχή Krasnodar Krai της Ρωσίας.

Το εκπληκτικό γυάλινο τεχνούργημα εντοπίστηκε μέσα στον τάφο ενός πολεμιστή στην Ανατολική Νεκρόπολη της πόλης και έχει προβληματίσει ιδιαιτέρως τους αρχαιολόγους, καθώς είναι γεμάτο με ένα μυστήριο υγρό που δεν έχει ταυτοποιηθεί και κατά συνέπεια είναι άγνωστης προέλευσης.

Ο Vladimir Kuznetsov, επικεφαλής της αποστολής, χαρακτήρισε αυτή την ανακάλυψη:

«Η ανακάλυψη του μεγάλου γυάλινου δοχείου που είναι γεμάτο με ένα άγνωστο υγρό, (που βρέθηκε) στη σαρκοφάγο ενός Φαναγόριου ιππέα πολεμιστή είναι μοναδική».

Η ανακάλυψη είναι η πρώτη του είδους της, με τον κ. Kuznetsov να αποκαλύπτει σχετικά με άλλα παρόμοια ευρήματα:

«Υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοια μπουκάλια που βρέθηκαν στην Φαναγόρια πριν από αυτό, που δεν περιείχαν το (άγνωστο) υγρό.

Ήταν είτε άδεια είτε γεμάτα με χώμα».

Η μεγάλη γυάλινη φιάλη περιέχει ένα διαυγές υγρό με σκοτεινό ίζημα στο κάτω μέρος του.

Η ανακάλυψη αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική, όχι μόνο για την άγνωστη ταυτότητα του υγρού που υπάρχει καλά σφραγισμένο στο εσωτερικό της φιάλης, ή την μοναδικότητα του ευρήματος, αλλά καθώς, σύμφωνα με την ομάδα της αποστολής, πρώτη φορά βρίσκουν υγρό που να έχει επιβιώσει από εκείνο το χρονικό διάστημα.

Ο κ. Kuznetsov δήλωσε: «Αυτή είναι η πρώτη φορά που εγώ ή οι συνάδελφοί μου βλέπουμε ένα υγρό να επιβιώνει τόσο πολύ (στο χρόνο).»

Είμαστε, λοιπόν, σε αναμονή των αποτελεσμάτων όταν γίνουν και ανακοινωθούν, σχετικά με το μυστηριώδες περιεχόμενου της φιάλης.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ