αφηρημένη εκδοχή του Αιθήρ
Image by Kisa Murisa from depositphotos

Τι είναι ο “Αιθήρ” σύμφωνα με τον Βίλχελμ Ράϊχ

Ο αιθέρας δεν είναι η χημική ένωση που μας λένε στα βιβλία. Τις ουσίες που οι χημικοί μας λένε αιθέρες, τις ονομάζουν έτσι γιατί είναι πολύ πτητικές και εξατμίζονται πολύ γρήγορα.

Ως έννοια ο αιθέρας είναι μία μορφή της ύλης που είναι τόσο λεπτή που σε σύγκριση με τον αέρα είναι τόσο πιο λεπτή αντίστοιχη με ότι είναι ο αέρας σε σύγκριση με το νερό. Φυσικά το παρόν ελεγχόμενο πανεπιστημιακό κατεστημένο δεν δέχεται την ύπαρξή του.

Διαβάστε επίσης: Αιθήρ: Το Κοσμικό Ρευστό που Πληρεί τα Πάντα

Ο Βίλχελμ Ραϊχ την είχε ονομάσει την κατάσταση αυτή οργόνη ή ζωτική ενέργεια, γιατί ως λεπτοφυής που είναι μπορεί να θεωρηθεί ως ενέργεια, ενώ είναι ύλη. Όπως ακριβώς και τα ηλεκτρόνια που είναι ύλη και ενέργεια ταυτόχρονα.

Όταν το Θείον θέλει να δημιουργήσει την δομή στην ύλη μέσω της σκέψης του (ενέργειας) δημιουργεί μία μορφή (σκεπτομορφή) στο αιθερικό πεδίο. Η ενέργεια δηλαδή πολώνει γύρω της σωματίδια του αιθέρα που κάθονται έτσι σχηματίζοντας το καλούπι του θέματος που πλέον καλείται μορφογεννετικό πεδίο (δημιουργικη ενέργεια).

Αυτό τώρα παραμένει στην ύλη και πολώνει γύρω του τα άλλα σωματίδια της ύλης, που θα οδηγήσουν σε μορφή- δομή. Αυτό που ονομάζει η επιστήμη σήμερα εξέλιξη, δεν είναι τυχαία, αλλά προϊόν συμπαντικής ενέργειας-νου.

Διαβάστε επίσης: Αιθερας – «O Μεγας Ενδιαμεσος» μεταξύ Ψυχής και Ύλης

ΜΑΡΙΟΣ ΔΡΟΣΟΣ
alfeiospotamos.gr / Image by Kisa Murisa from depositphotos.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.