Το Κορίτσι που λέει Έζησε Δέκα ζωές. Η Μετενσάρκωση ίσως Δεν είναι Μύθος

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πιστεύετε στην ιδέα ότι οι άνθρωποι αφού πεθάνουν μπορούν να επιστρέψουν ξανά στη ζωή, με κάποιο τρόπο; Σε ένα άλλο σώμα; Να ξαναγεννηθούν; Κι αν αυτό μπορεί να συμβεί, εξακολουθούν να έχουν την ίδια προσωπικότητα; Και ένα εξίσου σημαντικό ερώτημα: Μπορούμε να θυμηθούμε τις προηγούμενες ζωές μας, αν ήταν περισσότερες από μία;

Μερικές φορές, η σκέψη και μόνο ότι μια ψυχή μπορεί να ξαναγεννηθεί, να μετενσαρκωνθεί και να ζήσει σε νέα σώματα, ακούγεται ανατριχιαστική. Ωστόσο, πολλές παραδοσιακές θρησκείες και κουλτούρες έχουν την πεποίθηση ότι αφού ένας άνθρωπος πεθάνει βιολογικά, η ψυχή μπορεί να μεταδοθεί σε ένα νέο σώμα. Η ζωή δεν τελειώνει με ένα θάνατο.

Στο σημερινό άρθρο θα παρουσιάσουμε τις εμπειρίες/αναμνήσεις ενός κοριτσιού που ισχυρίζεται ότι έχει ζήσει σχεδόν 10 ζωές, μπορεί και περισσότερες, τις οποίες θυμάται με αρκετές λεπτομέρειες. Η ιστορία της αγγίζει τα όρια του θρύλου. Ευτυχώς, αρκετοί επιστήμονες ασχολήθηκαν μαζί της και πρότειναν διάφορες εξηγήσεις, όμως, μία φαίνεται να εξηγεί τι μπορεί πραγματικά να συνέβη.

Διαβάστε επίσης: Η μυστηριωδώς τεκμηριωμένη μετενσάρκωση των διδύμων Pollock στην ίδια οικογένεια

Το Κορίτσι που λέει Έζησε Δέκα ζωές

Πρόκειται για την Joey Verwey, από τη Νότιο Αφρική, που από πολύ μικρή, μόλις 3 ετών, ήταν σε θέση να διηγηθεί στην οικογένειά της λεπτομέρειες από τις τελευταίες 10 ζωές της. Ήδη από την τρυφερή παιδική ηλικία της, δημοσιογράφοι, ερευνητές, παραψυχολόγοι, εμπειρογνώμονες ανάκλησης προηγούμενων ζωών και ειδικοί στη μετενσάρκωση ζητούσαν να συνεργαστεί μαζί της περνώντας σημαντικό χρόνο εξετάζοντας τις προηγούμενες ζωές της και επαληθεύοντας ό,τι μπορούσαν. Πρώτα, θα δούμε περιληπτικά τις πιο σημαντικές και πιο πειστικές αναμνήσεις της που επαληθεύτηκαν, σχεδόν πανηγυρικά.

Η πρώτη και παλαιότερη ζωή που θυμάται ήταν πριν περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια. Την κυνηγούσε ένας δεινόσαυρος. Όταν μπόρεσε να οδηγήσει ερευνητές σε πολλές σπηλιές στη Νότια Αφρική, διαπιστώθηκε πως ήταν ακριβώς οι ίδιες σπηλιές όπου ο Robert Bloom, μέλος της Βασιλικής Εταιρείας, έκανε τη διάσημη ανακάλυψη για τον χαμένο σύνδεσμο ανάμεσα σε πιθήκους και ανθρώπους: τον Australopitheus Africanus.

Διαβάστε επίσης: Η Ψυχή στον Αέναο Κύκλο Ενσαρκώσεων. «Γιατί;»

Όταν ρωτήθηκε για τη δεύτερη ζωή της, η Τζόι θυμάται ότι έζησε ως σκλάβα στην Αίγυπτο. Θυμάται εντυπωσιακές λεπτομέριες στα πλοία και επίσης για το πώς οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έστρωναν τους πέτρινους δρόμους τους.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μια άλλη ανάμνηση ήταν πως δούλευε για έναν βασιλιά ο οποίος όταν πέθανε ενταφιάστηκε σε μία μεγάλη πέτρινη κατασκευή. Όταν ο πατέρας της Eddie Verwey, της ζήτησε να ζωγραφίσει το οικοδόμημα εκείνη σχεδίασε μία πυραμίδα, όπως αναφέρει απόσπασμα από την εφημερίδα The Straits Times, στις 15 Δεκεμβρίου του 1972.

Στη συνέχεια θυμάται μια απίστευτη στιγμή, όπου φορούσε ένα βαρύ πέπλο και φαίνεται να είχε δει μια πριγκίπισσα σε ένα φορείο στην πλάτη ενός ελέφαντα, κάπου στην Ινδία, όπου την μετέφερε σε άλλο μέρος, ή σε άλλη χώρα.

Επίσης έζησε ως κακομεταχειρισμένη Χριστιανή τον πρώτο αιώνα. Από εκεί θυμάται ότι ζούσε κατά την τρομερή περίοδο διακυβέρνησης του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Νέρωνα. Ισχυρίζεται, μάλιστα, την πιθανότητα να είχε συναντηθεί με τον Απόστολο Πέτρο.

Κι αν μέχρι στιγμής δεν είδατε κάτι σπουδαίο στις διηγήσεις της, ήρθε η στιγμή που διασταυρώθηκε με πολλούς τρόπους, οπότε και εκτόξευσε στα ύψη τη φήμη της Joey Verwey.

Διαβάστε επίσης: Ίσως, η πιο αδιαμφισβήτητη περίπτωση μετενσάρκωσης παγκοσμίως

Έζησε ως εγγόνι Προέδρου

Σε μια εντελώς διαφορετική ζωή από όλες τις προηγούμενες, η Joey θυμάται ότι ζούσε στη Νότια Αφρική στις αρχές του 1900 ως εγγόνι του Προέδρου Paul Kruger, πολιτικού και προέδρου της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής. Μάλιστα, είχε 10 παιδιά και τουλάχιστον δύο συζύγους. Όταν αυτή η ιστορία ερευνήθηκε, η ύπαρξη αυτού του προέδρου επιβεβαιώθηκε ο οποίος, μάλιστα, είχε μια εγγονή που έμοιαζε πολύ με τον Τζόι. Χάρη σε αυτή και άλλες διασταυρώσεις, η Τζόι έγινε πλέον γνωστή ως το κορίτσι που θυμάται 10 προηγούμενες ζωές.

Επιπλέον αποκαλύφθηκε ότι ένα από τα παιδιά της, μία κόρη ήταν ακόμα ζωντανή στα 90 της. Εδώ υπάρχει και ένα μικρό παράδοξο: Όταν η Joey ήταν 7 ετών αναγνώρισε μια γηραιά κυρία, στην Πρετόρια, ως κόρη της από την προηγούμενη ζωή της. Όταν η ηλικιωμένη γυναίκα είδε την μικρή Joey, της θύμισε αμέσως τη μητέρα της. Οι δυό τους κάθισαν και μίλησαν αρκετές ώρες με παρατεταμένες λεπτομέρειες. Φίλοι αναγνώστες, έχετε κάνει εικόνα την συνάντηση; Ένα επτάχρονο κορίτσι στο ίδιο τραπέζι με μία γιαγιά που ισχυρίζεται ότι ήταν η κόρη της από την προηγούμενη ζωή της. Αλλά και η γιαγιά φάνηκε να επιβαιώνει πως το μικρό κορίτσι ήταν η μητέρα της!

Διαβάστε επίσης: Τρίχρονο Αγόρι Θυμάται Προηγούμενη Ζωή, Εντοπίζει τη Σορό του και Υποδεικνύει το Δολοφόνο του

Αναμνήσεις

Έχουν αναφερθεί μερικές ακόμα απροσδιόριστες αναμνήσεις από άλλες εποχές, οι οποίες δεν είναι τόσο σημαντικές για να τις αναφέρουμε. Ας δούμε τώρα τι είπαν όσοι ασχολήθηκαν με τις αναμνήσεις από τις προηγούμενες ζωές της Joey Verwey,

Υπάρχουν πολλές πιθανές απαντήσεις σε αυτό το μυστήριο. Από μια ρεαλιστική προοπτική, θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να εξηγηθούν αυτές οι αναμνήσεις. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να δημιουργήθηκαν ή να διαμορφώθηκαν κατά την παιδική της ηλικία: Ίσως ήταν εκτεθειμένη σε τόσες πολλές πληροφορίες που με κάποιο τρόπο αυτές εμφανίστηκαν αργότερα και την έκαναν να πιστέψει ότι ήταν πραγματικές αναμνήσεις του παρελθόντος της. Χιλιάδες παρόμοιες μαρτυρίες, μπορούν να βασιστούν σε μια απλή εξήγηση από ένα μείγμα αναμνήσεων και συμπτώσεων. Μία άλλη εξήγηση είναι πως ένα άτομο θα μπορούσε εύκολα να εμφυτεύσει ψευδείς αναμνήσεις σε ένα άλλο.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επικύρωση της ύπαρξης της μετενσάρκωσης είναι ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για τη μεταφορά της μνήμης από κάπου και προς κάπου αλλού. Οι μνήμες είναι το αποτέλεσμα διαδικασιών που αποθηκεύουν πληροφορίες στους νευρώνες μας, οι οποίες κατά τη διάρκεια του θανάτου αρχίζουν να υποβαθμίζονται μέχρι να σταματήσουν να υπάρχουν. Εάν η μετενσάρκωση είναι πραγματική και μπορούμε να θυμηθούμε το παρελθόν μας, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα μέρος πέρα από τους νευρώνες και τις βιολογικές μας διεργασίες όπου αποθηκεύονται οι μνήμες, ένα γεγονός, όμως, που δεν έχει αποδειχθεί ποτέ.

Αν και υπάρχουν πολλές απίστευτες ιστορίες που σχετίζονται με τη μετενσάρκωση δεν έχουν βρεθεί ακόμη επιστημονικά στοιχεία που να το αποδεικνύουν.Μέχρι να αποδειχθεί η ύπαρξη ενός τέτοιου φαινομένου, αυτό θα παραμένει ένας μύθος για τους επιστήμονες, τους σκεπτικιστές, τους επιφυλακτικούς και τους δύσπιστους.

Διαβάστε επίσης: Πως Είναι Δυνατόν οι Ψυχές να Επιλέγουν Γονείς και Οικογένεια;

Η μετενσάρκωση δεν είναι μύθος

Ωστόσο, για τον γράφοντα, η μετενσάρκωση δεν είναι μύθος. Έμμεσα έρχεται να το επιβεβαιώσει ένας ειδικός επιστήμονας, σύμφωνα με ένα απόκομμα της εφημερίδας The Straits Times στις 16 Δεκεμβρίου 1972, όταν η Joey ήταν πλέον στα τέλη της εφηβείας της:

Μια ομάδα ερευνητών ταξίδεψε πολύ μακριά για να ελέγξει ορισμένα γεγονότα που αναφέρει η 18χρονη Νοτιοαφρικανή στις αναμνήσεις της και βρήκε πολλές από αυτές ιστορικά ακριβείς. Το απόκομα επισημαίνει πως το χρονικό διάστημα των 10 ζωών της εκτείνεται από την πρώιμη λίθινη εποχή έως το τέλος του 19ου αιώνα.

Όταν πήγαν την Joey στο Γιοχάνεσμπουργκ, ένας επιστήμονας, ο Δρ. Arthur Biekaley, είπε μετά από μια μακρά συνέντευξη με την Joey ότι είναι ένα σαφώς ασυνήθιστο παιδί. «Η πιο πιθανή εξήγηση για τις εξαιρετικές αφηγήσεις της για γεγονότα και ανθρώπους από το παρελθόν είναι ότι είναι έντονα τηλεπαθητική».

Αλλά ο Αμερικανός ψυχίατρος και ειδικός στα ψυχικά φαινόμενα, ο καθηγητής Ian Stevenson του Virginia School of Medicine, είπε μετά από συνομιλία με την Joey: «Αν και δεν μπόρεσα να βγάλω άμεσα συμπεράσματα από τις συνεντεύξεις μας – έχω κάνει εκτενείς σημειώσεις – θα ήθελα να πω ότι η Joey Verwey είναι μια πολύ ειλικρινής νεαρή κοπέλα που δεν προσπαθεί να μας τραβήξει από τη μύτη.

Ο καθηγητής Stevenson διαφώνησε με η θεωρία ότι η Joey είχε εξωαισθητηριακή αντίληψη, και είπε ότι σε αυτό το στάδιο, η μετενσάρκωση φαινόταν η καλύτερη απάντηση για φαινόμενα όπως οι αξιοσημείωτες αναμνήσεις του κοριτσιού.

Διαβάστε επίσης: Πυθαγόρας και Προηγούμενες Ζωές του. Οι Άγνωστες Μετενσαρκώσεις του

Ωστόσο, παρά το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του Stevenson, ο οποίος αρχικά είχε υποτιμήσει την περίπτωσή της, η Joey αποφασίζει να αποτραβηχτεί από τις έρευνες επάνω της, σύμφωνα με απόκομα από την The Straits Times, στις 18 Δεκεμβρίου του 1972, γιατί όλο αυτό ήταν ανυπόφορο. Εν ολίγοις και συνοπτικά σε μία πρόταση η Joey δήλωσε: “Θέλω να ξεχάσω το παρελθόν (και τις προηγούμενες ζωές μου) και να ζήσω την τωρινή μου ζωή”.

diadrastika / Image by Lothar Dieterich from Pixabay