Έρχονται οι Πρώτοι Εξωγήινοι Άνθρωποι

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν δει ταινίες και έχουν διαβάσει βιβλία που αναφέρονται σε εξωγήινους που έρχονται στην Γη. Επίσης, υπάρχει και ανάλογη θεματολογία για ανθρώπου που γεννήθηκαν σε άλλους πλανήτες ή διαστημόπλοια και κάποια στιγμή επιστρέφουν στην Γη. Μια εταιρεία που εδρεύει στην Ολλανδία έχει ανακοινώσει ότι μπορεί να είναι η μοναδική ευκαιρία για την ανθρωπότητα αλλά και το πιο άγριο όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την Ρώσικη RT.com, η SpaceLife Origin ανακοίνωσε πρόσφατα ένα Πρόγραμμα Αποστολών 2020-2024 με υψηλό στόχο «να καταστεί δυνατή η βιώσιμη ζωή πέρα ​​από τη Γη». Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μία τεχνολογία – γα την οποία εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας – προκειμένου να δημιουργήσει τις πρώτες γενιές ανθρώπων που δεν θα γεννηθούν στην Γη. Δεν καταλάβατε καλά; Η εταιρία σχεδιάζει την με ασφάλεια ανθρώπινη αναπαραγωγή στο διάστημα, μέσα στην επόμενη δεκαετία.

“Αν η ανθρωπότητα θέλει να γίνει ένα πολυ-πλανητικό είδος, πρέπει επίσης να μάθει πώς να αναπαράγεται στο διάστημα”, εξήγησε ο Kees Mulder ιδρυτής της SpaceLife Origin. Η εταιρεία σκοπεύει να ολοκληρώσει τα τρία πρώτα μέρη του σχεδίου αποστολής τεσσάρων σταδίων μέχρι το 2024, με αποκορύφωμα το πρώτο ανθρώπινο μωρό να γεννηθεί στο διάστημα κατά τη διάρκεια μιας αποστολής διάρκειας 36 ωρών.

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την αποστολή σε τροχιά 1.000 δοκιμαστικών δοχείων γεμάτα με αρσενικά και θηλυκά ανθρώπινα αναπαραγωγικά κύτταρα, τα οποία θα έχουν ληφθεί από εγκεκριμένα κέντρα IVF σε όλη την υδρόγειο. Τα δοχεία, ασφαλώς, θα προστατεύονται από την ακτινοβολία του διαστήματος. Τα ειδικά δοχεία, επιπλέον, θα αποθηκευτούν σε ασφαλείς τοποθεσίες εδώ στη Γη και σε δορυφόρους στο διάστημα, σε περίπτωση που ο Αρμαγεδδών “χτυπήσει” τη Γη. Θα είναι ένα είδος ασφαλιστικής δικλείδας για την ανθρωπότητα.

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει την εκτόξευση μιας ιδιόκτητης τεχνολογίας, σε τροχιά, η οποία ονομάζεται «Space-Embryo-Incubator» και θα είναι κάτι σαν εκκολαπτήρας εμβρύων. Μέσα στο εκκολαπτήριο θα υπάρχει κανονική βαρύτητα προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα από την έλλειψη. Επιπλέον, το σκάφος θα είναι σε θέση να δημιουργεί ρυθμιζόμενη βαρύτητα που θα κάνει προσομοίωση της Γης, της Σελήνης ή του Άρη. Στη συνέχεια, ο Εκκολαπτήριο θα επιστρέψει στη Γη μετά από τέσσερις ημέρες, όπου τα έμβρυα θα ελεγχθούν για την βιωσιμότητά τους. Οι πραγματικές εγκυμοσύνες και οι γεννήσεις σε αυτό το στάδιο του σχεδίου θα πραγματοποιηθούν στη Γη.

Το τρίτο στάδιο είναι ίσως το πιο φιλόδοξο. Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής 24-36 ωρών, μια έγκυος γυναίκα θα γεννήσει 250 μίλια πάνω από τη Γη με τη βοήθεια ιατρικής ομάδας. “Είναι ένα μικρό βήμα για ένα μωρό, αλλά ένα γιγαντιαίο βήμα για την ανθρωπότητα”, δήλωσε ο Δρ. Egbert Edelbroek, Διευθυντής Στρατηγικής & Καινοτομίας της SpaceLife Origins.

Όχι μόνο η ίδια η αποστολή θα είναι εξαντλητική, αλλά και η διαδικασία εφαρμογής φαίνεται να είναι μάλλον ιδιαίτερα προσεγμένη και εντατική, καθώς οι υποψήφιες μητέρες θα πρέπει να έχουν ήδη δύο άψογους τοκετούς στην Γη, για να μειώσουν τον κίνδυνο τόσο για το παιδί όσο και για την ίδια, αλλά και για την αποστολή συνολικά. Η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει το 2022.

Μετά την επιτυχημένη παράδοση του πρώτου, υγιούς διαστημικού παιδιού, το διάστημα δεν θα είναι πια ένα όριο, καθώς η εταιρεία προτίθεται να ξεκινήσει αυτό τον τρόπο παραγωγής των πρώτων γενεών εξωγήινων ανθρώπων έως το 2032 “γιατί η ζωή στη Γη θα μπορούσε να γίνει πολύ προκλητική τον επόμενο αιώνα. “

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika / Image by GeorgeB2 from Pixabay