Τα μάτια της άλλαξαν σε ζωντανή μετάδοση. Ερπετοειδές ή προϊόν επεξεργασίας;
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Προ καιρού, είχε γίνει μεγάλος σάλος με ένα βίντεο σε ζωντανή μετάδοση, στο οποίο τα μάτια μιας κυρίας άλλαξαν για ένα δευτερόλεπτο.

Έχετε συναντήσει ποτέ βίντεο σε κάποιο από τα social media, όπου οι κόρες των ματιών ορισμένων ανθρώπων φαίνονται να μετατοπίζονται στιγμιαία από στρογγυλές σε κάθετες, παρόμοια με εκείνη ενός ερπετού;

Είναι ένα περίεργο και ενδιαφέρον φαινόμενο που έχει πυροδοτήσει πολλές συζητήσεις και εικασίες. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ένα σπάνιο αλλά φυσιολογικό φαινόμενο – αλλά δεν έχουν αναφερθεί σχετικά ιατρικά δεδομένα. Άλλοι είναι πεπεισμένοι ότι είναι σημάδι για κάτι πιο απόκοσμο.

Για πάμε να δούμε τι θα μπορούσε να συμβαίνει:

Ψηφιακό Σφάλμα

Μια θεωρία είναι ότι αυτοί οι μετασχηματισμοί της κόρης είναι απλώς ένα ψηφιακό σφάλμα, μια περίεργη ανωμαλία που εκδηλώνεται μόνο στα μάτια και πουθενά αλλού στο βίντεο.

Αυτή θα μπορούσε να είναι μια εύλογη εξήγηση, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την περίπλοκη τεχνολογία πίσω από την επεξεργασία και την παραγωγή βίντεο.

Ωστόσο, δεν εξηγεί γιατί αυτές οι μετατοπίσεις εστιάζουν συγκεκριμένα στις κόρες των ματιών και εκδηλώνονται παρόμοια με ενός ερπετού.

Σκόπιμη Επεξεργασία

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι το βίντεο έχει υποστεί σκόπιμη επεξεργασία για να δημιουργηθεί αυτό το εφέ.

Με προηγμένο λογισμικό επεξεργασίας και ειδικά εφέ, είναι απολύτως δυνατό για κάποιον να αλλάξει την εμφάνιση των ματιών του σε ένα βίντεο – ενδεχομένως ακόμα και σε ζωντανή μετάδοση.

Αυτή η θεωρία προτείνει ότι οι κόρες που μοιάζουν με ερπετά δεν είναι τίποτα άλλο από μια έξυπνη ψευδαίσθηση, που δημιουργήθηκε για να εξαπατήσει και να εκπλήξει τους θεατές.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αντανάκλαση της Πραγματικότητας

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ακράδαντα ότι αυτοί οι μετασχηματισμοί της κόρης δεν είναι αποτέλεσμα ψηφιακής χειραγώγησης, αλλά μάλλον αντανάκλαση της πραγματικότητας.

Αυτό οδηγεί στην αμφιλεγόμενη ιδέα ότι τα άτομα σε αυτά τα βίντεο είναι στην πραγματικότητα μεταμφιεσμένα ερπετά.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, αυτές οι σύντομες εναλλαγές στις κόρες, από στρογγυλές σε κάθετες, είναι ένα ολίσθημα από την ανθρώπινη πρόσοψή τους στην ερπετοειδή, αποκαλύπτοντας την πραγματική τους φύση.

Ποια είναι η αλήθεια

Λοιπόν, ποια είναι η αλήθεια πίσω από αυτά τα μυστηριώδη βίντεο;

Είναι ένα σπάνιο αλλά φυσιολογικό συμβάν, ένα ψηφιακό σφάλμα, ένα έξυπνο κόλπο επεξεργασίας ή απόδειξη ύπαρξης ερπετοειδών όντων ανάμεσά μας; Η απάντηση παραμένει ασαφής και η συζήτηση συνεχίζεται.

Είτε είστε σκεπτικιστές είτε πιστοί, ένα είναι σίγουρο – αυτά τα βίντεο έχουν διχάσει ή επηρεάσει την περιέργεια αμέτρητων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Τι νομίζετε; Είναι απλώς ένα ψηφιακό κόλπο ή θα μπορούσε να υπάρχει κάτι περισσότερο; Πείτε μας τις σκέψεις σας στα σχόλια παρακάτω.

diadrastika. / Image by Evren Ozdemir from Pixabay