Τι θα Συμβεί Εάν «Φύγει» η Σελήνη από Κοντά μας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Σελήνη είναι, ίσως, το μοναδικό ουράνιο σώμα που έχει εντυπωθεί στη συνείδηση των σύγχρονων ανθρώπων με διπλή προσωπικότητα.

Την “φυσιολογική” και την “συνωμοσιογραφική”. Πέρα από αυτές τις δύο πλευρές, όμως, υπάρχει και η επιστημονική, οπότε ο καθένας μπορεί να επιλέξει ποια έχει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι πραγματική.

Έχει υποστηριχτεί ότι η Σελήνη “δίνει ζωή” στη Γη αλλά, παράλληλα ότι είναι ένα διαστημόπλοιο που αν “ανοίξει” θα συμβούν διάφορα…

Αλλά έχουμε αναρωτηθεί ποτέ τι θα συμβεί εάν “φύγει” η Σελήνη, είτε είναι πραγματικό ουράνιο σώμα, είτε ένα τεχνητό διαστημόπλοιο;

Την απάντηση αναζήτησε το ελληνικό κανάλι Lab of Datum, στην NASA και βρήκε ότι εξαρτάται από τον τρόπο της καταστροφής του φεγγαριού.

Αν ήταν, ας πούμε, να γίνει κομμάτια και τα συντρίμμια εξακολουθούσαν να επιπλέουν σε ένα σύμπλεγμα στην ίδια τροχιά, τότε το όλο σύστημα να περιμένετε ότι θα ασκούσε την ίδια έλξη βαρύτητας στη Γη όπως και το σημερινό Φεγγάρι, και πολλά δεν θα είχαν αλλάξει στον πλανήτη μας.

Διαβάστε επίσης: Η Κίνα αποκάλυψε ένα μυστήριο στην αθέατη πλευρά της Σελήνης σχετικά με το έδαφος

Παρακολουθήστε στο ελληνικό βίντεο για να μάθετε περισσότερα:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τι θα συμβεί εάν χάσουμε το Φεγγάρι μας

diadrastika / Image by Aman Ansari from Pixabay