σπήλαιο
Image by tomert from depositphotos

Τα σπήλαια στα χρόνια του Χριστού ήταν Πύλες, σύμφωνα με ισχυρισμούς

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ήταν τα σπήλαια που αναφέρονται στα Βιβλικά κείμενα, Πύλες προς κάπου αλλού; Μία νέα θεωρία αρχίζει να προκαλεί φρενίτιδα στους απανταχού λάτρεις ιδιόμορφων θεωριών αλλά και στους σκεπτικιστές.

Τα σπήλαια στη Βηθλεέμ θα μπορούσαν να είναι «πύλες στον ουρανό» και η Σινδόνη του Τορίνο είναι η απόδειξη, ισχυρίζονται συνωμοσιογράφοι.

Τα σπήλαια διαδραμάτισαν εξέχοντα ρόλο στο θάνατο του Ιησού Χριστού, καθώς είναι ήδη γνωστό παγκοσμίως πως στην Βίβλο αναφέρεται ότι αναστήθηκε αφού τοποθετήθηκε μέσα σε έναν τάφο-σπήλαιο.

Επιπλέον, πολλοί βιβλικοί χώροι, όπως η Εκκλησία της Γεννήσεως, το Όρος των Ελαιών και η εκκλησία του Παναγίου Τάφου βρίσκονταν όλοι σε σπηλιές.

Όπως μαθαίνουμε από την βρετανική dailystar.co.uk η συγγραφέας Kathleen McGowan Coppens, μιλώντας στη σειρά BLAZE Ancient Aliens, είπε ότι όλα αυτά δείχνουν μία “άλλη διάσταση” σημασία.

“Φαίνεται να υπάρχει ένα μυστικιστικό περιβάλλον εδώ. Αυτή η ιδέα μιας σπηλιάς να είναι ένας τόπος όπου κάποιος που είναι θεϊκός έρχεται και φεύγει ως θεότητα. Έτσι, είναι σαν να συνέβαιναν περάσματα στις σπηλιές”, λέει στο τελευταίο επεισόδιο.

Η Kathleen μάλιστα υποδηλώνει ότι υπάρχουν φυσικές ενδείξεις για την πνευματική φύση του σπηλαίου. Αυτές βρίσκονται στην λεγόμενη Ιερά Σινδόνη του Τορίνο.

Το κομμάτι του υφάσματος πιστεύεται από μερικούς ότι είναι το σάβανο μέσα στο οποίο ο Ιησούς ήταν τυλιγμένος όταν θάφτηκε μετά τη σταύρωση, λόγω της αποτύπωσης ενός σώματος και του προσώπου του, το οποίο εύκολα διαπιστώνει οποισδήποτε επάνω στο ύφασμα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αυτή η εικόνα, υποστηρίζει η Kathleen, δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί εκτός αν “κάτι ισχυρό συνέβη σε αυτόν τον τάφο”.

Ο συνάδελφος της, σε αυτή τη θεωρία συνωμοσίας, Michael Mott συμφωνεί μαζί της, προσθέτοντας ότι μια “έκρηξη ακτινοβολίας” προκάλεσε το αποτέλεσμα στην Σινδόνη.

Την τολμηρή αυτή αξίωση έρχεται να υποστηρίξει και ο William Henry, συγγραφέας του βιβλίου The Secret of Sion, καθώς λέει:

“Είναι πιθανό το σπήλαιο να λειτουργεί ως μία Πύλη. Επειδή σε πολλές από αυτές τις ιστορίες, οι σπηλιές συνδέουν τη Γη και τον Ουρανό.”

Διαβάστε επίσης: Οι Πύλες των Θεών

Άραγε, μπορεί να ευσταθούν όλα αυτά; Είναι υπερβολές ή κάτι άλλο;

Πάντως, είναι γεγονός ότι πολλοί εμπειρογνώμονες και επιστήμονες απορρίπτουν την Σινδόνη ως πραγματική και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία πλαστογραφία, ισχυριζόμενοι ότι η χρονολόγηση που έχει γίνει, την τοποθετεί στον 14ο αιώνα, δηλαδή, περίπου 1400 χρόνια μετά την εκτέλεση του Ιησού στην Ιερουσαλήμ.

Η κρίση και τα συμπεράσματα είναι όλα δικά σας.

diadrastika / Image by Stefan Keller from pixabay.com