Πιθανή φιγούρα στον Άρη φαίνεται σα να φοράει ζώνη και αλυσίδα στο σώμα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Εντοπίστηκε ένα πολύ περίεργο αντικείμενο στον πλανήτη Άρη το οποίο φωτογραφήθηκε από το Curiosity και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ανεξάρτητων ερευνητών. Όπως μπορείτε εύκολα να παρατηρήσετε σε ένα βράχο βρίσκεται να “αναπαύεται” φιγούρα αγάλματος με σχεδόν ακριβέστατα ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά η οποία, επιπλέον, “φοράει” μια “ζώνη” και μια “αλυσίδα” γύρω από τον υποτιθέμενο κορμό του “σώματος”.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, χέρια, πόδια, γόνατα, κεφάλι, πρόσωπο, κορμός, ακόμα και τα πιθανά στοιχεία, της αλυσίδας και ζώνης, είναι ευδιάκριτα, όχι μόνο στις αναλύσεις που κάνει το βίντεο παρακάτω, αλλά και στην ίδια την αυθεντική εικόνα της NASA την οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο, με στοιχεία: Mars rover Curiosity on Sol 1281 (2016-03-14 09:04:08 UTC): https://mars.nasa.gov/msl/multimedia/raw/?rawid=NLB_511217047EDR_F0531284NCAM00354M_&s=1281

Τι είναι λοιπόν; Μία παρειδωλία; Ένας απλός φυσικός σχηματισμός; Ή ένα αγαλματίδιο φιλοτεχνημένο από κάποιον ευφυή κάτοικο που κάποτε έζησε στον κόκκινο πλανήτη; Το επίμαχο αντικείμενο φαίνεται να έχει ύψος περίπου γύρω στα 20 εκατοστά. Ωστόσο, είναι σα να ακούω τους επιστήμονες και τους ειδικούς της NASA, μαζί με τους γεωλόγους όλου του κόσμου να φωνάζουν: Είναι παρειδωλία. Γιατί ποιος λογικός άνθρωπος θα σκεφτεί ότι μπορεί να υπάρχουν τέτοια πράγματα στον Άρη!

Πρόκειται για ένα φυσικό σχηματισμό που, από την συγκεκριμένη οπτική γωνία, κάνει το αντικείμενο προς εξέταση να θυμίζει φιγούρα με ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά, όπως περίπου και ο μανδραγόρας του οποίου ο κορμός έχει καταπληκτική ομοιότητα με το σχήμα του ανθρώπινου σώματος, δίνοντας έτσι αφορμή να γεννηθούν πολλές περίεργες δοξασίες (Διαβάστε σχετικά: Οι Υπερφυσικές Ιδιότητες του Μανδραγόρα. Θρύλοι και Πεποιθήσεις).

Παρακολουθήστε το βίντεο για να δείτε τις λεπτομέρειες και να μάθετε περισσότερα: Humanoid Mummy Found on Mars – ArtAlienTV / Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.