Αν δούμε ένα περίεργα λυγισμένο δέντρο στο δάσος τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μία αρχαία σήμανση που οδηγεί σε “μυστικά” του τόπου

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τα δέντρα βρίσκονται παντού και τα συναντάμε σε διάφορα είδη, ποικιλίες και μορφές, μεγέθη και ύψη και με διαφορετικούς “ρόλους” το κάθε ένα. Όμως, αν συναντήσετε δέντρα με στραβωμένους κορμούς ή/και περίεργες συστροφές, τότε, βρίσκεστε μπροστά σε ένα αρχαίο μυστικό.

Όπως διαβάζουμε στο scribol.com, ο Dennis Downes μεγάλωσε κοντά στη λίμνη Μίτσιγκαν, στα σύνορα του Ιλλινόις και του Ουισκόνσιν. Με μια αυξανόμενη αγάπη για τη φύση, πέρασε την παιδική του ηλικία παίζοντας στα δάση κοντά στο σπίτι του. Κάποια δέντρα ήταν αρκετά διαφορετικά από οποιαδήποτε άλλα στο γύρω περιβάλλον.

Αυτά τα δέντρα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά στην εμφάνιση. Μόλις ένα μέτρο περίπου από το έδαφος, το καθένα από αυτά έφερε μία «κάμψη» στον κορμό – μια απότομη ορθή γωνία-, έτσι ώστε ο κορμός να «γυρίζει» παράλληλα με το έδαφος. Στη συνέχεια υπήρχε μια άλλη κάμψη που το έστρεφε προς τα επάνω.

Ήταν ένα περίεργο «έργο τέχνης» της φύσης του δέντρου, θα έλεγε κανείς και σίγουρα τέτοια δέντρα ξεχώριζαν από όλα τα άλλα με την πρώτη ματιά.

Αλλά, Θα μπορούσε να είναι δυνατόν τα δέντρα να παραμορφωθούν από τη φύση; Ίσως από τους ανέμους, ή κάτι να συνέβη; Λίγο απίθανο. Τέτοιες παραμορφώσεις απλά δεν μπορούν να είναι φυσικές.

Ο Downes, από την πλευρά του, έψαξε πολύ το θέμα και φαίνεται να επιβεβαιώνει την ιδέα ότι ο άνθρωπος έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των δέντρων κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Έψαξε ξεκινώντας από τα αρχεία του γεωλόγου Raymond Janssen, ο οποίος είχε επίσης ενθουσιαστεί από τα παράξενα δέντρα και μελέτησε αυτή την ιδιομορφία σε 13 πολιτείες.

Στο συμπέρασμά του, ο Downes καταλήγει να υποστηρίζει ότι οι ντόπιοι Αμερικανοί δημιούργησαν τα δέντρα έτσι ώστε να βοηθήσουν στην περιήγηση του δάσους. Ήταν, δηλαδή, κάτι σαν “πινακίδες σήμανσης”.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Λειτουργούσαν ως ορόσημα στα μονοπάτια. Με αυτόν τον τρόπο, κατεύθυναν το δρόμο των ανθρώπων μέσα από τα δάση και πέρα ​​από τα ποτάμια ή ακόμα επισήμαιναν σημεία ενδιαφέροντος, όπως πηγές γλυκού νερού. Τα δέντρα ήταν στην πραγματικότητα ένα υποτυπώδες εργαλείο πλοήγησης – πολύ πριν το GPS.

Φυσικά, σύμφωνα με την έρευνα του Downes, οι σκεπτικιστές τα απορρίπτουν όλα αυτά, καθώς για αυτούς δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση.

If You Find Bent Tree In Forest, You May Have Just Stumbled Upon Centuries-Old Secret

diadrastika