Ξυπνάτε ορισμένες ώρες τη νύχτα και μένετε άυπνος; Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική έχει απαντήσεις
mage byTilixia from Pixabay

Ξυπνάτε ορισμένες ώρες τη νύχτα και μένετε άυπνος; Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική έχει απαντήσεις

Πέφτετε για ύπνο και κάποια στιγμή ξυπνάτε στη μέση της νύχτας; Αν αυτό συμβαίνει τακτικά και η ώρα που ξυπνάτε είναι σταθερή, π.χ. 3-5 π.μ., ίσως αυτό να σημαίνει κάτι αλλά δεν μπορείτε να ξέρετε ή να καταλάβετε για ποιο λόγο. Το ψάχνετε από δω, ρωτάτε φίλους, συναδέλφους και συγγενείς, αλλά δεν έχουν απαντήσεις; Πηγαίνετε σε παθολόγους ή σε άλλους επαγγελματίες υγείας αλλά ούτε και αυτοί μπορούν να βρουν τα αίτια; Δυστυχώς, μερικές φορές ούτε και η δυτική ιατρική μπορεί να εξηγήσει κάποια πράγματα. Όμως, κάποια ιδέα για το τι μπορεί να προκαλεί αυτές τις αυπνίες, θα βρείτε στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική – αν και δεν αναγνωρίζεται από την δυτική επιστήμη. -d-

Διαβάστε επίσης: Τινάζεται το Σώμα σας Μόλις Σας Παίρνει ο Ύπνος; Να τι σημαίνει

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ο ύπνος συνδέεται με ορισμένα όργανα, και έτσι όταν επηρεάζονται με κάποιο τρόπο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βλάπτει τον ύπνο μας.  Για παράδειγμα, η παραδοσιακή κινεζική ιατρική λέει ότι αν είστε ξύπνιοι μεταξύ 9-11 μμ, είναι εξαιτίας του στρες. Δείτε τι σημαίνει ανάλογα με την ώρα που είστε ξύπνιοι μέσα τη νύχτα:

9-11 μ.μ. Όπως ήδη αναφέρθηκε , μένοντας ξύπνιοι σ ‘αυτές τις ώρες είναι πιθανόν αυτό να οφείλεται στο στρες. Αν αυτό είναι πράγματι το πρόβλημα, προσπαθήστε να χαλαρώσετε για τουλάχιστον μισή ώρα πριν πάτε για ύπνο. Δοκιμάστε το διαλογισμό ή την γιόγκα ή απλά χαλαρώστε χωρίς να σκέφτεστε πολύ οτιδήποτε σας απασχολεί για να κοιμηθείτε πιο εύκολα.

11 μ.μ – 1 π.μ Αν είστε ξύπνιοι μεταξύ αυτών των ωρών, τότε πάσχετε από κάποιου είδους συναισθηματική απογοήτευση . Η παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική λέει ότι αυτή τη στιγμή, η χοληδόχος κύστη είναι το πιο ενεργό όργανο. Για να επιλυθεί το πρόβλημα και να κοιμηθείτε, δοκιμάστε να αποδεχθείτε τον εαυτό σας όπως είναι και κάντε την θεραπευτική τεχνική mantra ( μία φωνητική τεχνική που σκοπό έχει να απελευθερώσει τον νου) .

1-3 π.μ. Αν ξυπνάτε σε αυτό το σημείο της νύχτας είναι αποτέλεσμα του οτι έχετε πολύ θυμό. Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική λέει ότι αυτό επηρεάζει τη λειτουργία του ήπατος, και μπορεί επίσης να σχετίζεται με την υπερβολική Yang ενέργεια σας . Για να επιλύσετε το πρόβλημα, δοκιμάστε να διαλογιστείτε ή να καταναλώσετε ένα ποτήρι νερό.

3-5 π.μ. Το να είστε ξύπνιοι μεταξύ 3-5 π.μ. σημαίνει ότι μια υπερφυσική δύναμη προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα. Οι ειδικοί λένε ότι πρόκειται για έναν μεγαλύτερο σκοπό, και ότι η σχέση αυτή είναι γεμάτη με θλίψη. Αν πρόκειται για αυτή τη περίπτωση, προσευχηθείτε περισσότερο και να μάθετε κάποιες τεχνικές αναπνοής ή ασκήσεις ύπνου. (Διαβάστε επίσης: Ξυπνάτε 3 τα ξημερώματα την ώρα που ανοίγουν οι Πύλες;)

5-7 π.μ. Αν ξυπνάτε σε αυτές τις ώρες αυτό οφείλεται σε κάποιο είδος συναισθηματικής εμπλοκής. Σε αυτό το σημείο, το έντερο είναι το πιο ενεργό όργανο του σώματος. Για να επιλύσετε το πρόβλημα, δοκιμάστε το τέντωμα των μυών ή κάντε ένα μπάνιο.

Όπως μπορείτε να δείτε, το να ξυπνάτε στη μέση της νύχτας ίσως συνδέεται με κάποιου είδους πρόβλημα με ένα συγκεκριμένο όργανο. Αν μπορείτε να μάθετε πώς να εντοπίσετε το πρόβλημα, μπορείτε να αντιδράσετε ανάλογα και στην επίλυση του. Τώρα που ξέρετε τι σημαίνει το να να ξυπνάτε σε μια ορισμένη ώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, δοκιμάστε τις παραπάνω λύσεις και να δείτε αν έχουν αποτέλεσμα!

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Πηγή: keepyourbody.com και daddy-cool / Image byTilixia from Pixabay