Αρχαίος κεντρικός δρόμος στην Ιερουσαλήμ
Image by eldadcarin from depositphotos

Η περίφημη “Επιγραφή της Ναζαρέτ”

Το 1937, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Tubingen της Γερμανίας, Στήβεν Λες, ανακοίνωσε πως ανακάλυψε νέα μαρτυρία σχετικά με την Ανάσταση του Χριστού σε μια επιγραφή πάνω σε ελληνικό μάρμαρο και γραμμένη με ελληνική γραφή, η οποία είχε εντοπιστεί στη Ναζαρέτ το 1878.

Αφορμή της έκδοσης του συγκεκριμένου διατάγματος υπήρξε ένα επεισόδιο μέγιστης σπουδαιότητας, το οποίο συσχετιζόταν με την Ανάσταση του Χριστού. Οι Φαρισαίοι κατηγορούσαν τους Αποστόλους ότι σκόπευαν να κλέψουν το σώμα του Ιησού από τον τάφο Του. Έτσι, ανέφεραν τις υποψίες τους στον Αυτοκράτορα της Ρώμης, ο οποίος και προέβη στην έκδοση του σχετικού αυστηρού διατάγματος.

Η περίφημη “Επιγραφή της Ναζαρέτ”…

Η εν λόγω επιγραφή, γνωστή με το όνομα «Επιγραφή της Ναζαρέτ», παρουσιάζει το κείμενο ενός διατάγματος πιθανόν του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Καλιγούλα, με το οποίο αποφάσιζε να τιμωρεί με θάνατο όποιον επιχειρούσε να ανορύξει τάφους.

Επομένως, η «Επιγραφή της Ναζαρέτ», που περιγράφει λεπτομερώς το διάταγμα του Καλιγούλα περί απαγόρευσης ανόρυξης τάφων με την ποινή του θανάτου, αποτελεί την πρώτη μη χριστιανική μαρτυρία σχετικά με την Ανάσταση του Χριστού.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 29/06/1937

strangepress.gr / Image by eldadcarin from depositphotos.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.