Οι τέσσερις λέξεις που μπορούν να διπλασιάσουν τις πιθανότητες να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε να γίνει

Είναι πάντα δύσκολο να ζητάς από κάποιον να κάνει κάτι για σένα, αλλά υπάρχουν και καλά νέα.

Υπάρχουν 4 λέξεις που αν τις βάλεις στη σειρά και τις χρησιμοποιήσεις θα φανούν εξαιρετικά αποτελεσματικές και θα σε βοηθήσουν θεαματικά να αποκτήσεις αυτό που θέλεις.

Απλό και εντυπωσιακά αποτελεσματικό: «… αλλά είστε ελεύθεροι να…»

Η τεχνική λειτουργεί ως εξής: Διατυπώνεται το αίτημα και εν συνεχεία λέτε, «αλλά είστε ελεύθεροι να» κάνετε κάτι διαφορετικό, να μου πείτε όχι, να το αρνηθείτε και χίλια δυο άλλα. Γιατί όμως αλήθεια αυτή η φράση μπορεί να λειτουργήσει τόσο καλά;

Το 2013, ο ερευνητής επικοινωνίας Christopher Carpenter δημοσίευσε μια ανάλυση της έρευνας για την τεχνική αυτή στο περιοδικό Communications Studies Studies.

Σε αυτό περιγράφει το πρώτο πείραμα με την τεχνική του, το 2000 από τους Γάλλους ερευνητές Nicholas Guéguen και Alexandre Pascual: «Ένας από τους πειραματιστές προσέγγισε άτομα που περπατούν μόνα τους σε ένα εμπορικό κέντρο στη Γαλλία και διατύπωνε ένα απλό αίτημα:

«Συγγνώμη, κυρία / κύριε, θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποια κέρματα για να πάρω το λεωφορείο, παρακαλώ;» Και κάποιες φορές πρόσθετε: «Αλλά είστε ελεύθεροι να δεχτείτε ή να αρνηθείτε».

Η έρευνα έδειξε το αίτημα έγινε διπλάσιες φορές αποδεκτό όταν πρόσθετε τις 4 μαγικές λέξεις, από ότι όταν δεν τις χρησιμοποιούσε.

Σύμφωνα με την ανάλυση, «Ο πιο σταθερός παράγοντας που αναδύεται είναι η σημασία της προφορικής αναγνώρισης της ελευθερίας του άλλου να λέει« όχι ».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

usay.gr / Image by mohamed Hassan from Pixabay