ανήσυχη κοπέλα αγκαλιάζει το στομάχι της γιατί έχει παγιδευμένη ενέργεια
Image by alexraths from depositphotos

Παγιδευμένη Ενέργεια. Πως την Απελευθερώνουμε
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μερικές φορές αδυνατούμε να καταλάβουμε ότι υπάρχει παγιδευμένη ενέργεια μέσα στο σώμα μας, εξαιτίας της οποίας δεσμεύεται η ζωντάνια μας, η ζωηράδα μας, η δημιουργικότητά μας και σταδιακά καταλήγουμε να νιώθουμε κουρασμένοι, γεμάτοι άγχος και – στη χειρότερη περίπτωση – άρρωστοι.

Διαβάστε επίσης: Τι κάνω αν Κόλλησε Αρνητική Οντότητα στην Αύρα μου

Υπάρχουν κάποια σημάδια που αν τα προσέξουμε μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό το βάσανο, σε συνδυασμό με λίγες καθημερινές αλλαγές στη ζωή μας. Θα δούμε στη συνέχεια πως μπορούμε να πετύχουμε ξεκλείδωμα μπλοκαρισμένης ενέργειας, πώς να απελευθερώσουμε τη στασιμότητα του άγχους και να αγκαλιάσουμε τον εαυτό μας και και να προσφέρουμε αγάπη στο σώμα μας.

H παγιδευμένη ενέργεια στο σώμα μας

Στον γρήγορο κόσμο μας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί από εμάς βιώνουμε παγιδευμένη ενέργεια στο σώμα μας.

Αυτή μπορεί να είναι αρνητική αλλά είναι πιθανό να πρόκειται για μια δημιουργική ενέργεια που δεν μπορεί να εκδηλωθεί και να εκφραστεί ελεύθερη.

Η συνεχής πίεση να διαπρέψουμε στην καριέρα μας, να διατηρήσουμε σχέσεις και να ανταποκριθούμε στις κοινωνικές προσδοκίες μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε συγκλονισμένοι και αγχωμένοι.

Αυτή η στασιμότητα του στρες μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σωματική δυσφορία, συναισθηματική αναταραχή και μια γενική αίσθηση ανησυχίας.

Είναι άξιο λόγου είναι να παρατηρήσετε και το περιβάλλον γύρω σας, καθώς μπορεί να περιβάλλεστε από τοξικούς ανθρώπους που με τη συμπεριφορά τους κάνουν τη δημιουργική σας ενέργεια να παγιδεύεται μέσα σας, οπότε και εκδηλώνονται τα κακά σημάδια.

Διαβάστε επίσης: Σημάδια ότι έχουμε μεγαλώσει με μια τοξική μητέρα

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να απελευθερώσετε αυτή την παγιδευμένη ενέργεια και να αγκαλιάσετε την αγάπη του εαυτού και του σώματος για μια πιο υγιή και ικανοποιητική ζωή.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Απελευθέρωση της παγιδευμένης ενέργειας

Δώστε προσοχή στα σήματα

Ένα από τα πρώτα βήματα για το ξεκλείδωμα της παγιδευμένης ενέργειας είναι η αναγνώριση των σημαδιών.

Δώστε προσοχή στα σήματα του σώματός σας, όπως για παράδειγμα αν αντιμετωπίζετε συχνούς πονοκεφάλους, μυϊκή ένταση ή πεπτικά προβλήματα.

Θα πρέπει επίσης να παρατηρούμε πότε τα πράγματα μας κάνουν να νιώθουμε ανησυχία ή αναστάτωση, όπως όταν δεν έχουμε αρκετά χρήματα ή όταν τα πράγματα στη δουλειά ή στο σπίτι είναι δύσκολα.

Όλα αυτά είναι πιθανοί δείκτες μπλοκαρισμένης ενέργειας. Ομοίως, συναισθήματα άγχους, ευερεθιστότητας ή θλίψης μπορεί να υποδηλώνουν συναισθηματική στασιμότητα.

Τα σημάδια που τα προκαλούν όλα αυτά μπορεί να προέρχονται από εξωγενείς παράγοντες όπως από τα λεγόμενα ενεργειακά βαμπίρ που ρουφάνε την ενέργειά σας.

Διαβάστε επίσης: Ενεργειακά Βαμπίρ: Πώς να τα Σταματήσετε να Ρουφάνε την Ενέργειά σας

Αναγνωρίζοντας αυτά τα συμπτώματα, μπορείτε να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε και να απελευθερώνετε τα υποκείμενα ενεργειακά μπλοκ. Μόλις μάθουμε τι προκαλεί το άγχος μας, μπορούμε να προσπαθήσουμε να το κάνουμε να φύγει και να νιώσουμε καλύτερα.

Αλλαγή του τρόπου ζωής

Ένας βασικός παράγοντας για την απελευθέρωση παγιδευμένης ενέργειας είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής.

Είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα και να δημιουργήσετε χώρο για χαλάρωση και αναζωογόνηση στην καθημερινότητά σας.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την εύρεση δραστηριοτήτων που σας προσφέρουν χαρά και σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε, όπως η πρακτική της γιόγκα, οι μακρινοί περίπατοι στη φύση ή η ενασχόληση με δημιουργικές αναζητήσεις.

Αφιερώνοντας χρόνο σε δραστηριότητες αυτοτροφοδότησης, μπορείτε να βοηθήσετε στην απομάκρυνση της στάσιμης ενέργειας και να δημιουργήσετε μια πιο υγιή ροή μέσα στο σώμα σας.

Εξάσκηση της αγάπης για τον εαυτό και το σώμα

Ένα άλλο ισχυρό εργαλείο για την απελευθέρωση παγιδευμένης ενέργειας είναι η εξάσκηση της αγάπης για τον εαυτό και το σώμα.

Συχνά, κουβαλάμε αρνητικές πεποιθήσεις και κρίσεις για τον εαυτό μας, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στη συσσώρευση στάσιμης ενέργειας.

Καλλιεργώντας την συμπάθεια και την αποδοχή, μπορούμε να αρχίσουμε να θεραπεύουμε και να απελευθερώνουμε αυτά τα εμπόδια.

Μπορείτε να ξεκινήστε εξασκώντας θετικές επιβεβαιώσεις και αγκαλιάζοντας το σώμα σας όπως είναι, εκτιμώντας όλα όσα κάνει για εσάς.

Διαβάστε επίσης: Σε Περικυκλώνουν Τοξικοί Άνθρωποι; Πως να τους Απομακρύνεις

Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας με καλοσύνη και σεβασμό και παρακολουθήστε καθώς η ενέργεια μέσα σας αρχίζει να μετατοπίζεται και να ρέει ελεύθερα. Περιορίστε την ανθρώπινη τοξικότητα να σας προσβάλει και να σας μολύνει.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην παγιδευμένη ενέργεια

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και μπορεί με κάποιο τρόπο να συμβάλει στην παγίδευση ενέργειας ή να βοηθήσει στο ξεμπλοκάρισμά της.

Κάποια τρόφιμα μπορεί να μας κάτσουν βαριά στο στομάχι, όπως, ίσως ένα κρουασάν σοκολάτας, ειδικά αν το φάμε απότομα και γρήγορα. Ενώ άλλα, όπως φρέσκα λαχανικά και φρούτα, μπορούν να βοηθήσουν και σταδιακά να απελευθερώσουν την παγιδευμένη ενέργεια.

Για να διατηρήσουμε το σώμα μας υγιές, είναι σημαντικό να τρώμε τροφές που μας δίνουν πολλή ενέργεια και βοηθούν στην καλή ροή του αίματός μας. Η καθημερινή άσκηση, λίγο παραπάνω τρέξιμο ή γυμναστική, θεωρείται μια από τις ιδανικότερες συμβουλές.

Ένας τρόπος αποτοξίνωσης θα μπορούσε να είναι η αποφυγή πρόχειρων γευμάτων, πολλών γλυκών, επεξεργασμένων τροφίμων αλλά και οι τοξικοί άνθρωποι που μας ταΐζουν με τις τοξίνες και την τοξική συμπεριφορά τους.

Αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας

Επιπλέον, η αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας μπορεί να είναι ένα ευεργετικό βήμα για την απελευθέρωση μπλοκαρισμένης ενέργειας.

Τρόποι όπως ο βελονισμός, η θεραπεία μασάζ και η ενεργειακή επούλωση μπορούν να βοηθήσουν στην απεμπλοκή της στάσιμης ενέργειας και στην αποκατάσταση της ισορροπίας μέσα στο σώμα.

Διαβάστε επίσης: 4 τρόποι να διώξουμε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι μας

Αυτές οι πρακτικές λειτουργούν σε βαθύτερο επίπεδο, αντιμετωπίζοντας τις βαθύτερες αιτίες των μπλοκαρισμάτων και διευκολύνοντας την απελευθέρωση της παγιδευμένης ενέργειας. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως κάποιες από αυτές δεν είναι αναγνωρισμένες από τη δυτική ιατρική και επιστήμη.

Ένα ταξίδι που απαιτεί υπομονή

Συμπερασματικά, το ξεκλείδωμα της παγιδευμένης ενέργειας είναι ένα ταξίδι που απαιτεί υπομονή, αυτογνωσία και δέσμευση για αυτοφροντίδα.

Αναγνωρίζοντας τα σημάδια της μπλοκαρισμένης ενέργειας, κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής και αγκαλιάζοντας την αγάπη για τον εαυτό και το σώμα, μπορούμε να απελευθερώσουμε τη στασιμότητα του στρες και να δημιουργήσουμε μια πιο υγιή, πιο ζωντανή ζωή.

Θυμηθείτε, έχετε τη δύναμη να ξεκλειδώσετε τη δική σας ενέργεια και να δημιουργήσετε μια ζωή γεμάτη αγάπη και ζωντάνια.

ενδεικτικά, με πληροφορίες από naturalsoul.gr
diadrastika / Image by alexraths from depositphotos.com