Πούτιν

Ο Πούτιν Αποκαλύπτει Ποιος θα Γίνει ο «Κυρίαρχος του Κόσμου»

Σε μια «αποκάλυψη» που δεν θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο προχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν αφού εκμυστηρεύθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίου ποιος θα είναι αυτός που θα  κυβερνήσει τον κόσμο.

Ποιος θα κυριαρχήσει στον κόσμο; Σε αυτό το ερώτημα επιχείρησε να απαντήσει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως αναφέρει το ελληνικό sputniknews.

Η Ρωσία πρέπει να εξασφαλίσει την τεχνολογική κυριαρχία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Όποιος μπορεί να εξασφαλίσει το μονοπώλιο σε αυτόν τον τομέα, θα γίνει ο «κυρίαρχος του κόσμου», δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Έχω ήδη πει και θέλω να το επαναλάβω για άλλη μια φορά: αν κάποιος μπορεί να έχει το μονοπώλιο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, οι συνέπειες είναι ξεκάθαρες σε όλους μας, θα γίνει ο κυρίαρχος του κόσμου», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέδριο για την ανάπτυξη τεχνολογιών που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη.

Σημείωσε ότι δεν είναι τυχαίο ότι «πολλές αναπτυγμένες χώρες έχουν ήδη υιοθετήσει σχέδια δράσης για την ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών».

«Και φυσικά, πρέπει να διασφαλίσουμε την τεχνολογική κυριαρχία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Ο Elon Musk προειδοποιεί: Θα Υποχρεωθούμε να Ζήσουμε Κάτω από Έναν Αθάνατο Δικτάτορα

Ξεκαθάρισε ακόμη πως αυτή είναι η πιο σημαντική προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της Ρωσίας και πως αυτός ο τομέας είναι εξίσου σημαντικός και για την ποιότητα ζωής των Ρώσων πολιτών, την ασφάλεια και, «τελικά, την αμυντική ικανότητα του κράτους», σύμφωνα με το sputniknews, το οποίο δεν υφίσταται πλέον, ως ένα από τα πρώτα μέτρα κυρώσεων που επιβλήθηκαν για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Την «αποκάλυψη» αυτή, αναφέρουν και τα tanea.gr.

Image by Dimitro Sevastopol from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.